Salate cu brânză

Cele mai simple și gustoase salate cu brânză

Say cheese!!!!!! Cheese!!!!! Aș spune brânză oricând și oricum. Recunosc, sunt un mare fan brânză, o mânânc simplă sau în tot felul de combinații. Îmi este poftă de ea oricând. Prin urmare, că tot veni vara, perioada în care tindem să consumăm mai multe salate, nu puteam să nu scormonesc după diverse rețete de salate cu brânză.

Mereu îmi place să încerc ceva nou. Să fac tot felul de combinații pe care unii le consideră ciudate. Și mi se întâmplă să rămân fără idei. Așa că le caut. Unde? Prin cărțile de bucate din biblioteca personală sau, evident, pe internet.

Și asta nu e tot. În ultima vreme țin cont și de informațiile nutriționale. Cum sunt foarte pofticioasă, am cam mâncat de toate, iar burtica mea s-a cam rotunjit. Și nu-mi place așa, o vreau din nou plată. Sper ca salatele cu brânză să mă ajute. Până atunci însă, iată ce salate cu brânză vă propun să încercați. Luați notițe!

3 salate cu brânză care merită preparate

Salată verde cu brânză și măsline

O rețetă simplă și gustoasă, care poate fi preparată în orice moment al zilei. Se poate mânca și dimineața, și la prânz și la cină.

Ingrediente pentru o porție (circa 341 g):

  • Roșii-130 g
  • Brânză (cașcaval, edamer etc.) -50 g
  • Castravete-60 g
  • Ceapă roșie- 38 g
  • Salată verde- 35 g
  • Măsline verzi-25 g
  • Ulei de măsline
  • Oregano
  • Zeamă de lămâie sau oțet mere

Preparare:

  1. Se taie roșia și castravetele în bucăți medii.
  2. Se rade sau se taie brânza bucăți mici. Dacă vă place, puteți folosi în loc de cașcaval, mozarella.
  3. Se taie ceapa julien (peștișor).
  4. Într-un bol puneți frunzele de salată verde, roșiile, castraveții, ceapa, brânza și măslinele verzi.
  5. Condimentați cu ulei de măsline, oregano, sare și puțină zeamă de lămâie sau oțet de mere, după gust.

Informații nutriționale:

1 porție (circa 350 g) de salată verde cu brânză și măsline conține în jur de 294 kcal, 21,6 g grăsimi, 13,7 g carbohidrați și 14 g proteine.

Salată cu ton și brânză

Combinația dintre ton și brânză mi se pare foarte gustoasă. În plus, este și o salată care se face rapid, cu ingrediente pe care cu toții le avem mai tot timpul în frigider, mai ales vara.

Ingrediente pentru o porție (circa 340 g):

  • O conservă de ton în suc propriu (120 g)
  • Salata verde (70 g)
  • Roșii (65 g)
  • Cașcaval sau caș sau gouda etc. (de care aveți (50 g)
  • Oțet balsamic (14 g- o lingură)
  • Iaurt (20 g- o lingură)

Preparare:

  1. Se spală salata verde și se rupe cu mâna.
  2. Tăiați roșia felii sau cubulețe, iar brânza tăiați-o bucăți.
  3. Pentru dressing: Amestecați oțetul balsamic, iaurtul, oregano și asezonați după gust.
  4. Într-un castron amestecați salata, roșia și brânza, apoi turnați dressing-ul peste ele și amestecați bine.

Informații nutriționale:

O porție (340 g) de salată de ton și brânză conține 353 kcal, 16,2 g grăsimi, 9,5 g carbohidrați și 40,7 g proteine.

Salată cu brânză și nuci

Îmi place adesea să fac combinații îndrăznețe. Prin urmare, vă propun să încercați salata de brânza cu nuci. Foarte interesantă combinația.

Ingrediente pentru o porție (170 g):

  • Nuci (8 jumătăți-32 g)
  • Cașcaval, gouda, gorgonzola, mozzarella etc. (75 g)
  • Salată verde (35 g)
  • Spanac (30 g)

Preparare

  1. Tăiați nucile și brânza cubulețe.
  2. Rupeți salata și spanacul cu mână și puneți-le într-un bol.
  3. Puneți peste ele nucile și brânză, apoi amestecați.
  4. Dacă vă place, puteți asezona cu oțet sau suc de lămâie.

Informații nutriționale:

1 porție (172 g) salată cu brânză și nuci conține 454 kcal, 39,3 g grăsimi, 8,4 g carbohidrați și 21,4 g proteine.

Sper să vă placă propunerile mele și să le încercați. Poftă bună! Pe data viitoare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top