Cum alegi materialul ideal pentru uși interior potrivite pentru casa ta

Publicat de Irina Cristina Țenu pe

Cum alegi materialul ideal pentru uși interior? În ultima vreme ți-ai tot pus această întrebare? E firesc. Mai devreme sau mai târziu, orice persoană trebuie să faci schimbări mai mari sau mai mici în casă, iar una dintre probleme o reprezintă ușile. La urma urmei, alegerea acestora nu este atât de ușoară pe cât ar părea la prima vedere.

Ușile de interior nu trebuie să se potrivească doar cu designul casei, ci și să fie funcționale și, în același timp, să aibă un preț bun.

Tipuri de uși interior în funcție de materialul din care sunt realizate

1.   Uși de interior din furnir

Furnirul este o foaie subțire de lemn care își păstrează structura și culoarea. Structura ușii din furnir include un cadru din lemn, care este acoperit cu foi de furnir. În prezent, există diverse tipuri de furnir din lemn precum stejar, mesteacăn, bambus, măr și altele).

Avantajele furnirului sunt:

 • calitate înaltă (durata de viață poate fi de până la 50 de ani);
 • preț relativ ieftin (comparativ cu ușile din lemn masiv);
 •  aspect atractiv;
 • impermeabilitate și izolare fonică bună;
 • rezistență bună la mirosuri;
 • compatibilitatea ecologică a materialelor.

Dezavantajul acestui material este expunerea la lumina directă a soarelui, care poate reduce durata de viață a unei uși interior.

Ușile de interior furniruite pot fi instalate în bucătărie, baie și camera copiilor, dormitorul matrimonial, living.

Foi de furnir ecologic

Eco-furnirul este un material pe bază de fibre de lemn naturale, îmbinate cu o cantitate mică de lipici. Tocul ușilor de interior din furnir ecologic este din plastic sau carton. Costul unor astfel de modele este mai mic decât cel al produselor din furnir natural. Cu toate acestea, structurile din eco-furnir sunt mai puțin rezistente la influențele mecanice.

Printre avantajele furnirului ecologic se numără:

 • un aspect atractiv care imită lemnul masiv;
 • bună izolare fonică și rezistență la umiditate;
 • material ecologic.

Trebuie remarcat faptul că, datorită durabilității sale scăzute, nu este indicat la montarea unei uși interior de furnir ecologic la camera copiilor, se pot deteriora ușor în timp ce micuții se joacă.

Uși laminate

Ușile laminate au cadru din lemn ieftin, dar sunt căptușite cu MDF, acoperit cu o folie PVC care imită lemnul natural.

Avantajele acestor uși sunt:

 • durabilitate ridicată;
 • ignifuge;
 • rezistență bună la schimbări bruște de temperatură;
 • ușor de îngrijit;
 • preț accesibil.

Toate aceste avantaje fac posibilă instalarea unei uși interior laminate în baie sau bucătărie, dar din cauza lipsei de siguranță ambientală a acestui material, nu este recomandată instalarea sa la camera copiilor.

Uși de sticlă

Ușile de sticlă au un aspect grozav, sunt prietenoase cu mediul și, de asemenea, permit luminii să intre în cameră. În mod ciudat, ușile de sticlă sunt suficient de rezistente. Singurul dezavantaj al sticlei este capacitatea sa de a se murdări rapid, chiar și atingerea sa cu mâna murdară poate afecta aspectul ușii.

Uși din lemn masiv

Ușile de interior din lemn masiv au multe avantaje, și în același timp sunt foarte capricioase și reacționează la schimbările de temperatură și umiditate, crăpându-se. De asemenea, dezavantajele acestui material pot fi atribuite costului său ridicat. În plus, popularitatea sa este în scădere.

Avantajele ușilor din lemn masiv:

 • ușor de îngrijit;
 • proprietăți de ventilație naturală;
 • rezistență mare;
 • durabilitate mare;
 • aspect frumos, oferind o senzație de căldură și confort.

 Unde poți face comandă de uși de interior bune pentru casa ta?

Uși de interior bune pentru casa ta îți pot face comandă oricând ai nevoie, la cei de la usi-bune.ro. Aici vei găsi o mulțime de modele de uși de interior furniruite, fie uși lemn stratificat. Poți face comandă chiar și de uși exterior și scări interioare.

Cum Alegi Materialul Ideal Pentru Uși Interior

Și, de exemplu, dacă îți dorești pentru casa ta, uși de interior furniruite cu furnir natural poți opta pentru Ușa Furniruită model F1, un model potrivit pentru baie, bucătărie, dormitor sau chiar living.

Însă, dacă vrei niște uși interior cu un design aparte, pentru dormitor și sufragerie, poți opta pentru modelul de Ușă Furniruită F22. Este din furnir natural de stejar cu tăblie și grilă.

Cum Alegi Materialul Ideal Pentru Uși Interior

De fapt, îți recomand să intri pe site și să te uiți la toate modelele existente de uși interior, apoi să îi contactezi pentru detalii la tel: 0723184995. Spor la treabă îți doresc!

Categorii: Recomandări

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura