Nimănui nu-i place să irosească mâncarea și mai ales să o arunce la gunoi. Zi de zi cheltuim foarte mulți bani pe mâncare. Pierdem foarte mulți bani pe produse alimentare pe care nu le consumăm. Din acest motiv m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult. Cu aceste trucuri vom reuși să economisim bani, iar portofelul nostru nu se va mai goli atât de repede. 🙂

Trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult

 Trucuri-înveliți legumele în staniol

Pentru ca legumele să reziste mai mult este indicat să le înveliți în staniol.

 trucuri- legume in staniol

 Trucuri-folosiți prosoape de hârtie pentru menținerea proaspătă a salatei verzi

  Salata verde se menține proaspătă dacă este acoperită cu un prosop de hârtie.

trucuri salata verde

Trucuri-puneți diversele produse alimentare în borcane de sticlă

Produsele alimentare se păstrează mult mai bine în borcane de sticlă decât în cele de plastic.

trucuri borcane de sticla

Trucuri-folosiți felii de pâine pentru a menține proaspete torturile și prăjiturile

Pentru ca torturile și prăjiturile tăiate să nu se usuce puneți între ele felii de pâine.

trucuri torturi si prajituri

Dați ouăle cu ulei

Ouăle se păstrează mai bine dacă sunt pulverizate cu ulei. Încercați acest truc, se pare că acesta chiar dă rezultate.

trucuri oua

Înveliți cozile de banane cu folie transparentă

Întotdeauna mă enervez fiindcă ori de câte ori cumpăr banane, ele se coc mult prea repede, se înnegresc și sunt nevoită să le arunc. Am descoperit însă un truc foarte bun, pentru ca ele să nu se mai coacă atât de repede. Dacă învelim cozile bananelor cu folie transparentă, vom evita ca acestea să se coacă prea repede.

trucuri banane

Înfășurați ceapa în ciorapi de damă

Vă sfătuiesc să nu mai aruncați ciorapii rupți. De ce? Fiindcă îi puteți folosi pentru a înfășura cepele în ei. Ceapa se va păstra mult mai bine dacă va fi înfășurată în ciorapi de damă. Încercați acest  truc să vedeți dacă funcționează…

trucuri ceapa in ciorapi

Nu țineți niciodată cartofii împreună cu ceapa

Dacă țineți cartofii împreună cu ceapa, deoarece riscați să putrezească. Dacă vreți să reziste mai mult, e bine să le puteți în cutii separate.

trucuri cartofi si ceapa

Întindeți puțin unt pe suprafața brânzei

Dacă vreți ca brânza să nu se usuce, este suficient să întindeți un strat de unt peste brânză.

trucuri branza

Puteți ghimbirul în congelator

Ghimbirul se păstrează întotdeauna foarte bine la frig. Așadar, puneți-l în congelator.

trucuri gimbirÎndepărtați merele stricate de cele bune

Dacă ați observat un măr stricat între mere bune, îndepărtați-l pentru a nu le strica și pe celelalte.

trucuri mere

Puneți avocado împreună cu ceapa

Avocado se conservă mai bine împreună cu ceapa. Avocado și ceapa sunt cei mai buni prieteni.

trucuri avocado

Puneți ciupercile în pungi de hârtie

Ciupercile se conservă mai bine dacă sunt puse în pungi de hârtie.

trucuri hartie

Prăjiți migdalele și puneți-le în frigider

Migdalele se conservă mult mai mult dacă sunt prăjite, puse într-un recipient de sticlă și băgate în frigider.

trucuri migdale

Puneți condimentele în congelator

Puneți condimentele în recipiente pentru făcut gheață, acoperiți-le cu ulei de măsline și puneți-le în congelator.

trucuri condimente

Fructele de pădure

Pentru a conserva mai bine fructele de pădure spălați-le cu apă și oțet.

trucuri fructe pădure

Conservarea pătrunjelului

Conservați mai bine pătrunjelul dacă îl puneți într-o pungă de plastic pe care o prindeți cu un elastic.

trucuri patrunjel

Conservați nucile

Puneți nucile într-un recipient curat și ermetic închis.

trucuri nuci

Acestea fiind zise, spor la treabă!  Apropo, dați un semn dacă v-au plăcut aceste trucuri. Mi-ar plăcea să aflu opinia și ce trucuri folosiți voi pentru ca alimentele să reziste. Trăim vremuri în care risipa de alimente nu este deloc recomandată. Prin urmare, ar trebui să ne străduim pe cât posibil să conservăm cât mai bine alimentele pentru ca ele să reziste cât mai mult. Pe curând!

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina Cristina

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura