Sfaturi despre cum să începeți o dietă

You are currently viewing Sfaturi despre cum să începeți o dietă

Sfaturi despre cum să începeți o dietă

A venit primăvara, iar vremea începe treptat să încălzească. Odată cu venirea căldurii, vom fi nevoite să ne expunem corpurile și să fim conștiente de felul în care acestea arată.  De cele mai multe ori ne simțim rău și decidem să facem o schimbare, să începem dieta.

Însă, datorită tentațiilor mari din perioada călduroasă, nu mai reușim să ne ducem obiectivele la bun sfârșit. Mai ales fiindcă de multe ori ne dorim rezultate imediate, care sunt cu adevărat greu de realizat și, astfel, apare frustrarea.

De aceea vreau să vă ofer câteva idei care să vă ajute să fiți constante și să găsiți motivație suficientă pentru a începe dieta, fără să vă stresați și să fiți neliniștite. Nu uitați că stă în puterea voastră să reușiți, vă trebuie doar un mic imbold.

Începeți dieta pentru voi înșivă

Înainte de toate, faceți-vă timp pentru voi înșivă și reflectați asupra motivului pentru care vreți să începeți dieta. Dacă răspunsul este legat exclusiv de alte persoane, procedați greșit. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să începeți să vă iubiți și să vă respectați pe voi înșivă. Doar când vă veți accepta corpul așa cum este, veți putea începe să-l faceți să arate mai bine.

Întotdeauna trebuie să fiți cu ideea în minte că începeți Dieta doar pentru Voi înșivă, pentru a fi sănătoase și în formă. Dacă o începeți pentru a mulțumi pe cineva, niciodată nu veți deține controlul și nu veți fi mulțumite. În plus, dacă veți depinde de aprobarea cuiva veți suferi. Amintiți-vă, opiniile celorlalți sunt doar opinii, nu adevăruri absolute.

Stabiliți-vă un scop real

Obiectivele sunt importante și vă motivează. Trebuie însă să fie obiective realiste. Adică, dacă țineți o dietă de slăbire și cântăriți 80 kg, nu vă așteptați să pierdeți 30 de kg într-o lună. Primul lucru care trebuie făcut este să vă informați despre greutatea potrivită pentru vârsta, înălțimea și constituția voastră.

Odată făcut acest lucru, stabiliți-vă obiective mici înainte de obiectivul final. Dacă este sănătos să pierdeți 30 kg, atunci încercați să pierdeți mai întâi 5. Dacă reușiți, încercați să mai pierdeți 10 și așa până vă îndepliniți obiectivul. Astfel, veți obține rezultate mai dese și veți avea satisfacție, ceea ce vă va motiva să continuați.

Alegeți o dietă sănătoasă

Aveți grijă cum vă alegeți dietele, unele vă pot ajuta să slăbiți rapid, dar vor avea consecințe nu tocmai bune pentru sănătate. Puteți afecta funcționarea corectă a metabolismului și aparatului digestiv. Puteți ajunge să suferiți de anemie.

Ținând cont de acest lucru, este mai bine să alegeți o dietă sănătoasă. Este posibil ca rezultatele să nu fie imediate, dar vor fi mai stabile și de durată. În plus, acest tip de dietă se poate ține toată viață, fără repercursuri asupra sănătății. Vă veți simți pline de energie și motivație, ceea ce vă va determina să continuați.

Dietă

Începeți dieta cu o prietena

Dacă aveți o prietenă care vrea să țină dietă, determinați-o să țineți dieta împreună. O competiție sănătoasă este foarte bună. Sprijinul venit din partea altcuiva vă poate motiva. Îi puteți povesti despre reușitele voastre și să vă impulsionați reciproc când vă poticniți pe drum.

Însă, alegeți persoana potrivită, care să nu vă judece și să vă sprijine. Amintiți-vă…competiția  este pentru îndeplinirea obiectivelor nu pentru număratul kilogramelor. Fiecare organism este diferit și nu funcționează cu aceeași rapiditate ca altul. Așa că, fiecare va slăbi în ritmul său.

Eu am decis să țin dietă acum un an, și trebuie să recunosc că mi-a mers foarte bine. Nu am început dieta cu o prietenă, dar am avut alături familia care m-a sprijinit în acest demers. Am slăbit treptat, într-un an aproape 15 kg și sunt foarte mândră de acest lucru. Despre ce dietă am ținut, vă voi spune însă într-un articol viitor.

See you girls!

Lasă un răspuns