Ghid practic: ce trebuie să știi când RENOVEZI un apartament de la zero

You are currently viewing Ghid practic: ce trebuie să știi când RENOVEZI un apartament de la zero

Ghid practic: ce trebuie să știi când RENOVEZI un apartament de la zero

Tocmai ți-ai cumpărat un apartament pe care trebuie să îl renovezi de la zero sau, pur și simplu, simți nevoia de o schimbare completă în locuința ta actuală? Pentru a te asigura că vei obține rezultatul dorit și că nu vei trece cu vederea cele mai importante detalii în acest demers, descoperă, în continuare, care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi urmezi.

Apartament-renovare

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când renovezi un apartament de la zero:

• Schimbarea instalației electrice
Primul pas pe care trebuie să îl urmezi, atunci când renovezi , este reprezentat de schimbarea instalației electrice. Înlocuirea acesteia este esențială, mai ales, dacă blocul în care se află apartamentul nu este construit recent, întrucât instalația electrică este și ea veche și nu va putea face față tuturor aparatelor electrice noi. Pentru a te asigura că aceste lucrări vor rezista în timp, trebuie să ții cont de trei aspecte: achiziționarea unor materiale de calitate, proiectarea sistemului electric în perspectiva viitoare și apelarea la serviciile unui electrician autorizat. În ceea ce privește achiziționarea materialelor pentru instalația electrică, la A2T.ro/cabluri-electrice găsești atât cabluri și conductori electrici, cât și siguranțe, prize și întrerupătoare. Așadar, ține cont de acest aspect și ai grijă ca entuziasmul specific renovărilor să nu te facă să uiți de această etapă extrem de importantă.

Alegerea sistemului de iluminare
Odată înlocuită instalația electrică, trebuie, bineînțeles, să începi să te gândești la corpurile de iluminat pe care ți le dorești în apartamentul tău. Atunci când iei o decizie în ceea ce privește acest aspect, trebuie să ai grijă ca întregul sistem de iluminare să fie rezistent la diverși factori, în special la umiditate, dar și să ofere o lumină plăcută, astfel încât să poți crea un ambient primitor în locuința ta. În acest sens, poți achiziționa online de pe  LED-Zone aplice cu led, care, pe lângă faptul că sunt economice și fiabile, sunt ideale de folosit atât pentru tavan, cât și pentru pereți. În consecință, pentru ca atmosferă să fie una primitoare, dar și pentru ca locuința ta să fie iluminată într-un mod eficient, alege un astfel de sistem și, cu siguranță, vei obține ceea ce ți-ai propus.

• Înlocuirea instalației sanitare
Dacă te-ai hotărât să revonezi de la zero întregul apartament, atunci este obligatoriu să ai în vedere și înlocuirea instalației sanitare. La fel că în cazul celei electrice, aceasta trebuie schimbată, în special, dacă imobilul este vechi. Conductele de apă și întregul sistem ar putea ceda, iar problemele create ar putea aduce pagube în apartamentul tău, proaspăt renovat. Drept urmare, asigură-te ca totul va funcționa impecabil și că nu vei avea parte de evenimente neplăcute, apelând la un profesionist.

Selectarea ferestrelor și ușilor
Sistemul de închidere este un alt detaliu esențial, căruia trebuie să îi acorzi importanța cuvenită atunci când renovezi o locuință. Atât ferestrele, cât și ușile îți vor garanta siguranța și protecția de care ai nevoie și, în același timp, te vor ajută să ai un cămin primitor și aspectuos. Din acest motiv, atunci când alegi modelul de uși, pentru interior și exterior, cât și de ferestre, trebuie să verifici dacă acestea îți asigură toate aspectele enumerate anterior.

Lasă un răspuns