Care este diferența dintre lego și lego duplo?

Diversele jucării lego și  diversele jocuri lego duplo sunt jucării de construcție. Designul clasic pentru ambele tipuri de lego este […]

Diversele jucării lego și  diversele jocuri lego duplo sunt jucării de construcție. Designul clasic pentru ambele tipuri de lego este la fel: un bloc de plastic cu elemente de prindere intercalate în partea superioară, și spații în partea inferioară. Elementele de prindere fac construcția mai ușoară. Jocurile Lego Duplo sunt făcute pentru copii, în timp ce  jucăriile lego sunt fabricate pentru copii mai mari și pentru adulți. Ambele produse sunt fabricate de către Lego, o firmă daneză care funcționează din 1934.

Mărime Lego și Lego Duplo

Principala diferență între lego și lego Duplo este mărimea cărămizilor. Jocurile Lego Duplo sunt fabricate pentru copii mai mici care abia încep să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a uni cărămizile. Lego Duplo standard este dublu ca mărime față de blocurile lego normale. Are înălțime duplă, lățime dublă și adâncime duplă. Acest lucru face ca volumul să fie de opt ori mai mare ca cel al cărămizilor unui Lego standard. Cărămizile Duplo au forme și mărimi limitate, în timp ce cărămizile Lego au mărimi care pornesc de la o cărămidă cu un singur nod și ajung la cărămozi mai lungi cu zece sau mai multe elemente de prindere. Piesele Lego, de asemenea, sunt fabricate în forme standard pentru anumite jocuri de construcție, în timp ce Duplo au variațiuni de forme limitate.

Culoare

Combinația culorilor și variantelor blocurilor Duplo sunt limitate, în timp ce cărămizile Lego au diferite culoei în multe nuanțe. Primul Duplo, care a apărut în 1969, a fost produs în patru culori: alb, roșu, galben și albastru. Aceste jocuri au fost vândute ca parte din seturile obișnuite ale sistemului. În 1975, cărămizile mai mari au primit numele de Double, iar  la cărămizile standard au fost adăugate cărămizi verzi, cu animale și figuri de persoane. Blocurile Duplo apar în culori luminoase.

Jocuri de construcție

O diferență importantă între Lego și Lego Duplo este varietatea construcției seturilor care sunt disponibile pentru fiecare în parte. Linia Duplo include seturi de bază. Descriu lucruri precum ferme, case, grădini zoologice și remiză de pompieri, camion e pompieri, etc. Linia Lego oferă multe teme diferite, incluzând jocuri de construcție precum Harry Poter și Star Wars. Unele dintre ele sunt destul de complexe. Jocul Lego cel mai mare este modelul Taj Mahal, dar unele jocuri Star Wars folosesc mii de cărămizi. Există și jocuri Lego arhitectonice complexe care reprezintă lucruri precum turnuri, orașe și poduri.

lego duplo ferma

Caracteristici

Jocurile Lego Duplo sunt ușor de construit și au puține părți mobile. Spre deosebire de acestea, multe jucării Lego au accesorii speciale precum părți mobile, unelte, etc. De exemplu, unele jocuri Harry Potter includ pahare, baghete, seturile cu castele includ săbii, scuturi, poduri.

Acum că ați aflat care este diferența dintre lego și lego duplo, trebuie să vă spun și unde se pot găsi astfel de jucării interesante. Oricând ele se pot găsi în lumea toysmall.ro. În această lume a jucăriilor voi de veți intra, voi veți descoperi diverse jocuri Lego Duplo și jucării Lego care vă vor încânta, nu doar pe voi, părinții, ci și pe cei mici.

logo toysmall.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top