5 avantaje ale anvelopelor de iarnă

Când temperaturile scad și încep condiții nefavorabile precum zăpada sau ploaia, este timpul să renunțăm la anvelopele de vară și să montăm anvelopele de iarnă. Acest tip de anvelope au câteva avantaje principale pe care vă invit să le descoperiți în cele ce urmează.

Anvelopele de iarnă este deosebit de eficientă atunci când temperaturile sunt sub 7 ° C. Sunt recomandate în special acelor șoferi care se deplasează prin zone în care ninge mult și se poate forma gheața.

În plus, acestea sporesc siguranța pe drum și reprezintă o posibilitate de a face economie pe termen lung, având în vedere eficiența lor mai mare în timpul sezonului rece.

Vă gândiți să cumpărați anvelope de iarnă noi? Doriți să aflați mărci și modele puteți alege? De ce sunt atât de recomandate anvelopele de iarnă când se răcește vremea?

Avantaje ale anvelopelor de iarnă

Se îmbunătățește siguranța mașinii

Atunci când conduceți o mașină pe timp de iarnă, iar aceasta este echipată cu anvelope de iarnă, călătoria este mult mai sigură, mai ales în acele în care ninge mult.

Chiar dacă nu ninge foarte mult în zona în vare locuiți, frigul își poate afecta anvelopele de vară, deoarece compusul din cauciuc al acestora nu este pregătit să reziste la temperaturi scăzute. În cazul în care trebuie să frânați puternic la temperaturi scăzute, anvelopa de iarnă vă permite să mențineți un control mai mare al vehiculului.

Permite conducerea fără lanțuri pe drum înzăpezit

Unul dintre marile avantaje ale echipării mașinii voastre cu anvelope de iarnă este faptul că vă dă posibilitatea de a nu monta lanțuri pe anvelope. Acest lucru are un mare avantaj,  faptul că nu va trebui să vă opriți la jumătatea drumului pentru a monta lanțurile înainte de o ninsoare mare.

 Scad distanța de oprire

Când temperatura pe asfalt este scăzută, anvelopele de iarnă își sporesc aderența. De asemenea, oferă o tracțiune mai mare, împiedicând alunecarea roților. Toate acestea se traduc printr-o distanță de frânare mai mică.

 Evacuează mai bine apa

Anvelopa de iarnă are o bandă de rulare mai adâncă, care ajută la o mai bună evacuare a apei și a noroiului. Acesta este principalul motiv pentru care multe anvelope de iarnă au inițialele M + S pe partea exterioară. Datorită acestor proprietăți, riscul hidroplanării este redus semnificativ.

Economisiți timp și bani pe termen lung

Utilizarea anvelopelor de iarnă vă va ajuta să economisiți bani pe termen lung. Proprietățile și compusul anvelopei sunt diferite dacă sunt iarnă sau vară. Prin urmare, dacă echipați mașina cu anvelope diferite iarna și vara, ambele vor dura mult mai mult decât dacă folosiți întotdeauna aceleași anvelope.

Știați ce înseamnă acronimul M + S pentru anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt identificate cu marcajul M + S (Mud & Snow) și pictograma unui munte cu trei vârfuri, care include un fulg de zăpadă în interior. Anvelopele cu această proprietate pot fi diferențiate vizual datorită benzii de rulare mult mai adânci și cu un număr mai mare de striații. Sunt fabricate dintr-un compus special din cauciuc care își păstrează proprietățile la rece.

Anvelopele de iarnă necesită o întreținere specială?

Anvelopele de iarnă nu necesită nicio întreținere specială. Ceea ce este important este să efectuați sarcinile obișnuite de întreținere ca în orice altă anvelopă. Acestea sunt:

Verificați presiunea anvelopelor. Pentru a o putea face corect, este indicat să consultați manualul tehnic al producătorului mașinii voastre. Mai presus de toate, efectuați verificările înainte de a conduce atunci când anvelopele mașinii voastre sunt mai reci.

Banda de rulare a anvelopei trebuie să aibă o adâncime mai mare de 1,6 milimetri. Dacă banda de rulare este foarte uzată, aderența va scădea, mai ales în prezența ploii, a gheții sau a zăpezii.

După cum se observa, anvelopele de iarnă au o serie de avantaje de care merită să țineți cont atunci când cumpărați  anvelope noi.  Pentru a  achiziționa anvelopele dorite, vă recomand să intrați pe Automag.ro. Aici veți găsi o gamă variată de anvelope de iarnă, la prețuri foarte bune.

Avantaje Ale Anvelopelor De Iarnă

Și asta nu e tot. De îndată ce veți intra pe site, veți descoperi și alte produse auto de cea mai bună calitate și la prețuri excepționale. Prin urmare, oricând veți avea nevoie de produse auto, trebuie să știți că aici veți găsi tot ce trebuie pentru ca mașina voastră să fie mereu în perfectă stare de funcționare. Cumpărături fără griji vă doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top