Siguranță
Recomandări

Cum să fii în siguranță la volanul unei mașini

Pentru mulți oameni condusul este o plăcere. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că mașina nu este o jucărie. Condusul necesită concentrare și responsabilitate.

Există mulți factori de luat în considerare atunci când conduci, de la condițiile meteorologice până la responsabilitatea față de toți pasagerii din mașină.

Cum să conduci în siguranță într-o călătorie lungă

Un autoturism nu este altceva decât un vehicul, de aceea nu poți decât să speri că reacționează ca atare. Cu toate acestea, nu poți fi sigur de acest lucru, așa că trebuie să iei măsuri înainte de a te urca la volan. Iată câteva sfaturi pentru a conduce în siguranță pe șosea, mai ales atunci când faci călătorii lungi:

 • Fă pauze lungi: este foarte important să te așezi la volan cât mai bine odihnit și, dacă urmează să faci o călătorie lungă, fă pauză la fiecare două ore pentru a-ți odihni mintea și redobândi puterea.
 • Ferește-te de cafea:nu poți avea încredere în cafea dacă ești obosit. Cofeina și alte băuturi stimulante sunt utile pentru câteva ore. Dar, după un timp, poate apărea așa-numitul efect de revenire, mai ales dacă bei în exces. Cel mai bun lucru este să te oprești la fiecare două ore și să te odihnești.
 • Evită mesele copioase: la fel, după masă ar trebui să eviți să te urci la volan, deoarece o masă copioasă tinde să provoace oboseală, care este cel mai rău tovarăș pentru șofer. Astfel, în cazul în care trebuie să conduci neaparat, cel mai bine este să mănânci ceva ușor.
 • Centura de siguranță: aceasta este un alt punct cheie pentru a conduce în siguranță. Este esențial să porți centura de siguranță în orice călătorie, oricât de scurtă ar fi aceasta. O centură de siguranță poate salva multe vieți.
 • Scaune pentru copii: de asemenea, dacă călătoreșticu copii, trebuie să le asiguri siguranța utilizând scaune pentru copii. Acestea trebuie să fie mai degrabă adecvate greutății și înălțimii tale decât vârstei.

Sfaturi despre conducerea în siguranță pentru a evita amenzile

Înainte de a porni motorul și de a începe o călătorie, este foarte important să verifici fiecare aspect al mașinii, mai ales dacă intenția ta este să faci o călătorie foarte lungă:

 • ITP: Fă ITP-ul (Inspecția Tehnică Periodică). Dacă ai făcut deja ITP-ul, verifică dacă totul funcționează corect. Verifică frânele, presiunea anvelopelor, nivelul de combustibil, încearcă să aprinzi luminile pentru a te asigura că funcționează bine și, mai presus de toate, reglează bine oglinzile pentru a minimiza orice punct mort.
 • Semne de circulație: este, de asemenea, important ca odată pornit la drum să fii atent la semnele de circulație și să nu conduci cu viteză. În acest fel, vei evita amenzile pentru viteză, pe lângă creșterea siguranței la volan.
 • Fă depășiri sigure: depășește în siguranță folosind banda desemnată. Amintește-ți că nu contează să ajungi devreme, ci să ajungi în viață.
 • Utilizează telefonul doar când poți: utilizează telefonul numai când îl poți folosi în siguranță. În caz contrar, ai comite o nesăbuință foarte gravă, care nu numai că te poate costa viața, ci și o amendă usturătoare.
 • Nu fuma la volan: deoarece este foarte important să eviți tot felul de distrageri la volan, dacă ești fumător, încearcă să fumezi în timpul opririlor, nu în timp ce conduci. Pe lângă faptul că ai putea fi amendat pentru că fumezi la volan, este și foarte periculos, deoarece poți să te arzi și să ai un accident pe drum.
 • Fără alcool: este esențial să nu consumi alcool și/sau alte substanțe. Pedeapsa pentru acest tip de infracțiune este foarte gravă, deoarece îți pui propria viață în pericol și pe cea a celorlalți șoferi.

Oricare dintre aceste incidente te poate determina să provoci un accident. Și, în cazul în care ești implicat în accident, te sfătuim să îi contactezi pe cei de la Constataribucuresti.ro.

Tu nu va trebui să faci absolut nimic în cazul unor daune. Reprezentanții acestei firme se vor ocupa de tot procesul legat de constatarea daunei auto și de ceea ce urmează după asta.

Acestea fiind zise, îți urăm drum și îți recomandăm să nu eziți să apelezi la serviciile acestei firme în caz de nevoie.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: