Cum influențează corpurile de iluminat decorul dintr-o cameră

Ai intrat vreodată într-o cameră și ai realizat cât de bine te simți în ea? În unele camere se creează […]

Ai intrat vreodată într-o cameră și ai realizat cât de bine te simți în ea? În unele camere se creează o atmosferă relaxantă care îți permite să te bucuri cu adevărat de acel spațiu. Acest lucru se datorează corpurilor de iluminat.

Unitățile comerciale știu să folosească corpurile de iluminat în cel mai bun mod posibil. Apar corpuri de iluminat decorative în magazine de bijuterii. În aceste magazine se folosește o lumină puternică și focalizată pentru a accentua caracteristicile bijuteriilor. În restaurante se folosește o lumină ambientală, cum ar fi candelabre și lumânări de mese, pentru a crea un decor romantic.

Cum influențează corpurile de iluminat decorul dintr-o cameră

3 tipuri de iluminat pentru a obține un decor perfect

Există mai multe modalități de a-ți ilumina casa, de la crearea unei ambianțe plăcute cu ajutorul iluminatului general, până la furnizarea de lumină pentru a îndeplini anumite sarcini sau pentru a evidenția o operă de artă. Designerii o numesc „stratificare”.

Prin combinarea acestor trei straturi de lumină se creează acel efect magic care se obține prin folosirea corpurilor de iluminat:

Luminatul ambiental, care include lumina solară, ar trebui să lumineze uniform toate zonele interioare. Pentru aceasta, poți utiliza lumini joase sau panouri LED.

Iluminatul funcțional este utilizată pentru a ilumina o anumită zonă, cum ar fi un colț de lectură, o zonă de gătit, un birou, o chiuvetă sau un centru de cusut. Poți folosi lămpi cu pandantiv, lămpi de masă, spoturi. De exemplu, poți alege un Spot Design, adică un spot dublu, care se poate regla, este încastrat, fabricat din aluminiu extrudat, cu  Led (alb cald).

Iluminatul cu accent este folosit pentru a crea o anumită atmosferă, pentru a accentua o caracteristică plăcută din punct de vedere estetic sau pentru a atrage atenția de la zone mai puțin atractive. Benzile LED, aplicele de perete sau lămpile de suprafață vor fi cei mai buni aliați.

Dacă decizi să achiziționezi o aplice de perete, vreau să îți fac o sugestie. Este vorba de aplica Cima Ap1, care face parte dintr-o colecție de aplice și stâlpi de exterior, din aluminiu turnat. Prezintă finisaje negru antichizat și are abajurul din acryl transparent incolor.

Evident, în multe cazuri nu poți conta pe iluminarea naturală, așa că este mai bine să optezi pentru iluminare artificială de calitate, cum este cea oferită de tehnologia LED.

Ce ar trebui să iei în considerare pentru a-ți lumina casa

Când planifici o iluminare a încăperii, gândește-te la activitățile care vor avea loc în ea. Experții în iluminat recomandă realizarea unui plan care să includă amplasarea ferestrelor, ușilor și mobilierului. Dacă, de exemplu, ai nevoie de o lampă pentru un colț de lectură, un birou sau un dulap, nu ezita să ți-o achiziționezi.

În plus, atunci când definești spațiile, ar trebui să ții cont și unde se va crea umbra. Dacă lumina din bucătăria ta bate direct deasupra locului în care ai de gând să gătești, vei face umbră cu propriul corp. În baie, poți plasa două becuri LED pe fiecare parte a oglinzii, pentru a ilumina uniform și a nu face umbre.

Experții în decorațiuni recomandă, de asemenea, să se ia în considerare dimensiunea camerei. Dacă o lampă suspendată este prea mică, nu vei crea o atmosferă plăcută. O lampă de masă supradimensionată va invada prea mult spațiul.

Ferește-te de temperatura culorii atunci când îți luminezi casa

Dacă te-ai uitat cu atenție la fotografii, în  acestea sunt percepute diferite medii, de la mai cald la mai natural. Acest lucru se datorează temperaturii de culoare a becurilor. Te sfătuiesc să te informezi cu privire la ce temperatură de culoare să alegi pentru fiecare cameră din casă.

În funcție de cameră și ce vei face în ea, o culoare mai caldă sau mai rece te va ajuta să creezi un decor perfect și o atmosfera minunată.

Așadar, dacă vrei să faci o schimbare în casă, profită de timpul petrecut acasă și treci la treabă. Deschide laptopul, intră pe eOrion.ro și alege diverse corpuri de iluminat decorative. Eu am găsit pe acest site cu corpuri de iluminat decorative o mulțime de produse faine.

Schimbă aspectul spațiului în care îți petreci tot timpul în aceste zile, pentru a-ți schimba dispoziția. Sunt sigură că aceste schimbări o să-ți facă foarte bine. Te vor ajuta să uiți măcar puțin de clipele grele prin care trecem.

Recunosc, mie schimbările întotdeauna mi-au făcut bine. Sper că și ție o să-ți facă bine. Sper că rezultatul îți va face zâmbetul să îți apară pe buze, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți. Spor la schimbări!

PS: Sună la tel: 0744 33 14 14 și fă comandă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top