Tipuri de pălării ce merită atenția femeilor

Acoperirea capului este un obicei vechi, foarte vechi. Există voci care spun că originea pălăriei este aproape la fel de veche ca umanitatea. De fapt, una dintre primele înregistrări ale acestui accesoriu apare în picturile găsite în mormintele tebane încă din secolul al XVI-lea î.Hr., unde locuitorii Egiptului antic apăreau cu diferite ornamente pe cap.

S-a scris mult despre această piesă modernă prin excelență care a devenit un simbol incontestabil al eleganței, distincției, rafinamentului și chiar, la un moment dat în istorie, al diferențierii sociale, care a reușit să se remarce doar în garderoba oamenilor de rând, ci și în mediile cele mai selecte devenind parte a îmbrăcămintei membrilor regalității în sine.

Cine poartă pălărie dă dovadă personalitate și eleganță. Așadar, vrei să afli mai multe despre acest accesoriu vestimentar? Îți voi spune ce tipuri de pălării există și cum trebuie purtate.

Tipuri de pălării pentru damă

Există multe tipuri de pălării, care au evoluat în timp. Eu îți voi vorbi despre modelele cele mai folosite de femei și nu numai.

1. Pălărie cu boruri scurte sau Trilby

Inițial, această pălărie a fost concepută pentru bărbați, pentru a da o notă seducătoare îmbrăcămintei lor. Însă, în prezent și femeile folosesc acest model atunci când vor să dea o notă masculină look-ului lor.

Trilby-ul este o pălărie folosită pe scară largă. O poți purta în orice anotimp, indiferent de e cald sau rece, aceasta te va proteja de soare sau frig. Alege materialul care îți place cel mai mult și asortează-l cu oricare dintre ținutele tale.

Există pălării pentru damă cu bor scurt fabricate din bumbac, fetru (ideale pentru iarnă) și paie (potrivite vara). Se aseamănă oarecum cu modelul Borsalino, doar că borul este scurt și în partea din față cade ușor dând impresia că borul din față este puțin mai lung.

2. Pălărie Player

Pălăria Player este ca pălăria Trilby sau cel puțin foarte asemănătoare, dar aceasta are tot borul în sus. Este ideală de purtat într-o după-amiază de vară sau la plimbare. Acesta va oferi look-ului tău un aer lejer și relaxat. Având în vedere aspectul său, de obicei este purtată pe spate, adică pe ceafă.

3. Pălărie PorkPie

Această pălărie cu un nume ciudat face aluzie la plăcinta de porc tipică din bucătăria englezească. Are o coroană simplă, iar borurile sunt mici, cu o înălțime minimă de jur împrejur.

Este de obicei făcut din pâslă sau paie și a intrat în uz între secolele al XV-lea și al XVI-lea fiind folosită de către tinerii italieni din clasa de mijloc. De atunci, a ocupat un loc interesant în istoria pălăriei. În anii 60 ai secolului al XX-lea a devenit populară printre fani americani ai culturii gangsterilor. Purtau costume cu pălării, printre care s-a remarcat PorkPie.

Citește și:  Tot ce trebuie să ştiti despre bijuterii - contrafaceri şi riscuri pentru sănătate!

Odată cu răspândirea acestui aspect de „tip dur” în zone precum Marea Britanie, PorkPie a devenit și mai populară în rândul diferitelor clase sociale. În prezent, actori precum Jude Law, Johnny Depp, Tom Wais și Kate Moss poartă acest tip de pălărie.

4. Pălărie Fedora, Bogart sau Borsalino

Această pălărie foarte feminină numită Fedora, cunoscută și sub numele de Borsalino sau Bogart în onoarea creatorului său Giusepe Borsalino, s-a născut în Italia. Fedora este o pălărie pe care o poți purta atât vara, cât și toamna. În plus, se potrivește bine cu stilul boem, urban și hippie. Deși, dacă știi să o combini, arătă bine cu orice look. Fie că porți o rochie imprimată, fie o o fustă fluidă sau bodycon, pantaloni scurți și un tricou, blugi, o fustă sau un cardigan, această pălărie va arăta grozav.

5. Pălărie de călătorie

Pălăria de călătorie a fost creată exclusiv pentru cei care se bucură de aventură. Numită și safari, este o creație originară din Australia. Practic este o pălărie Borsalino, cu excepția faptului că borurile din față și din spate sunt ușor coborâte pentru a proteja fața și ceafa de soare. Poți purta această pălărie atunci când faci drumeții.

6. Pălărie clopot

Pălăria clopot sau pălăria melon s-a născut în 1920 pentru a satisface dorința femeilor de a arătă mai cochet. A devenit un simbol al culturii londoneze la începutul secolului trecut. În prezent, este purtată atât de bărbați, cât și de femei.

7. Pamela sau pălărie de plajă

Palăria Pamela, Capelina sau de plajă este un accesoriu de bază în garderoba femeilor. Borul său este destul de lat, adesea în exces și flexibil pentru a crea valuri, în timp ce cupa are formă rotundă. Este ideală de purtat pe timpul verii. Și, în funcție de material și finisaj, o poți purta la plajă sau la un eveniment formal în timpul zilei.

8. Pălărie cloș

Pălăria tip cloș este o pălărie concepută pentru femeile din a doua decadă a secolului XX. Este în formă de clopot, cu o coroană rotundă și bor scurt, căzut. Se așază de la coroana capului în jos și poate fi purtată cu o ținută casual de iarnă.

De unde se pot cumpăra diferite tipuri de pălării pentru damă

Îți dorești să-ți achiziționezi o pălărie acum că ți-am spus ce tipuri de pălării pentru damă există? Pentru a-ți îndeplini cu ușurință dorința poți intra în magazinul online Palariadadarlat.ro.

Aici vei găsi o gamă pălării pentru damă de înaltă calitate. De exemplu, dacă vei fi mireasă și vrei să-ți accesorizezi într-un mod aparte, poți alege o pălărie mireasă cu șirag de perle. De asemenea, pentru viața de zi cu zi îți poți alege o pălărie Fedora cu perle sau o pălărie Clopot. Prin urmare, spor la cumpărături îți doresc!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *