„Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul e nimic”, spunea celebrul filosof german Arthur Schopenhauer. Și așa și este. Viața fără sănătate nu înseamnă nimic. Poți să ai de toate în viață, dacă nu sănătate nu te poți bucura de ceea ce ai.

Acest lucru ar trebui să ne ajute să conștientizăm că în fiecare clipă a vieții noastre trebuie să ne gândim la sănătate, la cum putem să ne-o protejăm.

Este adevărat, în fața sorții suntem cu toții neputincioși. De multe ori nu ezit să spun că ce este dat să trăim, asta trăim. Din calea sorții nu putem fugi, nimeni n-a fugit. Uneori avem impresia că o fentăm, dar tot trăim ceea este scris în cartea destinului.

În ciuda acest fapt, sănătatea trebuie să ocupe primul loc în totul priorităților noastre zilnice. Din clipa în care ne-am bucurat de un nou răsărit de soare și până în cea în care ne bucurăm de un nou apus, grija pentru sănătate nu trebuie să dispară din gândurile noastre.

Una dintre modalitățile în care ne putem proteja sănătatea este prin a mânca sănătos. Din nefericire, în prezent există o gamă variată de alimente nesătoase pe piață. Le consumăm adesea, întrucât gustul lor este foarte atrăgător și, de multe ori, creează dependență. Ar trebui să le evităm pe cât posibil și să încercăm să le înlocuim cu alimente bio.

Este adevărat, prețul alimentelor bio este mai mare decât al celorlalte alimente, dar sănătatea este neprețuită. Dacă bugetul ne permite, nu ar trebui să ezităm să le consumăm.  Absența pesticidelor toxice înseamnă că alegerea alimentelor bio are beneficii importante pentru sănătate.

Principala motivație pentru consumul de alimente bio este îngrijirea propriei sănătăți, așa cum deja am precizat. Cu toate acestea, de foarte multe ori oamenii au îndoieli cu privire la avantajele alimentelor bio sau îi consideră pe cei care le consumă drept snobi. Adevărul este că știința confirmă avantajele produselor bio.

Alimente bio- proprietăți ale acestora

Reducerea riscului de apariție a alergiilor

Pesticidele și antibioticele interferează cu dezvoltarea sistemului imunitar. În 2006, a fost realizat un studiu care a dovedit că familiile care au ferme ecologice și persoanele care consumă alimente bio au o incidență a alergiilor sub medie.

Prevenirea obezității

Pesticidele perturbă funcția metabolică și endocrină. Unii sunt obezogeni care cresc apetitul și promovează generarea de țesut gras. Pentru acest efect și pentru toți cei care au legătură cu efectul hormonal, sunt suficiente doze foarte mici care se încadrează în limitele permise în alimente. Cele bio nu sunt stropite cu pesticide.

Reducerea riscului de apariție a tulburărilor neurologice

Multe pesticide sunt toxice pentru neuroni și cresc riscul de a dezvolta tulburări neurologice și deficiențe intelectuale. Expunerea la pesticide este un factor de risc recunoscut pentru Parkinson.

Tulburări de reproducere de mai mic

Multe pesticide se comportă ca perturbatoare endocrine în organism care imită estrogenii feminini. Expunerea la pesticide din alimente este asociată cu un risc crescut de a dezvolta modificări ale sistemului reproductiv al copiilor, infertilitate și cancere dependente de hormoni.

Prevenirea cancerului

Specialiștii care au participat la realizarea studiului care asociază consumul de alimente organice cu un risc mai mic de cancer, au susținut că cercetătorii nu se așteptau să găsească un efect pozitiv atât de semnificativ. Consumul de alimente bio ar putea avea efecte benefice contra cancerului, potrivit acestora.

Evitarea infecțiilor rezistente

Utilizarea excesivă a antibioticelor în fermele de animale favorizează apariția bacteriilor care pot rezista acțiunii medicamentelor. În producția ecologică, antibioticele sunt utilizate numai atunci când sunt esențiale. Consumul doar de alimente vegetale ajută la reducerea riscului și mai mult.

După cum se poate observa, alimentele bio au o serie de proprietăți ce nu trebuie neglijate. Din acest motiv, am grijă să le consum oricând am prilejul. Le găsesc oricând pe Ara Bio shop, un loc plin cu produse minunate pentru sănătatea noastră. De aici mă pot aproviziona cu tot ce am nevoie pentru un stil de viață sănătos. Vă recomand și vouă să faceți la fel. Puteți alege Cocos mousse bio și Green sugar (un produs recomandat pentru o dietă echilibrată și sănătoasă). Intrați și studiați universul bio…aveți ce alege.

Alimente Bio

Alimente Bio


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura