Cât de delicioasă este cafeaua…spun împătimiții de cafea. Eu nu am putut să spus niciodată acest lucru, fiindcă nu sunt o împătimită a cafelei și nici nu mi se pare că are un gust deosebit. Într-adevăr, mirosul cafelei proaspăt făcute este atrăgător, dar atât.

Cu toate acestea, nu pot nega faptul că această „licoare magică” are  multiple beneficii. Specialiștii sunt de părere că, dacă este consumată dimineața, beneficiile sale sunt și mai puternice, dându-le persoanelor care o consumă energie și resursele necesare pentru a începe cu brio o nouă zi. Se pare că ar trebui să profităm cu toții de beneficiile sale și, fără să depășim limita, să ne bucurăm de ea dimineața.

Beneficii Ale Consumului De Cafea

Beneficii ale consumului de cafea dimineața

Pentru mulți, o cafea bună dimineața este esențială. Deși, o cafea savurată cu mare plăcere dimineața, este cea băută la birou. Consumul unei căni de cafea în timp ce vă planificați ziua de muncă sau savurarea ei alături de colegii de serviciu poate fi un stimulent:

 • pentru a face schimb de experiențe,
 • a vă pune la curent cu ordinea de zi și
 • a râde de lucruri comune.

În plus, dacă consumați cafea aveți grijă zilnic de organismul vostru, datorită beneficiilor sale. Hmm…să încep oare să beau cafea? Mă mai gândesc…

Beneficii Ale Consumului De Cafea

1. Ajută la arderea grăsimilor

Accelerarea metabolismului se produce atunci când cafeaua ajunge în sânge și de acolo la creier. Aceasta generează activarea organismului și eliminarea oboselii, arderea mai rapidă a grăsimii și îmbunătățirea concentrării.

2. Aport al unor nutrienți de bază

Cafeaua conține câteva vitamine esențiale pentru organismul uman. Este bogată în vitamina B2, B3 și B5, conține și acizi benefici pentru buna funcționare a organismului.

3. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Antioxidanții, în plus, asigură buna funcționare a inimii voastre. Potrivit Heart Foundation, boabele de cafea sunt bogate în antioxidanți, care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, respiratorii, infecții, accident vascular cerebral etc.

4.  Sursă bogată în antioxidanți benefici pentru metabolismul organismului

Boabele de cafea și băutura preparată din ele conțin multe substanțe nutritive de care avem nevoie în mod regulat pentru a menține niveluri optime de antioxidanți, deoarece organismul nu le poate reține. Acesta este cazul antioxidanților care ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare.

5. Protejează creierul

Datorită nutrienților care ajung la creier în urma consumului de cafea, creierul reușește să mărească concentrarea și să funcționeze corect. În cele din urmă, consumul de cafea contribuie la menținerea sănătății mentale în cea mai bună formă. Creierul trebuie, de asemenea, să fie antrenat zilnic.

Ce părere aveți despre aceste 5 beneficii ale consumului de cafea dimineața? Pe mine mă determină să încep să consum cafea. Cred că de acum când voi simți miros de cafea îmi voi aminti cât de benefică este pentru sănătatea organismului nostru.

Zi minunată, dragilor! Sper că deja v-ați savurat cafeaua și sunteți pregătiți să începeți cu dreptul o nouă zi din viață. Nu uitați, viața este un dar prețios, trebuie să învățăm să o apreciem mai mult, chiar să o răsfățăm cu o ceașcă de cafea.


11 comentarii

Oana M · iulie 29, 2020 la 9:29 am

Nici eu nu beau cafea prea des, dar tot asa aroma ei mă binedispune și energizeaza imediat.

  Irina Cristina Ţenu · iulie 29, 2020 la 9:58 am

  Îmi place mirosul de cafea, dar gustul nu ma impresioneaza. Ca sa-i dau un gust aparte o combin cu lapte si cu putina frisca.

Ruxandra · iulie 29, 2020 la 11:14 am

Eu nu pot să beau cafea, efectiv nu este de mine.
Deși are multe beneficii, deshidratează la greu.
Mie ceaiurile nu prea îmi lipsesc din viața de zi cu zi, mai ales cel verde cu scorțișoară.

  Irina Cristina Ţenu · iulie 29, 2020 la 11:20 am

  Eu beau foarte rar. Si cand o beau o amestec cu lapte. Cu ceaiul verde ma impac foarte bine.

Camelia · iulie 29, 2020 la 11:55 am

Stiam ca aceasta bautura are efecte benefice, dar sincer nu stiam inainte despre toate punctele scrise de tine. Imi amintesc si acum, la jobul avut de mine acum 2 ani, faptul ca nu eram la capacitatea maxima daca nu reuseam sa imi beau cafeaua, haha. Eram atat de moale si de inceata, chiar daca eu nu pot sa o beau simpla desi miroase divin, ci mereu o savurez cu mult lapte.

carmen alexa · iulie 29, 2020 la 1:02 pm

Un iubitor de cafea ( cum sunt eu) va fi foarte incantat de cele aflate aici. ; )

Georgiana Sabina · iulie 30, 2020 la 4:28 am

Mie personal nu mi place, nici macar mirosul nu prea il mai suport. Mama mea consuma cafea foarte des si de multe ori si de fiecare data cand bea trebuia sa isi ia tensiunea asa ca a renuntat la cafea de 5 ani si se simte mult mai bine, lucreaza si in schimb de noapte si nu are probleme. A mai ramas tata care consuma.

Ordine sau dezordine · august 26, 2020 la 11:58 am

Salutare,

Eu inca nu stiu care este cantitatea considerata standard pentru o cafea.
Apoi nu stiu cat inseamna cantitate moderata.
Si la final, nu prea stiu sa refuz cafeau primita in vizite, mai ales in zilele cand am cafeaua mea bauta si bonus bauta 🙂

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura