Iarna este o perioadă foarte grea pentru șoferi. Există perioade în care au loc frecvent accidente, întrucât condițiile climatice sunt dure, iar șoferii le fac față cu greu.

Conducerea unui vehicul în plin sezon de iarnă este un pericol care nu poate fi niciodată evitat complet, dar care poate fi diminuat dacă conducem prudent și suntem pregătiți pentru orice eventualitate.

1. Anvelope de iarnă

În cazul în care plouă și cauciucurile nu sunt în cea mai bună stare, posibilitatea „patinării” mașinii pe suprafață crește, ceea ce poate provoca accidente grave.

Trebuie să optăm pentru anvelope care asigură o aderență foarte bună pe asfalt. Dacă locuim într-o zonă unde temperaturile sunt foarte scăzute, o opțiune recomandată sunt binecunoscutele anvelope de iarnă.

Eu, de exemplu, am intrat pe site-ul www.anvelostar.ro și am găsit pe acest site anvelope de iarnă la prețuri foarte bune.

Din acest motiv, am decis să-l explorez pentru a vedea dacă îmi găsesc anvelope potrivite pentru mașina mea.

Și trebuie să recunosc că am fost foarte surprinsă de gamă variată de produse existente. Pe lângă anvelope de iarnă, aici am descoperit anvelope all seasons, anvelope de vară și chiar jante.

Alegerea anvelopelor potrivite nu a fost ușoară, dar până la urmă am găsit anvelopele potrivite.

Intrând în acest magazin, oricine are posibilitatea să descopere anvelope de iarnă marca Imperial, Fortune, Sunny sau Nankang.

imperial snowdragon hp

fortune902 wpax y4

 

Anvelope De Iarnă

anvelope iarna nankang sv 2 14570r13 71t

2. Lichid antigel

Dacă nivelul de antigel nu este adecvat, având în vedere temperaturile scăzute, apa din radiator este susceptibilă de îngheț, ceea ce ar împiedica pornirea motorului. Prin urmare, trebuie să verificăm întotdeauna nivelul de antigel înainte de a porni la drum.

3. Ulei de motor

Este indicat să folosim un ulei de cea mai bună calitate, al cărui nivel de vâscozitate să fie scăzut dacă locuim într-o zonă cu temperaturi foarte scăzute. Cu ajutorul acestuia putem consolida rezistența motorului.

4. Filtru de polen

Înainte de a porni la drum trebuie să-l verificăm, întrucât asigură o bună aerisire interioară, care este esențială pentru a împiedica aburirea geamurilor datorată frigului sau ploii.

Pentru a-l verifica trebuie să pornim ventilatorul și să verificăm dacă iese aer prin fiecare conductă a radiatorului în timp ce reglăm sistemul de climatizare.

Dacă este într-o stare proastă, trebuie să-l schimbăm( putem face asta singuri). Modalitatea de schimbare variază în funcție de fiecare mașină. De aceea, este indicat să urmăm instrucțiunilor privind schimbarea sa, pe care le vom găsi în cutie. Dacă este necesar, este indicat să curățăm conductele într-un atelier auto.

4. Frâne

Trebuie menționat că distanța de frânare recomandată se dublează dacă suprafața este alunecoasă din cauza ploii, iar dacă a nins, această distanță se multiplică de 10 ori.

Trebuie să verificăm discurile și plăcuțele de frână, precum și lichidul de frână, elemente de care de multe ori șoferii uită.

5. Ștergătoare de parbriz

Dacă produc un zgomot ciudat atunci când sunt în funcțiune sau dacă lasă urme de apă pe parbriz, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să le înlocuim. Iarna, măsurile care cresc și asigură vizibilitatea șoferului joacă un rol esențial.

6. Bateria

Posibilitatea ca bateria auto să se descarce crește dramatic în sezonul de iarnă, așa că ar trebui să avem întotdeauna o baterie de rezervă, precum și scule cu care să o  înlocuim.

7. Cutie de prim ajutor

Există întotdeauna posibilitatea producerii unui accident, mai ales iarna, așa că din mașină nu trebuie să lipsească trusa de prim ajutor, care, de altfel, este obligatorie.

8. Lumini

Este absolut normal să se întunece mai devreme în timpul iernii. Întrucât vizibilitatea va fi o problemă dificilă, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne asigurăm  că luminile vehiculului funcționează optim, astfel încât să avem vizibilitate cât mai bună.

9. Lanțuri

Lanțurile sunt un element pe care îl ignorăm adesea, dar este foarte important dacă avem de gând să facem o excursie prin zonele montane sau în zilele în care se anunță căderi de zăpadă la altitudine mică.

Înainte de a porni la drum trebuie să ne asigurăm că știm să le montăm.

Elemente necesare menținerii temperaturii corporale

Întrucât nu se știe ce se poate întâmpla pe drum în timpul iernii, este bine să avem în mașină pături și haine groase care ne-ar putea ajuta să ne menținem temperatura corpului în cazul în care mașina se defectează și trebuie să așteptăm să fim remorchați.

Multe dintre aceste recomandări par evidente, dar din acest motiv, de multe ori le ignorăm. Prin urmare, cred că nu este deloc rău să ni le amintim, pentru siguranța tuturor.

Sper că aceste trucuri să vă ajute să pregătiți cum se cuvine mașina pentru iarnă, an de an.

PS: Pentru mai multe detalii privind achiziționarea unor cauciucuri iarnă, sunați la tel: 0377 101 542

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina Cristina

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura