Cum alegi o rochie în funcție de forma corpului

You are currently viewing Cum alegi o rochie în funcție de forma corpului

Cum alegi o rochie în funcție de forma corpului

Mereu ne gândim la ce haine vom purta a doua zi, iar dacă vorbim despre o petrecere, un eveniment sau o întâlnire simplă și zilnică, în care vom folosi o rochie, putem avea probleme. Ei bine, există numeroase modele de rochii care variază în funcție de ocazie, iar atunci când există atât de multe tipuri, s-ar putea să nu ai nici cea mai mică idee despre ce stil să să alegi. Să alegi rochii elegante de seară din dantelă sau să alegi din gama de rochii elegante de ocazie Lungi & Scurte?

Rochie

Pur și simplu nu este vorba de îmbrăcăminte, ci de a ști cum să alegi stilul, modelul, mărimea  pentru a te îmbrăca corespunzător, iar acest lucru nu se învață de la o zi la alta. Înainte de a merge să alegi o rochie, este important să știi ce tip de corp ai pentru a putea purta rochia potrivită. Din acest motiv, vreau să-ți ofer un ghid complet pentru a ști care modele de rochii se adaptează mai bine siluetei tale.

Siluetă sub formă de pară

Femeile cu o astfel de siluetă au șolduri mai mari decât umerii, un bust mic sau mediu și, în general,  fese voluminoase. Șoldurile și fesele sunt locurile unde există cea mai mare masă și grăsime corporală.

Dacă ai acest tip de siluetă, îți recomand să porți rochii în formă de V, decolteu tip halter și fuste drepte. Evită rochiile care dau un volum mai mare șoldurilor, cum ar fi cele realizate din tul sau au pliuri, deoarece aceste rochii pur și simplu nu îți vor avantaja silueta.

Siluetă dreptunghiulară

Siluete în formă de dreptunghi au femeile cele mai slabe, iar corpul lor are formă dreaptă. Este un corp cu puține curbe și un volum foarte mic.

Pe măsură ce poți profita de acest tip de siluetă, poartă rochii strâmte în partea de sus a trunchiului, în timp ce în partea de jos, îndrăznește să alegi modele cu volum mare. Secretul unei rochii potrivite este de a compensa neajunsurile, iar lucrurile pe care femeile cu un corp dreptunghiular ar trebui sa le evite sunt rochiile drepte sau tip creion.

Siluetă rotundă

Dacă ai acest tip de siluetă, există o modalitate de a arăta grozav. Silueta cu formă rotundă iese în evidență pentru că nu are talia mare și un volum mare în zona abdomenului. Femelie cu astfel de siluetă au, de asemenea, picioare subțiri proporțional vorbind în raport cu volumul corpului lor, cu umerii ușor rotunjiți și voluminoși.

Cele mai potrivite rochii pentru acest tip de corp sunt rochiile cu croială empire, deoarece acestea tind să alungească silueta care este voluminoasă de la natură. De asemenea, evită rochiile prea strânse pe talie sau la picioare.

Siluetă triunghi inversat

Este un tip de corp în care șoldurile sunt mai înguste decât umerii, însoțite de un bust proeminent. Este o siluetă foarte frumoasă și interesantă de care poți profita.

Rochiile pe care ți le recomand sunt rochiile care au fuste largi, deoarece sunt cele mai potrivite pentru acest tip de siluetă, și care un decolteu mai accentuat. Rochiile pe care trebuie să le eviți sunt rochiile strâmte în partea de jos (pornind de la șolduri) sau rochiile cu umeri.

Siluetă clepsidră

Aceasta este forma ideală de siluetă pe care toate femeile doresc să o aibă, deoarece bustul se armonizează cu șoldurile, iar talia este bine definită. Este corpul tipic cu curbe și, în același timp, cel mai feminin.

Cele mai multe rochii se potrivesc bine cu acest tip de corp, dar încearcă să folosești piese care îți definesc talia. Evită rochiile decoltate sau cele care au o croială dreaptă, deoarece îți poți evidenția silueta fără nicio problemă.

Deci, dă-ți seama  ce tip de siluetă ai și îmbracă-te în funcție de nevoile și atributele tale. Dacă îndrăznești să faci acest lucru, intră pe Neer.ro și alege-ți rochia potrivită.

Cumpărături cu spor!

Lasă un răspuns