Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume- Partea 2

You are currently viewing Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume- Partea 2

Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume- Partea 2

Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume continuă şi astăzi cu o nouă serie de dezvăluiri, după cum v-am promis într-un articol anterior.

Mâncăruri din lume

Cașcaval cu viermi- Sardinia

Dacă vă place brânza cu miros puternic, precum Gorgonzola, e posibil să vă placă şi brânza cu viermi. Casu Marza este o brânză din lapte oaie moale şi descompusă în care se adăpostesc larvele muştii de brânză. Dacă veţi avea ocazia să o gustaţi, veţi vedea cum se mişcă insectele.

 

Sursă foto: wikipedia.org

7.  Escamole(Larve de furnici)- Mexic

Escamolele sunt larvele celor mai mari şi agresive furnici negre (Liometopum). Se găsesc la rădăcinile agavei, iar fermierii ce le strâns sunt de multe înţepaţi în timp ce le capturează. Pentru a le  pregăti  mai întâi  mexicanii le  prăjesc  cu unt și condimente  și apoi le  învelesc  cu o tortilla.  Au consistenţă de brânză de vaci, iar gustul seamană cu cel de unt și nuci. Aceste larve sunt cunoscute sub numele de  ” caviar de insecte „.

Mâncăruri ciudate care se mănâncă în lume

8. Peşte Fugu, Japonia

Acest peşte atât de periculos încât te poate omorî. Aproape toţi peştii fugu conţin tetrodoxină, o otravă care poate ucide 30 de oameni odată şi nu are un atidot cunoscut. Oamenii mănâncă această delicatesă şi îşi riscă viaţa în mâinile bucătarilor care au învăţat să elimine otrava. Aţi risca şi aţi gusta un astfel de preparat?

Mâncăruri ciudate din lume

9. Porcuşori de Guinea- Peru

Este bogat în proteine, sărac în colesterol. El poate fi pregătit umplut, prăjit sau la grătar. Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar cu toate că îmi plac ciudăţeniile, eu aşa ceva nu aş gusta sub nicio formă.

 

10. Căluți de mare, stele de mare și scorpioni pe un băț 

Se spune că trebuie să ai curaj să guşti aşa ceva. În China se obișnuiește să se servească astfel mâncare pe un băț. Aşa că dacă ajungeţi vreodată în China puteţi mânca inclusiv cai de mare și frumoase stelele de mare pe băţ. Feriţi-vă de scorpioni, pentru că unii sunt astfel gătiţi încât ei încă mișca.

Mâncăruri care se mănâncă în lume

Seria dezvăluirilor nu se încheie aici, ea va continua cu noi mâncăruri din lume, ciudate pentru mulți dintre noi.

Lasă un răspuns