Sfaturi privind alegerea unei stații de încărcare mașini electrice

Mașinile electrice devin din ce în ce mai mai populare. Noile tehnologii și conștientizarea mediului fac ca acest tip de vehicul să se transforme dintr-un vehicul al viitorului într-unul al prezentului.

Avantajele sale sunt cunoscute de marea majoritate a utilizatorilor, dar mai există oameni care se îndoiesc de una dintre cele mai importante probleme în funcționarea acestor mașini, încărcarea bateriei.

Există mai multe opțiuni pentru a încărca bateria unei mașini electrice. Cel mai simplu este să conectați vehiculul la o priză casnică convențională (priză SCHUKO). Acest tip de încărcare este de obicei cel mai lent, motiv pentru care este folosit pentru motociclete mici, mașini hibride sau cvadricicluri electrice.

O altă opțiune este încărcarea vehiculului la un punct de încărcare public. Aceste puncte de încărcare permit încărcarea foarte rapidă a bateriei mașinii, dar au dezavantajul deplasării la un punct de încărcare în sine. În plus, la noi în țară nu există încă foarte multe astfel de puncte.

În sfârșit, o altă opțiune disponibilă utilizatorilor o reprezintă acele stații de încărcare mașini electrice perfecte pentru uz casnic, dar și profesional.

Aceste stații permit încărcarea bateriei mașinii acasă sau la companie, rapid, sigur și fiabil.

Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o stație de încărcare pentru mașini electrice fie pentru acasă, fie pentru companie:

  • Locul de folosire ( interior sau în exterior) – Acesta este un aspect foarte important deoarece, în funcție de condițiile meteorologice, există încărcătoare care sunt mai mult sau mai puțin rezistente la condițiile meteorologice nefavorabile.
  • Funcții inteligente- Funcțiile inteligente permit proprietarului vehiculului să monitorizeze diferite aspecte ale încărcării, cum ar fi activitatea, istoricul utilizării sau starea încărcării.
  • Durabilitate- Materialele mai puternice fac stația mai durabilă. Acest aspect este deosebit de important dacă stația va fi în aer liber. Materialul din care este realizat conectorul este la fel de important datorită transferurilor electrice grele pe care trebuie să le suporte.
  • Cost- Trebuie să iei în considerare faptul că această instalație va fi folosită pe termen lung. Pe lângă prețul stației trebuie luate în considerare și costurile de instalare și întreținere.

Ai o afacere? Folosește stații de încărcare mașini electrice în beneficul firmei!

Având în vedere că ai o afacere, cu siguranță ai folosit diverse metode de marketing pentru atragerea unui număr cât mai mare clienți. E posibil să fi folosit flyere care anunță reduceri speciale, fie anunțuri promoționale pe rețelele sociale.

Există însă o metodă la care este posibil să nu te fi gândit. E vorba de stația de încărcare a mașinilor electrice. Pe măsură ce lumea apelează din ce în ce mai mult la electricitate, oferirea acestui serviciu angajaților și clienților poate fi o modalitate de a arăta că firma ta este pregătită să intre în acea nouă eră.

2 beneficii de marketing ale unei stații de încărcare mașini electrice

Să fii una dintre primele companii care oferă stații de încărcare pentru vehicule electrice pentru uz public reprezintă un mare avantaj. Această măsură te poate ajuta să atragi noi clienți, să atragi cei mai buni angajați și să determini oamenii să devină loiali brandului tău.

  1. Atrage o nouă clientelă din ce în ce mai atrasă de metodele ecologice odată cu posibilitatea de a folosi stații de încărcare a mașinilor electrice
Citește și:  Vin Sărbătorile! Cumpărați-vă decorațiuni Crăciun!

Chiar dacă nu te gândești prea mult la vehiculele electrice, probabil că o fac clienții tăi. Cu siguranță că o mulțime de potențiali clienți și clienți actuali ar fi încântați de șansa de a le pune la dispoziție stații de încărcare mașini electrice.

Din păcate, în prezent, mulți șoferi sunt dezamăgiți de faptul că nu găsesc o stație de încărcare potrivită atunci când au nevoie de una. Acest lucru este valabil mai ales în afara orașelor mari.

Punerea la dispoziție a unor stații de acest gen ar rezolva această problemă. Dacă clienții tăi trec la vehicule electrice și trebuie să aleagă între afacerea ta cu o locație de încărcare și o firmă concurentă fără stație de încărcare, ce locație crezi că vor alege?

2.   Loialitate față de brandul tău

În ultimii ani, atitudinile consumatorilor s-au schimbat în favoarea afacerilor sustenabile, dar aceasta a devenit rapid o prioritate de top în ultimii ani.

Un sondaj realizat în 2019 de către compania americană CGS, a dezvăluit că practicile sustenabile și etice ale unei companii constituie al doilea motiv pentru loialitatea mărcii, nu neaparat calitatea produselor. Această atitudine a fost deosebit de puternică în rândul Generației Z, consumatorii și angajații mai noi pe care companiile trebuie să-i atragă.

Într-o epocă în care se pare că sentimentul consumatorilor se poate schimba rapid din cauza rețelelor sociale sau a unei mișcări proaste de PR, angajarea față de sustenabilitate poate fi o modalitate de a asigura o loialitate mai mare față de brandul tău. Unul dintre avantajele de a pune la dispoziție clienților și angajaților stații încărcare auto este câștigarea loialității acestora.

Ce stații de încărcare mașini poți achiziționa

În prezent, achiziționarea de stații încărcare mașini electrice e simplă și rapidă. E suficient să cauți stațiile de care ai nevoie în mediul online, să le faci comandă și să le pui în funcțiune.

O bună alegere în acest sens e stația de încărcare electrică I-CON Wallbox. Aceasta reprezintă o soluție optimă pentru încărcarea mașinilor electrice. Se alimentează la 220-230V (priză încărcare EN 62196 – tip 2), având o putere maximă de încărcare de 4.6 kW. Are dimensiuni reduse și un design elegant și compact, fiind perfectă pentru uz casnic, dar și profesional.

Totodată, o altă bună alegere este Stația de încărcare electrică I-CON Wallbox, cu o putere maximă de încărcare de 4.6 kW, Aceasta asigură o încărcare rapidă, sigură și fiabilă a oricărui vehiculului electric, în conformitate cu standardele internaționale.

Stații De Încărcare Mașini

Acestea fiind zise, spor la cumpărături și succes în afaceri să ai.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *