Hrană umedă vs hrană uscată pentru câini: avantaje și dezavantaje

You are currently viewing Hrană umedă vs hrană uscată pentru câini: avantaje și dezavantaje

Hrană umedă vs hrană uscată pentru câini: avantaje și dezavantaje

Alegerea hranei pentru câini poate fi o aventură destul de complicată. Cu atât de multe beneficii și arome diferite, luarea unei decizii cu privire la tipul de mâncare potrivit pentru câinele vostru poate fi dificilă.

Apoi, există diverse dezbateri pro și contra hranei uscate și umede pentru câini. Iată tot ce trebuie să știți despre hrana uscată și umedă pentru câini, pentru ca data viitoare să faceți alegerea perfectă.

Hrană umedă pentru câini: avantaje și dezavantaje

Câinii, în special cățelușii pot fi mofturoși în privința hranei. Din cauza consistenței și mirosului, câinii preferă mai mult hrana umedă

De asemenea, este mai puțin procesată, ceea ce înseamnă că seamănă mai mult cu proteinele în starea lor naturală.

Mâncarea umedă pentru câini conține mai multă apă, ceea ce o face mai hidratantă.

Acest lucru este extrem de util pentru câinii predispuși la deshidratare sau cei care nu beau suficientă apă. Alimentele umede pentru câinii cu orice fel de sensibilitate alimentară, în special  mâncarea umedă vegetariană, reprezintă soluția ideală pentru aceștia.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje posibile ale hranei umede pentru câini. Chiar dacă are o durată de valabilitate mai lungă nedeschisă, dacă nu este ținută la rece, mâncarea umedă se poate strica destul de repede. Așadar, țineți la frigider  mâncarea rămasă.

Beneficiile hranei uscate pentru câini:

Mâncarea uscată pentru câini pare a fi opțiunea cea mai populară pentru majoritatea proprietarilor de câini, datorită prețului mai redus.

Aceasta este mai ușor de transportat și depozitat. De asemenea, nu se strică dacă  este lăsată afară.

Așa că o puteți lua cu voi oriunde, o puteți lăsa oriunde, fiindcă nu veți avea probleme cu ea.

Textura dură ajută, de asemenea, la menținerea igienei dentare sănătoase a câinilor. În plus, dacă dați câinilor hrană uscată, aceștia nu vor face mizerie în timpul mesei.

Datorită faptului că este bogată în  carbohidrați și proteine, hrana uscată oferă, de asemenea, mai multă energie câinilor decât mâncarea umedă.

Deși mai ieftine, produse uscate de calitate inferioară pot conține mai mulți conservanți și arome artificiale. Acesta este motivul pentru care este indicat să oferiți prietenului vostru necuvântător doar hrană care conține numai ingrediente de cea mai înaltă calitate, fără conservanți și arome artificiale.

Concluzia finală privind mâncarea umedă sau uscată pentru câini

Atât mâncarea umedă, cât și mâncarea uscată sunt alegeri bune pentru câinele vostru. Alegerea potrivită dintre cele două tipuri de hrană este în mare parte o problemă de dietă sau preferință gustativă.

Trebuie să discutați întotdeauna cu un veterinar înainte de a schimba imediat dieta câinelui vostru, mai ales dacă acesta este sensibil. De asemenea, dacă abia v-ați luat un cățel, este important să consultați un veterinar, pentru a afla ce fel de alimentație este mai bună pentru animăluțul vostru, astfel încât să crească sănătos și fericit.

Dacă sunteți în căutarea unei hrane uscate de cea mai bună calitate pentru juniorul vostru de talie mică, încercați  Hrană Uscată Acana Heritage Junior Mini 2 Kg, o formulă perfectă pentru câțelușul vostru.

Această formulă este bogată în proteine și grăsimi animale. Conține 70% carne de pui (crescuți liber), ouă de cuibar și plătică pescuită din sălbăticie. Este perfectă pentru cățeii din rasele de talie mică.

O altă alternativă bună este și Hrana Uscata Belcando Junior Grain Free, o formulă care nu conține cereale.

Hrană

Trebuie reținut că și puii de câine pot dezvolta intoleranță sau alergii la gluten sau cereale.

Din acest motiv, este bine să alegeți o formulă fără cereale, pentru a evita problemele pe perioada creșterii prietenului vostru necuvântător.

Câinele nu este doar cel mai bun prieten al nostru, este ființa care nu ne trădează niciodată și ne iubește necondiționat.  Prin urmare, merită să aibă parte cea mai bună îngrijire pe parcursul vieții sale care, din păcate, este mult prea scurtă.

Nu știu ce simți voi, dar eu…. cu cât ajung să-i cunosc mai bine pe oameni, cu atât mai mult tind să iubesc câinii( Charles de Gaulle).

PS: Pentru detalii despre achiziționarea celor mai bune produse sunați la tel: 0364881882

Lasă un răspuns