Carne Vită Angus
Recomandări

Vrei să încerci o rețetă din carne vită Angus? Iată ce beneficii are carnea de vită Angus și ce rețete poți încerca

E încă cald afară și vrei să profiți de vremea frumoasă pentru a prepara carne vită la grătar sau niște rețete carne vită? Te înțeleg, este grozavă carnea pregătită la grătar cu cărbuni și savurată alături de familie și prieteni.  

Și, dacă alegi și niște bucăți de carne vită Angus, fragedă și gustoasă, te vei bucura de momente cu adevărat delicioase alături de cei dragi. Știai însă că dacă alegi carne de vită Angus te vei bucura și de numeroasele beneficii nutriționale ale cărnii Black Angus?

Carne vită Angus: beneficii nutriționale

Rasa Black Angus nu se remarcă doar prin frăgezime și savoare. Beneficiile nutriționale ale cărnii Black Angus sunt numeroase, dintre care merită evidențiate:

  • Conține aminoacizi esențiali în cantități echivalente cu cele necesare organismului uman.
  • Este o carne bogată în minerale precum fier și zinc. Acesta din urmă fiind necesar în funcționarea sistemului imunitar.
  • Este recomandată a fi consumată de către gravide, pentru valoarea sa nutritivă întrucât oferă bebelușului nutrienții necesari.
  • De asemenea, este recomandată în dietele sportivilor deoarece îi ajută să-și mențină nivelul de energie și contribuie la regenerarea țesutului muscular din organism.
  • Are un conținut ridicat de vitamine B, care permit o absorbție corectă a grăsimilor și proteinelor, ajutând și la buna funcționare a sistemului nervos. În această grupă se remarcă vitamina B12, care contribuie la producerea de globule roșii, foarte necesare sportivilor și celor care suferă de anemie.
  • Conținut ridicat de acizi grași nesaturați (Omega 6).

Valoarea nutritivă a cărnii de vită Black Angus

Această carne slabă conține la 100 de grame:

  • Calorii: 131 kcal.
  • Proteine: 20,7 gr.
  • Grăsimi: 5,4 gr.
  • Carbohidrați: 0 gr.
  • Calciu: 8 mg.
  • Fier: 2,1 mg.
  • Magneziu: 18 mg.
  • Zinc: 3,8 mg.
  • Potasiu: 350 mg.
  • Fosfor: 170 mg.
  • Vitamine din grupa B.

Pe de altă parte, beneficiile nutriționale ale cărnii Black Angus fac din aceasta o carne ideală de inclus în dietele keto sau paleo. Datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate pe care îl are carnea Black Angus, este ideală pentru consum de către cei care țin dieta keto sau paleo, deoarece dieta keto se bazează pe consumul de carne, înlocuindu-se majoritatea carbohidraților cu grăsimi sănătoase, în timp ce se menține un procent ridicat de proteine ​​pentru dezvoltarea musculară.

În ceea ce privește dieta paleo, carnea Black Angus poate fi inclusă prin combinarea acesteia cu orice tip de aliment care nu necesită prelucrare pentru consum. După cum putem vedea, carnea Black Angus este o carne specială care oferă mari beneficii nutriționale pentru organismul nostru.

 Retețe cu carne de vită Angus

   Hamburger din carne vită Angus

Faci sport de performanță? Trebuie să ai parte de o hrană consistentă, nutritivă și revigorantă. Așa că îți propun să alegi Sport Pack, un pachet de carne de vită pentru sportivi, care conține vrăbrioară, carne tocată de vită și pulpă din care poți să prepari rețete savuroase la grătar, de exemplu, un burger de vită.

Iată rețeta:

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 900 g carne de vită tocată (Angus)
  • 1 ceapă tocată
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri amestec de condimente provensal
  • 100 ml bere neagră
  • ½ lingură piper negru
  • 1 linguriță sare
  • Ulei de măsline cu aromă suavă
  • 6 chifle rotunde pentru hamburger
  • Roșii tăiate felii și ceapă roșie
  • Salată verde
  • Brânză topită (opțional)

Mod de preparare

  1. Se amestecă pesmetul cu berea neagră.
  2. Tai ceapa foarte fin și pui carnea într-un vas sau o tavă, adaugi ceapa, pesmetul, ierburile aromate și piperul negru. Amesteci toate aceste ingrediente.
  3. Faci 6 chifteluțe de circa 150 de grame, apoi aplatizezi carnea cu fundul unei farfurii.
  4. Pregătești o tigaie grill pe care o ungi cu puțin ulei de măsline,
  5. Gătești burgerul 3 minute pe fiecare parte dacă îți place carnea făcută și 4-5 minute pe fiecare parte dacă o preferi bine făcută.
  6. Servești burgerul cu chiflă, brânză și legume, această carne este atât de aromată încât nu merită să adaugi ketchup sau muștar.

Friptură de vită la grătar

Alege un Summer Pack format din scamone (inimă de chiulotă), cowboy steak și ceafă felii și savurează o friptură la grătar delicioasă.

Mod de preparare

  1. Unge steak-ul pe ambele părți cu ulei de măsline. Presară sare, piper și alte condimente peste carne. Dacă preferi să savurezi o friptură marinată, prepară o marinadă și lasă carnea la marinat timp de 12 până la 24 de ore înainte s-o gătești.
  2. Dă grătarul la foc mare. Căldura mare conferă fripturii un exterior frumos prăjit, lăsând interiorul suculent. Rotește grătarul la 450 °F (230 °C) și lasă-l să se încălzească. Așteaptă câteva minute pentru ca temperatura să crească, apoi începe să gătești carnea la grătar.
  3. Dacă folosești un grătar cu cărbune, umple-l cu cărbuni și după ce se încing pune friptura pe grătar.
  4.  Gătești prima parte timp de 5 minute. Dacă pui mai multe bucăți de carne pe grătar, lasă între 5 până la 7 cm între fiecare bucată, astfel încât părțile laterale să se gătească corect.
  5. După ce întorci bucățile de friptură, le vei găti până când ajung la nivelul dorit de coacere.
  6. Când sunt gata, le poți servi cu garnitură de legume preparate tot la grătar.

                             Poftă bună!

PS: Carnea de vită Angus o poți cumpăra de la Premium Angus pe care îi poți suna la tel: 40 374 941 646.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: