You are currently viewing Cumpără-ți niște bocanci pentru hiking și pregătește-te pentru o escapadă la munte

Cumpără-ți niște bocanci pentru hiking și pregătește-te pentru o escapadă la munte

Muntele este perfect pentru relaxare, pentru a face mișcare și pentru a respira aer curat. Dar ar trebui să fii bine pregătită pentru a evita eventualele problemele.

O evadare la munte, chiar dacă are o durată foarte scurtă, poate fi cel mai bun remediu contra stresului pe care ți-l poți imagina. Și, prin urmare, poate fi o călătorie cu adevărat satisfăcătoare. Nu numai pentru beneficiul mental și deconectarea de la rutinele pe care le provoacă. O plimbare bună are și un beneficiu fizic, fără a uita contemplarea unor locuri atât de diferite de viața ta de zi cu zi.

Sfaturi pentru hiking la munte

Când vorbesc despre o evadare  la munte, nu ne referim la escaladarea marilor vârfuri, precum Mont Blanc în Alpi sau Aneto în Pirinei (oricum în această perioadă astfel de escaladări sunt greu de făcut). Nici nu vorbesc despre trasee lungi.

Vorbesc despre excursii cu risc mult mai mic. Dar când vine vorba de o ieșire la munte, trebuie să ții cont de un lucru foarte important: precauție.

Acesta este cel mai important lucru atunci când îți pregătești escapada. De ce? Pentru că muntele continuă să fie un loc în care domnește natura, unde vremea poate fi schimbătoare și în care nu dispui de toate resursele de ajutor care pot exista într-un oraș. Deci precauție.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare următoarele sfaturi înainte de a merge la munte:

Verifică vremea

Datorită diferitelor site-uri web, mass-media și diverselor aplicații, astăzi este posibil să știi cu exactitate evoluția vremii. Deci, dacă ai de gând să mergi la munte, află cum va fi vremea, deoarece acest lucru te va ajuta să fii bine echipată și să nu-ți strici excursia dacă previziunile sunt foarte proaste. Vremea rea ​​la munte poate reprezenta un pericol extrem de grav.

Unde poți dormi?

O altă problemă importantă atunci când mergi la munte este cazarea. Există multe opțiuni. Poți sta în camping, la o pensiune sau un hotel fermecător. În oricare dintre aceste cazuri, trebuie să îți faci rezervare.

Mergi cu harta peste tot

Hartă și mobil

Telefoanele noastre mobile au devenit GPS, hărți și busole. Acest lucru este magnific și este bine ca mobilul să fie întotdeauna geolocalizat și să poți urmări traseul pe asta, pentru a nu te rătăci sau a facilita căutarea în caz de accident.

Dar, de asemenea, este întotdeauna bine să tipărești traseu montat pe care mergi. Se poate întâmpla să rămâi fără baterie sau acoperire, să-ți pierzi telefonul mobil. Oricum, o hârtie nu va crește greutatea rucsacului tău și poate fi o resursă foarte importantă.

Poartă o pereche de bocanci  de calitate

Dacă urmează să faci un traseu montan, o excursie scurtă sau o călătorie mai lungă, vei avea un singur mijloc de locomoție: picioarele tale. Din acest motiv, este important să porți încălțăminte corespunzătoare.

Bocancii pe care ți-i alegi nu trebuie să fie potriviți doar pentru munte, ci și pentru pentru picioarele tale, deoarece o rană mică poate deveni o adevărată tortură în câteva ore de mers.

De exemplu, ai putea să-ți alegi o pereche de bocanci PRIMA MID,  cu tururi de munte mijlocii, cu cerințe medii. Partea superioara este confecționată din piele și materiale textile de calitate. Sunt potriviți pentru toate anotimpurile.

Bocanci

De asemenea, o altă bună variantă este perechea de bocanci Helios. Acești bocanci sunt pentru drumeție uscată și aerisită, pentru un pas proaspăt chiar și în cea mai tare caldura. Membrana menține încălțămintea uscată prin scurgerea umidității prin milioane de pori microscopici ce sunt înglobați într-o membrană impermeabilă.

Bocanci

Pregătește rucsacul

În cea mai bună imagine a unei persoane care pleacă în hiking pe munte, apare întotdeauna un rucsac. Este un element esențial și în el există lucruri care nu vor lipsi niciodată. De exemplu: o haină de ploaie, ceva cald, apă, gustări, printre altele.

După atâtea sfaturi, toate esențiale, nu pot decât să îți doresc să te bucuri de escapada ta la munte. Oricine a încercat o astfel de escapadă știe că dă dependență. De fiecare dată când vrei să faci mai multe excursii și, pe măsură ce ajungi la formă fizică necesară, caută noi provocări, fără a fi nevoie să devii un alpinist curajos.

Escapadă minunată îți doresc!

Lasă un răspuns