Dacă destinul ne urmărește, noi ce facem?

You are currently viewing Dacă destinul ne urmărește, noi ce facem?

Dacă destinul ne urmărește, noi ce facem?

Mircea Eliade, celebrul scriitor, profesor și filosof român afirma că: Destinul este acea parte din Timp în care Istoria îşi imprimă voinţa ei asupra noastră. De aceea trebuie să-i rezistăm, să fugim de el, să ne refugiem în Spectacol. Acesta este unul dintre celebrele citate ale filosofilor care ne determină să ne punem un semn de întrebare.

Putem noi oare să-i rezistăm, să fugim de el, când el este atât de puternic și ne controlează fiecare mișcare? Putem noi oare să-i îi rezistăm jucându-ne rolul pe scena vieții aparent firesc, liberi de orice constrângere ce ne pândește dincolo de cortina din spatele nostru? Aș spune că nu. Destinului nu îi putem rezista oricât de mult „ne-am da în Spectacol”. Nu putem, fiindcă de realitatea vieții nu poate fugi nimeni.

Viața este un dar pe care l-am primit și care ni se va lua când reprezentația noastră va lua sfârșit. Când se va întâmpla acest lucru, noi nu putem ști… nu suntem decât niște actori care își joacă rolul pe care l-au primit, cu mare bucurie. Atât și nimic mai mult…

Destinul în schimb este, precum însuși Mircea Eliade afirmă…acea parte din Timp…însă este acea parte care își pune amprenta asupra fiecărei acțiuni pe care o desfășurăm în viața de zi cu zi. Acesta ne coordonează fiecare mișcare. Liberul arbitru, acea libertate a omului de a-și schimba propriile acțiuni, de a alege între diversele acțiuni, nu este decât o libertate aparentă, fiindcă de undeva de pe scena vieții, pe care noi nu suntem decât niște simpli actori…destinul își spune cuvântul…într-un mod decisiv.

Libertatea de a ne exprima propriile opinii, de a face ce vrem etc. este dirijată fără să ne dăm seama de voința destinului, o voință de fier căreia nu îi putem rezista refugiindu-ne într-un Spectacol care se desfășoară mereu cu cortina ridicată.

Noi, oamenii, nu putem decât să ne jucăm propriul rol în propriul spectacol învățându-i pe copiii noștri despre viața cu suișurile și coborâșurile ei, despre cei din jurul lor care și-au transformat gândurile în cuvinte ce dănuie în timp. Acestea au devenit citate celebre despre care merită să se vorbească. Din astfel de citate copiii pot învăța despre scurta călătorie a omului pe Pământ.

Mircea Eliade face parte dintre cei mai importanți scriitori și filosofi români ale căror scrieri au o valoare inestimabilă ce vor dănui mereu în timp, iar  toți cei ce le vor citi, vor avea întotdeauna ceva important de învățat. Așa că, dragi părinți, dacă vreți ca ai voștri copii să afle despre aceste cuvinte ce dăinuie în timp, îndemnați-i să intre pe site-ul Anidescoala.ro, deoarece aici vor găsi întotdeauna citate celebre ce aparțin unor filosofi români importanți.

Anidescoala este universul în care zi de zi ar trebui să pășească copiii, pentru a învăța noi lucruri utile pentru dezvoltarea lor personală, pentru a citi povești scrise de autori, români și străini, pentru a învăța cântece pentru școală. Anidescoala este o școală online pentru copiii mici și mari care vor să afle lucruri noi și folositoare.

Lasă un răspuns