În 2013, când mi-am creat primul blog, nu am crezut niciodată că o să ajung să-l monetizez. Am început să scriu  articole din pasiune, din dorința de a-mi transforma gândurile în cuvinte.

Mi-au stat gândurile cuminți multă vreme, dar într-o zi nu au mai putut, au răbufnit. Am fost nevoită să le ascult. Și nu regret nici măcar o secundă. Am realizat foarte multe lucruri bune de atunci.

Odată cu trecerea timpului, am descoperit că blogging îmi poate oferi nu doar posibilitatea de a-mi descărca sufletul, ci și șansa de a câștiga bani.

Cum am câștigat bani scriind articole pe blog

Totul a început când am descoperit competițiile de blogging. Datorită acestor competiții am aflat că pot câștiga bani scriind articole despre anumite produse sau firme. Aceste acest gen de articole se numesc advertoriale.

Recunosc, atunci când am aflat că pot câștiga bani în urma scrierii de articole, am fost tare încântată. Îmi place să scriu articole în care să ofer informații utile celor care le citesc. Și dacă aceste articole sunt plătite, cu atât mai mult. Prin urmare, pot spune că scriu cu plăcere astfel de articole, mai ales atunci când mi se oferă șansa să îmbrac totul într-o poveste frumoasă.

Atunci când o persoană scrie advertoriale face reclamă unui produs sau unei firme. Dar atunci când ți se permite să scrii articolul astfel încât totul să pară o poveste în care chiar tu ești personajul principal, scrii cu mai mult drag. Totul curge, nici nu-ți dai seama când ajungi la sfârșitul articolului. Însă, din păcate, nu întotdeauna pot scrie astfel de articole, dar în viață nu faci întotdeauna numai ceea ce îți place. Important este să reușești să-ți atingi obiectivul. Și eu zic că am reușit.

Cum am început colaborarea cu platforma advertoriale.eu

De îndată ce mi-am dat seama că îmi pot monetiza blogul, mi-am dorit să se ivească cât mai multe oportunități de acest gen. Și, într-o zi, a apărut Advertoriale.eu.

Articole

Curioasă din fire, când am aflat despre această platformă, am intrat pe ea să văd despre ce este vorba. Așa am descoperit că este o platformă care susține bloggerii. Cu alte cuvinte, le oferă posibilitatea să scrie articole pe diverse teme și să obțină bani pentru serviciile prestate. Pentru asta, singurul lucru pe care l-am avut de făcut a fost să îmi creez cont pe platformă și să-mi înscriu blogul. Și asta am făcut.

Primul blog cu care am câștigat bani a fost cel de pe platforma wordpress.com, apoi am început să scriu pe cel pe domeniu propriu. Primul articol aprobat de platforma advertoriale.eu a fost în iulie 2016. Au trecut 5 ani. Ani în care am avut șansa să scriu articole pe teme extrem de diverse și să câștig destui de mulți bani (însă întotdeauna este loc de mai bine). Voi continua să scriu ori de câte ori voi considera că job-ul adăugat pe platformă este plătit bine.

Cum mă ajută advertoriale.eu în activitatea mea?

După cum am spus deja, datorită acestei platforme am ocazia să-mi monetizez blogul. Pe de altă parte, îmi dă posibilitatea să scriu articole creative, să îmbrac totul într-o poveste frumoasă, exact cum îmi place mie. Totodată, mă ajută să câștig experiență și să-mi îmbunătățesc portofoliul. Cu cât scriu mai multe articole interesante pe blog, cu atât șansa de a atrage mai mult atenția celor care au nevoie de astfel de articole este mai mare.

Ce apreciez la platforma advertoriale.eu și ce îmbunătățiri mi-aș dori să existe

Apreciez faptul că sunt adaugate mereu diverse joburi noi, că joburile sunt aprobate rapid, că se virează la timp banii. Mi-aș dori însă ca joburile adăugate să fie mult mai bine plătite decât sunt acum. Recunosc că există joburi pe care nu le rezerv doar fiindcă nu sunt deloc bine plătite.

Timpul fiecăruia dintre noi este extrem de prețios. Fiecare clipă costă. Pentru a scrie un articol trebuie să te documentezi, iar documentarea durează. Cu alte cuvinte, orice secundă costă bani. Așadar, mi-aș dori să se țină cont de acest lucru atunci când se stabilesc sumele oferite bloggerilor pentru scrierea unor articole.

Este adevărat, noi, bloggerii, avem libertatea de a alege dacă scriem sau nu. Cu toate acestea, cred că dacă sumele oferite bloggerilor ar fi mai mari decât sunt acum, numărul articolelor scrise pentru o anumită firmă ar crește. Astfel, toți am avea de câștigat.

Concluzia? Mă bucur că am descoperit această platformă dedicată susținerii bloggerilor. Mă bucur că de 5 ani de zile scriu articole pe subiecte diverse. Sper că advertoriale.eu va adăuga din ce în ce mai multe joburi bine plătite. Sper ca din ce în ce mai mulți bloggeri să se înscrie pe această platformă pentru a putea profita de toate avantajele oferite.

Eu voi continua să profit de ele ori de ori o să am ocazia. Este păcat să nu profiți de o astfel de oportunitate. Vă îndemn pe toți să faceți la fel. Mult succes tuturor!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura