Trăim într-o lume globală, o lume precum o carte deschisă, plină de daruri prețioase pentru fiecare. O lume în care lectura e asemenea unui cufăr magic care, din momentul în care îl descoperim, ne oferă șansa de a pătrunde în universul fantastic al poveștilor dătătoare de iubire, de frumos, de un zâmbet, chiar de-o lacrimă într-un colț de ochi de jad sau poate de chihlimbar.

Vrei să-i permiți micuțului tău să descopere de timpuriu acest cufăr magic? Permite-i fără ezitare! În această lume globală, lectura are o importanță fundamentală din mai multe motive. Ți le dezvălui în cele ce urmează.

De ce să citim copii

În primul rând, lectura dezvoltă abilități cognitive, cum ar fi gândirea critică, analiza și sinteza informațiilor, ceea ce este foarte important într-o lume în care informațiile sunt din ce în ce mai multe și mai complexe. Lectura îi ajută pe oameni să-și dezvolte abilități de înțelegere a diferitelor perspective și puncte de vedere, ceea ce poate contribui la dezvoltarea unei gândiri critice și la luarea deciziilor informate.

În al doilea rând, lectura îmbogățește vocabularul și îmbunătățește capacitatea de comunicare a oamenilor, ceea ce este esențial într-o lume globală în care oamenii interacționează cu oameni din diferite țări, ce aparțin unor culturi diverse. Prin intermediul lecturii, oamenii descoperă diferite limbi și stiluri de scriere, îmbunătățindu-și abilitățile  de comunicare.

În al treilea rând, lectura poate încuraja empatia și înțelegerea celorlalți, un lucru important într-o lume globală în care oamenii se confruntă cu probleme complexe și diverse. Lectura poate ajuta oamenii să înțeleagă perspectivele și experiențele altora și poate încuraja empatia și toleranța față de diferențe culturale și de experiențe personale.

Altfel spus, într-o lume globală, lectura este esențială pentru dezvoltarea abilităților cognitive și de comunicare ale oamenilor, precum și pentru promovarea empatiei și înțelegerii reciproce.

De ce să citească copii

Lectura poate avea un impact profund asupra dezvoltării copiilor, în special în primele lor ani de viață. Iată câteva moduri în care lectura poate influența pozitiv dezvoltarea copiilor:

 • Dezvoltarea abilităților lingvistice: Descoperind lectura de timpuriu, copiii încep să învețe sunetele și cuvintele și își dezvoltă abilitățile de vorbire și de înțelegere a limbii.
 • Îmbunătățirea abilităților cognitive: Cititul poate ajuta copiii să își dezvolte abilitățile cognitive, precum gândirea abstractă, imaginația, creativitatea, concentrarea și memoria.
 • Dezvoltarea empatiei: Cărțile de povești cu personaje diverse pot ajuta copiii să își dezvolte empatia și să înțeleagă lumea din perspectiva altor persoane, ceea ce poate contribui la dezvoltarea lor socială.
 • Îmbunătățirea performanțelor școlare: Copiii care citesc în mod regulat au, în general, performanțe mai bune la școală, deoarece își dezvoltă abilitățile lingvistice și cognitive.
 • Dezvoltarea plăcerii de a citi: Lectura poate fi o experiență plăcută și relaxantă pentru copii, iar dacă își dezvoltă plăcerea de a citi încă de la o vârstă fragedă, aceasta poate continua și pe parcursul vieții adulte.

În general, lectura poate avea un impact profund și benefic asupra dezvoltării copiilor, contribuind la dezvoltarea lor lingvistică, cognitivă, socială și emoțională.

Tipuri de cărți pentru copii

Există o mare varietate de cărți copii disponibile, care pot fi împărțite în mai multe categorii, în funcție de vârstă, temă și stilul de scriere. Iată câteva exemple de tipuri de cărți pentru pitici:

 • Cărți pentru bebeluși: Acestea sunt de obicei cărți cu imagini simple și culori vii, care pot ajuta la dezvoltarea abilităților vizuale și de limbaj.
 • Cărți ilustrate: Acestea sunt cărți care conțin imagini și text și sunt potrivite pentru copiii mai mari. Pot fi povești, basme sau povestiri, în funcție de preferințele copilului.
 • Cărți de activități: În această categorie intră cărțile de colorat, puzzle-urile, cărțile interactive, care pot ajuta copiii să învețe prin joacă.
 • Cărți informative: Acestea sunt cărți care conțin informații și fapte interesante despre animale, plante, istorie, geografie și alte subiecte. Pot fi o modalitate minunată pentru copii să învețe despre lumea înconjurătoare.
 • Cărți pentru adolescenți: Acestea sunt cărți care abordează subiecte mai mature, cum ar fi relațiile, identitatea și problemele sociale. Pot ajuta adolescenții să își dezvolte gândirea critică și să înțeleagă lumea din perspectiva altor persoane.

În plus, există și multe alte tipuri de cărți pentru copii, precum sunt, de exemplu, cărțile personalizate pentru copii, care permit celor mici să retrăiască propriile aventuri.

De ce să alegi cărți personalizate pentru copii

Cărțile personalizate pentru copii pot avea un impact puternic și pozitiv asupra dezvoltării lor. Iată câteva motive pentru care merită alese cărțile personalizate pentru copii:

 • Încurajează interesul pentru lectură: Copiii pot fi mai motivați să citească dacă sunt protagoniștii poveștii. Cărțile personalizate pentru copii le permit să se simtă parte din povești, ceea ce poate încuraja interesul lor pentru lectură.
 • Îmbunătățesc înțelegerea de sine: Prin personalizarea cărților cu numele și imaginile copiilor, aceștia pot dezvolta o înțelegere mai profundă a propriei lor identități.
 • Încurajează creativitatea: Cărțile personalizate pentru copii pot fi folosite ca instrumente de învățare și dezvoltare a creativității. În timp ce citesc, copiii pot fi încurajați să își imagineze propriile povești și să creeze propriile lor personaje.
 • Dezvoltă abilitățile de lectură: Cărțile personalizate pentru copii pot fi adaptate pentru nivelul de vârstă și abilitatea de citire a fiecărui copil, ceea ce poate contribui la dezvoltarea abilităților lor de lectură și de înțelegere a textelor.
 • Pot fi păstrate ca amintiri: Cărțile personalizate pentru copii pot fi păstrate ca amintiri și pot fi transmise mai departe generațiilor viitoare. Copiii pot vedea cum au crescut și cum s-au schimbat de-a lungul timpului și pot împărtăși aceste amintiri cu cei dragi.

Prin urmare, cărțile personalizate pentru copii pot fi o modalitate minunată de a-i încuraja să citească, de a-i ajuta să se dezvolte și de a crea amintiri prețioase.

De unde se pot achiziționa cărți personalizate pentru copii

Dacă îți dorești să oferi copilului tău o carte specială, nu trebuie decât să pășești în Atelierul de eroi. De aici vei putea comanda pentru micuțul tău cărți personalizate, cu totul aparte, al căror protagonist va fi chiar el.

Așadar, nu mai ezita, dă-i șansa copilului tău să devină personajul poveștilor sale, de care își va aminti cu drag peste ani. Pentru a comanda cărțile poți suna la numărul de telefon: +40775399068. Alegeri inspirate îți doresc!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura