Domeniul sau URL-ul este adresa virtuală a unui website. Acesta este modul în care clienții tăi vor căuta compania sau produsul tău pe internet.

Dacă abia începi să activezi pe piața digitală, trebuie să înțelegi că subdomeniile, care sunt gratuite, nu oferă aceleași caracteristici ca niște domenii proprii. Pe de altă parte, încrederea consumatorilor în ceea ce oferi crește dacă îți creezi un site pe domeniu propriu și nu unul gratuit, pe WordPress.com Reține! Nu degeaba site-urile de pe subdomenii nu apar pe primele pagini ale căutărilor.

Dacă vrei să-ți creezi un site, îți voi spune care sunt avantajele înregistrării unor domenii proprii. De asemenea, îți voi spune și la cine să apelezi pentru înregistrarea unui domeniu și de ce.

Avantajele înregistrării unor domenii proprii

1.   Fiabilitate

Principalul avantaj al creării unui site pe domeniu propriu este fiabilitatea site-ului, blogului sau magazinului online. Pentru clienți, acest lucru este dovada că te preocupi să le oferi o experiență completă, mai sigură și mai de încredere, mai ales în cazul tranzacțiilor financiare.

După cum deja ți-ai spus, în cazul creării unui site gratuit pe o platformă precum WordPress.com, poți crea impresia că nu iei lucrurile în serios având în vedere că acest site nu îți „aparține” de fapt.

2. E-mail personalizat

Conturile de e-mail personalizate reprezintă un alt avantaj al achiziționării propriului domeniu. Poți crea cu ușurință o adresa de email personalizată, printre alte câteva opțiuni. Astfel, dai dovadă de profesionalism și de încredere. Adresa de e-mail personalizată transmite mai multă credibilitate decât o adresă personală pe care destinatarul nu o cunoaște, dar acest lucru va depinde, desigur, și de tipul de relație pe care o construiești cu clienții potențiali.

3.Vizibilitate online

Motoarele de căutare precum Google, Yahoo și Bing acordă prioritate site-urilor cu propriul domeniu, deoarece URL-ul prietenos contribuie la o mai bună experiență a utilizatorului.

Există și o metrică numită Domain Authority, creată de MOZ, care este utilizată pe scară largă pentru a evalua relevanța unui site pe baza diverselor criterii, inclusiv SEO ( Search Engine Optimization- Optimizare pentru Motorul de Căutare). Această scară nu se aplică subdomeniilor gratuite, ceea ce compromite foarte mult poziționarea acestor pagini în principalele motoare de căutare.

4. SEO

În cele din urmă, având propriul domeniu, este mai ușor să configurezi tehnici de optimizare a căutării (SEO) și să monitorizezi traficul site-ului tău folosind instrumente precum Google Analytics, pentru a extrage informații esențiale și a analiza comportamentul consumatorilor, cele mai căutate produse, cel mai citit conținut, printre diverse alte informații care vor fi utile pentru a îmbunătăți factorii on-page și off-page și, în consecință, pentru a îmbunătăți performanța organică a site-ului tău.

De ce să apelezi la Gazduire.ro pentru înregistrarea de domenii proprii

Acum că ai aflat care sunt avantajele înregistrării unor domenii proprii, îți voi spui la ce firmă să apelezi pentru asta și de ce. Altfel spus, îți recomand ca pentru a înregistra un domeniu să apelezi la Gazduire.ro. De ce? Vei afla în cele ce urmează.

Domenii Proprii- Imagine cu oferta de domenii de pe Gazduire.ro

Gazduire.ro este un reseller autorizat de domenii proprii, domenii.ro, .com, .net, .org, .info și .eu. Totodată, este partener RoTLD (Romanian Top Level Domain) și înregistrează domeniile .RO, în conformitate cu regulile impuse de roTLD (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București). Astfel, îți înregistrează ce domeniu vrei pentru afacerea ta.

Reține! Dacă îți înregistrezi domeniul.ro împreună cu un pachet de hosting vei beneficia de 50% reducere la domeniu. Fain, nu-i așa? Nu mai ezita! Profită de ofertă ACUM! Succes în afaceri îți doresc!

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura