Gânduri despre „Când Zeii de joacă cu tine”, de Oana Stroe

Când zeii se joacă cu tine

Gânduri despre „Când Zeii de joacă cu tine”, de Oana Stroe

Ce este Destinul pentru mine? Cine sunt eu în raport cu el? Un simplu Om ce-și acceptă destinul implacabil? Nu! Sunt un om capabil să-l înfrunte. Da, am curajul să o fac. Da, vreau să-l înfrunt și pot. Pot, deoarece cât timp Viața îmi surâde prin intermediul bătăilor inimii, nu cedez. De ce aș face-o? Cine e el în raport cu mine? Ce are el în plus față de mine? Puterea de decizie? Puterea de a spune STOP? Și eu o am. O să vedeți…

Când zeii se joacă cu tine

Și am văzut cu ochii minții cum, atunci Când Zeii se joacă cu tine,  cărțile sunt date pe față, se pun armele pe masă,  Aici și Acum… Totul sau nimic.

Când Zeii se joacă cu tine, un adevăr gol-goluț ce îl auzi cu mintea și cu sufletul, rostit fiind de glasul Păsării Phoenix, ce a avut puterea să renască din propria cenușă.

O confesiune despre o luptă nedreaptă cu un adversar redutabil. O poveste a iubirii de sine, izvor al iubirii față ceilalți. O mărturie a faptul că se poate atunci când, printr-un intens proces de introspecție, Omul în lupta sa aprigă cu propriul destin, conștientizează că pentru a-și salva Viața din ghearele hidoase ale acestuia, trebuie să învețe să se iubească mai întâi pe sine. Căci, iubindu-se pe sine, îi va iubi mai mult pe ceilalți și, iubindu-i pe ceilalți, va găsi puterea necesară să ducă această luptă până la capăt.

Când Zeii se joacă cu tine, o mână de ajutor întinsă tuturor celor care au nevoie de ea. O oportunitate de a înțelege că, în ciuda faptului că suntem doar simpli trecători pe acest Pământ, nu trebuie niciodată să renunțăm la luptă, la a ne apăra Viața cu orice preț, căci ea nu are nicio vină. Ea este un dar ce ne-a fost fără să-l cerem și care ni se va lua fără să fim întrebați, fără să apucăm să gustăm cu adevărat din plenitudinea sa și să ne bucurăm de frumusețea ei.

Când Zeii se joacă cu tine, o poveste de viață în care protagonista sa trece printr-o metamorfoză completă și definitivă. Când Zeii se joacă cu tine te schimbi pentru totdeauna. Devii ceea ce nu credeai că ai să devii vreodată. Un om plin de iubire, de frumos, de putere. Un om capabil să surâdă oricând și stropilor de ploaie, și norilor ce seamănă furtună, și munților cei neclintiți, care-l atrag cu măreția lor.

Recunosc, nu este o confesiune ușor de citit, fiindcă odată citită, te schimbi cu fiecare cuvânt pe care Oana l-a așezat cu măiestrie pe hârtie. Și înveți. Înveți să trăiești fiecare clipă ca fiind ultima. Înveți să iubești fiecare răsărit pe care apuci să-l vezi și fiecare apus ce-ți scaldă privirea. Și orice lucru pe care Viața ți-l oferă, fie că este bun, fie că este mai puțin bun. Te bucuri că trăiești, căci asta este tot ceea ce contează.

Prin urmare, v-o recomand cu drag! O găsiți pe site-ul editurii Siono, în librăriile din țară și în cele online. Siono este peste tot. Întrebați de Siono și vi se vor recomanda povești de pus în rama sufletului.

Lasă un răspuns