Ce e bine să știi despre procedura de albire dinți

Publicat de Irina Cristina Țenu pe

Nu ești mulțumit de cum arată dinții tăi? Vrei să ți-i albești? Iată ce e bine să știi despre procedura de albire a dinților.

Albirea dintilor poate fi o modalitate foarte eficientă de a deschide culoarea naturală a dinților fara a afecta smalțul acestora. Culoarea lor nu se va schimba complet, dar se va deschide.

Ce este procedura de albire dinți

Procedura de albire a dinților contribuie la deschiderea culorii acestora și la îndepărtarea petelor de pe ei. Albirea este una dintre cele mai populare proceduri dentare ce țin de estetică, deoarece poate îmbunătăți foarte mult aspectul dinților tăi, ajutându-te să te bucuri un zâmbet mai alb și mai frumos.

Albirea dinților nu este o procedură care se face doar o singură dată. Va trebui să o repeți din când în când dacă vrei să ai dinții strălucitori mai mult timp.

Stratul exterior al dintelui se numește smalț. Culoarea dinților naturali este creată de reflexia și răspândirea luminii pe smalț, în combinație cu nuanța dentinei de sub acesta.

Genele sale afectează grosimea și netezimea smalțului. Smalțul mai moale sau mai aspru afectează și modul în care se reflectă lumina și, prin urmare, culoarea.

Cele mai frecvente motive pentru care dinții se îngălbenesc sau se pătează sunt:

  • Fumatul
  • Consumul de lichide de culoare închisă, cum ar fi cafea, cola, ceai și vin roșu
  • O îngrijire orală necorespunzătoare
  • Îmbătrânirea face dinții mai puțin strălucitori pe măsură ce smalțul devine mai subțire și dentina devine mai închisă.
  • Posibilitatea existenței petelor pe interiorul dintelui, numite pete intrinseci. Acestea pot fi cauzate de expunerea la prea mult fluor (în cazul copiilor), în timp ce dinții se dezvoltă etc.

Albirea dinților este cea mai eficientă în cazul petelor de suprafață (extrinsece). Însă specialiștii sunt de părere că nu este bine să se albească dinții dacă aceștia au carii sau gingiile sunt retrase, întrucât albirea poate face dinții mai sensibili.

Tipuri de albire dinți

Există mai multe tipuri de proceduri de albire a dinților. Alegerea uneia va depinde de banii de care dispui, precum și de durata procedurii.

  1. Pastă de dinți și clătire

Acestea acționează ca produse de curățare care îndepărtează petele de suprafață de pe dinți. Acest tip de albire a dinților este sigur și de eficiență medie, neavând puterea unei albiri profesionale. Pasta de dinți și clătirea te ajută să-ți menții dinții albi după un tratament de albire a dinților.

  1. Benzi de albire

Se aplică pe suprafața dinților pentru o anumită perioadă de timp. Peroxidul de hidrogen, din benzi, îndepărtează petele. Unii stomatologi sunt de părere că aceste tipuri de benzi pot deschide culoarea dinților cu până la 5 nuanțe.

  1. Sistem de albire dinți cu o perie

Este vorba de un gel de albire care se aplică cu ajutorul unei perii. Gelul conține agenți de albire precum peroxidul de carbamidă sau peroxidul de hidrogen. Unele sisteme au o soluție lichidă în loc de gel. Datorită formulelor lichide, înălbitorul poate ajunge cu ușurință în zonele gurii unde se acumulează bacterii și apar pete. Prin urmare, rezultatele pot fi observate rapid. Se aplică înainte de culcare timp de 2 săptămâni.

Ce trebuie să știi despre albirea profesională a dinților și cea făcută acasă

Este important de știut că procedura de albire a dinților nu funcționează pe coroanele sau fațetele din ceramică sau porțelan.

În prezent, există nenumărate produse pentru albirea dinților acasă, dar pentru un rezultat pe măsura așteptărilor cel mai bine este să iei legătura cu un medic stomatolog. Astfel, ai siguranța că nu îți deteriorezi sub nicio formă dantura.

De exemplu, dacă locuiești în Cluj te poți bucura de cea mai rapidă și mai eficientă albire a dinților cu ajutorul tratamentelor profesionale făcute de cei de la clinica Prolident

Aceste tratamente conțin agenți de albire dentară în concentrații mai mari și produc rezultate mult mai repede decât opțiunile de tip over-the-counter. De fapt, te poți bucura de dinții pot fi vizibil mai albi într-o singură vizită.

În plus, vei beneficia de un tratament supravegheat de un medic dentist. Și, pentru a întreține rezultatele terapiei din cabinet, poți efectua albirea dinților suplimentară acasă.

Albire Dinti

Ce spui, ești pregătit pentru albirea dinților? Dacă da, fă-ți o programare la tel: 0741215513.

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura