Beneficiile zâmbetului

Beneficiile zâmbetului și râsului pentru corp și minte sunt nenumărate. Râsul și zâmbetul au un efect pozitiv asupra bunăstării noastre, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă și devenim adulți, avem tendința de a nu mai râde sau zâmbi.

Un bun exemplu în acest sens poate fi observat într-un loc de joacă: de multe ori vedem copiii alergând și râzând, bucurându-se de moment. Zâmbetului de copiiPe de altă parte, părinții stau lângă copii, stresați fiind de viața modernă. Abia zâmbesc din când în când, încercând să-și schimbe expresia feței, care este gravă.

Noi, adulții, ne putem bucura de fiecare moment, dacă copiem atitudinea copiilor și ne facem timp să râdem sau să zâmbim. Cercetările au arătat că râsul și zâmbetul oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Mai mult decât atât, pot avea un efect pozitiv asupra tuturor domeniilor vieții noastre. Când râdem și zâmbim, au loc o serie de modificări fiziologice în organism, de obicei, fără să fim conștienți de acest lucru.

Neurotransmițători numiți endorfine sunt eliberați când zâmbim

Acești neurotransmițători sunt activați de mișcările mușchilor faciali, care sunt interpretate de creier, care, la rândul său, eliberează aceste substanțe chimice. Endorfinele ne ajută să ne simțim fericiți, și, de asemenea, contribuie la reducerea nivelului de stres. Chiar și când ne prefacem că râdem sau zâmbim funcționează deoarece creierul nu face distincția între real sau fals și interpretează poziția mușchilor feței în același mod. Acesta se numește ipoteza feedback-ului facial. Cu cât creierul este mai stimulat sa elibereze acest produs chimic ne simțim mai fericiți și relaxați.

Endorfinele ne fac să ne simțim mai fericiți și mai puțin stresați

Endorfinele, de asemenea, acționează ca analgezic natural al corpului. Pentru cei care suferă de dureri cronice, râsul și zâmbetul pot fi un tratament eficient.

Pe măsură ce nivelul endorfinelor crește, se reduce cortizolul, hormonul stresului. Cortizolul este cel mai activ atunci când ne simțim stresați sau suntem neliniștiți, și contribuie la sentimentele neplăcute pe care le experimentăm. Scăderea nivelului de cortizol poate reduce aceste sentimente negative.

Râsul extinde plămânii, întinde și relaxează mușchii corpului și stimulează homeostaziei

Acest lucru pune corpul în mișcare, reaprovizionează celulele de oxigen și ne permite să ne bucurăm de beneficiile punerii în mișcare a corpului.

Un râs bun poate fi o modalitate eficientă de a da frâu liber emoțiilor

Un râs bun ne poate ajuta să dăm frâu liber emoțiilor, mai ales acelor emoții reprimate mult timp. Totul arată mai bine, după un râs bun și viața se vede dintr-o perspectivă mai pozitivă. Râsul și zâmbetul au implicații sociale pozitive.

Zâmbetul este o expresie atractivă, cu mai multe șanse de a atrage oamenii înspre noi

Zambetul ne face mai accesibili. Interacțiunea cu ceilalți devine mai ușoară și mai plăcută dacă se împărtășesc zâmbete și râsete. Aceste comportamente sunt contagioase. Și ceilalți se vor simți, de asemenea, mai bine, și acest lucru la rândul său, va avea un efect pozitiv asupra bunăstării noastre.

O expresie fericită și pozitivă va fi foarte utilă în viață

Acest lucru este valabil mai ales în situațiile dificile, cum ar fi în timpul unui interviu de angajare: o persoană zâmbitoare și relaxată sugerează încredere și capacitatea de a face față situațiilor stresante. Acest lucru este util în profesiile noastre, în construirea de relații sănătoase cu colegii noștri și angajatorii noștri și nu numai…

Beneficiile zâmbetului sunt foarte importante, ar fi bine să profităm cât mai mult de ele, pentru sănătatea corpului și minții noastre. Zâmbetului îi datorăm atât de multe…

Sursă info: naturisma.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top