Celulita și lucrurile incredibile care o provoacă

You are currently viewing Celulita și lucrurile incredibile care o provoacă

Celulita și lucrurile incredibile care o provoacă

Celulita este favorizată nu doar de lipsa de exercițiu și de tipul de alimentație, ci și de climatul prea umed și zonele cu Wi-Fi. În afară de a avea o componentă genetică și origine hormonală, există anumite obiceiuri, atitudini și stiluri de viață care favorizează apariția celulitei.

Celulita

 1. Lipsa de somn și tulburările orare favorizează apariția celulitei. Experții susțin că, dacă dormim mai puțin, scad nivelurile naturale de melatonină din sânge, un precursor hormonal care este produs noaptea în glanda pineală și a cărui producție se oprește în zori. Se pare că cei care lucrează noaptea au tulburări hormonale mai mari, care includ lipodistrofie și celulită.
 2. Lipsa de exercițiu este fatală pentru celulită. Atât activitatea fizică, cât și masajul cresc secreția de endorfine, care la rândul său, ajută la menținerea unui nivel bun al DHEA-ului în sânge, un precursor hormonal de estrogen și testosteron, care este anticelulitic, crește libidoul și produce o stare de bine. În plus, exercițiul contribuie la creșterea celulelor stem regeneratoare și antioxidante, mobilizează grăsimea din țesutul adipos și reduce mărimea adipocitei, care este celula celulitei sau lipodistrofiei.
 3. Menținerea unei atitudini negative contribuie la creșterea nivelurilor interne de cortizol din organism, precum și a altor catecolamine, care produc inflamație corporală, precum și alte tulburări, cum ar fi scăderea libidoului, apetit compulsiv, celulită și insuficiență circulatorie. De asemenea, unii experți susțin că cei care practică meditația și yoga au mai puțină celulită.
 4. Condițiile meteorologice condiționează apariția celulitei în anumite zone, în special în locuri cu modificări de sezon. Se pare că cele mai multe climate de umiditate atmosferică promovează retenția de lichide, lipodistrofie și insuficiență circulatorie periferică, în timp ce în zonele uscate sau cu climat stabil, oamenii suferă mai puțin din cauza excesului de greutate și a celulitei.
 5. Zonele urbane și excesul de tehnologie favorizează celulita. Populația feminină din zonele urbane, în cazul în care există un mediu electrostatic mai mare(valuri, radiații, WiFi …) suferă mai des de celulită decât femeile din mediul rural.

This Post Has 14 Comments

 1. Adriana Ivan

  Nu știam aceste lucruri. Mă încadrez perfect la unele dintre ele, din păcate.

 2. evaancutahamza

  Foarte interesant. Chiar nu stiam ca si climatul si tehnologia afecteaza. Pot bifa majoritatea lucrurilor de pe lista asta, din pacate.

 3. oanaroman91

  Ce chestie. Nu aveam habar de unele dintre aceste cauze. Chiar mi se par bizare. Dar recunosc, de avut o am. Și cred de asemenea că odată instalată, nu scapi de celulita cu una cu două. Doar prin interventii cosmetice costisitoare.

  1. Irina Cristina Ţenu

   Nici eu nu stiam, dar cand aflat am zis sa ca ar fi interesant sa le impartasesc celorlalti. Adevarat, poate nu scapi, dar merita incercat.

 4. carmenbartshantispirit

  Ca celulita e influentata de meteo si Wifi, asta e ceva cu totul nou pentru mine. Interesant!

 5. Dana Codori (Anaphielle)

  Interesant articol. Habar n-aveam de-aceste cauze. Mie mi-a apărut după sarcini. Probabil din lipsă de somn.

 6. M.C.Simon

  Wow! Nu stiam decat de punctul al doilea. Restul sunt absolut noi pentru mine. Multumesc, Irina!

 7. lifestylebycata

  Chiar nu stiam cauzele celulitei si mai ales ca lipsa somnului se numara printre ele.

  1. Si pe mine m-au uimit informatiile. De asta am si scris articolul. Am considerat ca ar fi bine sa afle cat mai multi.

Lasă un răspuns