Fosele septice au devenit elemente esențiale pentru tratarea apelor uzate în toate tipurile de locuințe care nu dispun de un sistem de canalizare. În acest articol îți voi dezvălui ce este fosa septică, motivele alegerii unei fose septice ecologice, care sunt cele mai populare tipuri de fose septice.

Ce este o fosă septică

O fosă septică este un bazin mare folosit pentru tratarea apelor uzate menajere. Mai exact, un element important pentru colectarea apelor uzate din case și clădiri.

Fosele septice oferă o soluție eficientă pentru evacuarea apelor uzate de la domiciliu, importanța acestora crescând în zonele în care nu există o rețea de canalizare prin apropiere, precum zona rurală sau zonele rezidențiale care nu au acces la canalizare.

Fosele septice ecologice sunt fose septice cu filtru biologic. Aceste tipuri de fose diferă de cea clasică prin capacitatea de a trata apa uzată. Pe de o parte, ele îndeplinesc o funcție fizică folosind un sistem de decantare și, pe de altă parte, filtrarea biologică și stabilizarea anaerobă a mizeriei.

Fosele septice ecologice sunt cea mai bună soluție pentru reducerea impactului locuințelor asupra contaminării terenului sau a apelor subterane. De asemenea, nu există riscul de infiltrare și contaminare. Acest tip de fosă are aceeași funcționalitate ca și cea obișnuită, dar reduce semnificativ poluarea cu deșeuri și noroi.

Obiectivele amplasării unei fose septice ecologice

Atunci când are loc amplasarea unei fose septice ecologice, principalele obiective care se urmăresc sunt:

  • Reducerea riscului de afectare a sănătății datorită deșeurilor și apei contaminate.
  • Evitarea pierderii fertilității solului.
  • Prevenirea contaminării apei, atât a celei de suprafață, cât și a celei subterane.
  • Optimizarea procesului de gestionare a resurselor de apă și a nutrienților.

Motive pentru alegerea unei fose septice ecologice

Există mai multe motive pentru alegerea unei fose septice ecologice în locul uneia tradiționale, unele dintre ele sunt:

  • Garantarea fertilității solului.
  • Creșterea eficienței terenului agricol și a siguranței alimentare.
  • Îmbunătățirea sănătății prin reducerea la minimum a pătrunderii agenților patogeni din deșeuri în apă.
  • Prevenirea contaminarea apelor de suprafață, a apelor subterane și a solului.
  • Apa poate fi refolosită pentru irigarea plantelor sau a grădinii.
  • Nutrienții din materiile fecale pot fi recuperați și folosiți ca îngrășăminte pentru sol.

Tipuri de fose septice

În funcție de materialul de fabricație, există diferite tipuri de fose septice.

1.   Fose septice din poliester ranforsat cu fibră de sticlă (GRP)

Fosele septice GRP se încadrează în grupul foselor septice prefabricate. Sunt fose proiectate pentru tratarea primară (fizică) a apelor uzate menajere. Aceste tipuri de fose au multe avantaje, cum ar fi:

  • Consum de energie inexistent, deoarece nu are elemente mecanice sau electrice.
  • Rezistență chimică și mecanică ridicată.
  • Rezistență ridicată la coroziune.
  • Potrivită pentru instalare la suprafață și în exterior.
  • Permite acumularea de noroi și sedimente.
  • Instalare ușoară și investiție cu un cost redus.

2.   Fose septice din beton

Fosele septice din beton sunt foarte rezistente la trecerea timpului, însă instalarea lor nu este atât de simplă deoarece în multe cazuri este nevoie de un camion cu macara pentru transportul și instalarea lor. Acest tip de fosă septică poate fi armată cu oțel dar, în timp, are tendința să ruginească.

3. Fose septice din polietilenă

Fose septice de bază pentru colectarea solidelor și a altor compuși poluanți care provin din apele uzate. Au un preț mai mic și au o rezistență mare la șocuri, iar montajul nu este la fel de complex ca în cazul foselor din beton.

Locul ideal pentru achiziția unei fose septice ecologice

Intră pe Shop.Eco-Vera.ro și aici o vei găsi. Fosa septică Depuro, construită din polietilenă de înaltă densitate, reciclabilă integrală, dispune de un bazin principal, numit bazin de sedimentare, un bazin de fermentare și un bazin unde are loc digestia și scurgerea apei tratate.

Poza unei fose septice ecologice

 Principiul acestei fose septice ecologice de funcționare este anaerob cu descompunerea și fermentarea materiilor poluante din apa menajeră, prin intermediul bacteriilor Bacti + ce se formează in lipsa oxigenului. Apele uzate pătrund în bazinul de fermentare din fosa septică, unde prin intermediul bacteriilor anaerobe și pe baza legilor fizicii de separare gravimetrică, are loc descompunerea și separarea materiilor ușoare și a celor sedimentabile.

Fosa septică Depuro este una dintre cele mai performante soluții pentru deversarea apei menajere provenită de la locuințele rezidențiale care nu dispun de un sistem de canalizare. Prin urmare, dacă și tu te afli în această situație, sună la 0747.503.441 și fă comandă de o fosă septică ecologică. Alegerea unei fose septice ecologice va fi una pe care nu o vei regreta. Spor la cumpărături!

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura