Avantajele înregistrării unor domenii proprii

Publicat de Irina Cristina Țenu pe

Nu știu ce cred alții despre deținerea unui site pe domeniu propriu, însă eu cred că are destule avantaje care merită luate în considerare.
Nu mi-am creat un site pe domeniu propiu din momentul în care am făcut primii pași în mediul online. Nu am făcut acest lucru fiindcă nu știam care este diferența dintre un site pe un subdomeniu și unul pe domeniu propriu.
Înregistrarea unui domeniu (pentru o sumă accesibilă pe care o plătesc anual) a venit după ce am înțeles că scriitura face parte din mine.
Ulterior, am înțeles și care sunt avantajele înregistrării unui domeniu propriu.

Domenii Proprii

Profesionalism și încredere

Principalul avantaj de a avea propriul domeniu este fiabilitatea site-ului, blogului sau site-ului de comerț electronic. Pentru clienți asta înseamnă că vă doriți să oferiți o experiență completă, sigură și fiabilă celor care navighează online, în special în cazul tranzacțiilor financiare.
În cazul unui site găzduit pe un subdomeniu precum wordpress.com, acesta poate da impresia că este un site afiliat. Mai mult, un antreprenor poate pierde întregul conținut de pe site, întrucât această pagină nu îi „aparține” de fapt.
Totdeaună, prin crearea unui site pe domeniu propriu dați dovadă de mult mai mult profesionalism.

Pe domenii proprii puteți crea email personalizat

Crearea de conturi de e-mail personalizate pentru afacerea voastră este un alt avantaj al achiziționării propriului domeniu. Puteți crea cu ușurință astfel de conturi. În felul acesta, puteți face o selecție a tipului de e-mail pentru fiecare cont, reușind din nou să dați dovadă de profesionalism
Adresa de e-mail personalizată transmite, de asemenea, mai multă credibilitate decât o adresă personală pe care destinatarul nu o cunoaște, dar aceasta va depinde desigur și de tipul de relație pe care o construiți cu clienții voștri.

Crearea de subdomenii

O altă posibilitate care generează impact direct pentru asupra afacerii voastre este crearea de subdomenii. Aceste nume pot fi create cu ușurință din panoul de control al domeniului, ceea ce vă ajută chiar să gestionați mai bine interacțiunile vizitatorilor cu fiecare pagină.
În cazul achiziționării mai multor domenii, puteți direcționa utilizatorul către pagina principală, astfel încât, de fiecare dată când scrie un anumit subdomeniu, acesta să fie direcționat automat către adresa voastră principală.

Ușor de promovat

Deținerea propriului domeniu vă permite să alegeți un nume personalizat, legat de afacerea voastră, precum și de a vă promova site-ul către terți, întrucât adresa URL este mai intuitivă și prietenoasă. În plus, dacă alegeți un nume site ușor de reținut, cei care îl vor descoperi își vor aminti mereu de el.
Totodată, crearea unui site pe domeniu propriu vă ajută să vă scoateți în evidență brandul, ceea ce permite publicului să-l identifice imediat.
Imaginați-vă o afacere aflată la început de drum, care nu are un sediu fizic și, prin urmare, depinde total de publicitatea online! Cum poate fi recunoscută afacerea dacă oamenii nu pot reține adresa site-ului lor?

Vizibilitate online

Motoarele de căutare precum Google, Yahoo și Bing acordă prioritate site-urilor pe domeniu propriu domeniu, deoarece URL-ul prietenos contribuie la îmbunătățirea experienței utilizatorului.
Există, de asemenea, o metrică numită Domain Authority, creată de MOZ, care este utilizată pe scară largă pentru a evalua relevanța unui site bazat pe diverse criterii, inclusiv SEO.
Această scară nu se aplică subdomeniilor gratuite, ceea ce compromite considerabil poziționarea acestor pagini în motoarele de căutare principale.

SEO

În cele din urmă, având un site pe domeniu propriu, este mai ușor să configurați tehnici de optimizare a căutării (SEO) și să monitorizați traficul site-ului vostru folosind instrumente precum Google Analytics, pentru a extrage informații esențiale și analiza comportamentul consumatorilor, cele mai căutate produse, Majoritatea citesc conținut, printre alte informații care vor fi utile pentru a îmbunătăți factorii on-page și off-page și, în consecință, pentru a îmbunătăți performanța organică a paginii voastre.
Domeniul propiu este esențial pentru a facilita accesul către site-ul vostru și, prin urmare, să influențeze direct performanțele afacerii voastre online.
Un site cu un nume scurt și obiectiv nu numai că stabilește o conexiune mai rapidă cu voi și cu produsul vostru, dar vă ajută, de asemenea, să transmiteți mai multă credibilitate vizitatorului. În plus, este important pentru evaluarea principalelor motoare de căutare și este mai ușor de promovat.
Ce spuneți, vă creați un site pe domeniu propiu? Pentru a afla cum puteți înregistra domenii intrați aici. Succes!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura