Îngrijitoare Bătrâni
Recomandări

Informații utile privind posibilitatea de a lucra ca îngrijitoare bătrâni în Germania

Suntem în anul 2021 și încă nu suntem conștienți de importanța îngrijirii persoanelor în vârstă. Modul în care ne tratăm pe bătrâni ne definește nu numai ca oameni, ci și ca societate.

Respectul trebuie acordat nu doar bătrânilor din familie, ci tuturor bătrânilor cu care interacționăm. Tratarea persoanelor vârstnice cu afecțiune este un lucru important și pozitiv este atât pentru ele, cât și pentru noi.

Atenția și grija față de bătrâni este o chestiune de educație, valori și respect față de aceștia.

Dacă îți cauți un loc de muncă bine plătit și îți place să interacționezi cu persoanele în vârstă, am o veste bună pentru tine. Ai posibilitatea de a lucra ca îngrijitoare bătrâni în Germania și de a câștiga bani frumoși.

Îngrijitoare Bătrâni

Iată care sunt avantajele jobului de îngrijitoare bătrâni în Germania și cum îl poți obține:

Când ajung la o vârstă înaintată, bătrânii au probleme de sănătate care, dacă nu sunt gestionate corect, îi împiedică să ducă o viață deplină în această ultimă etapă în care merită să fie fericiți.

Mulți oameni în vârstă se îmbolnăvesc, devin dependenți de ceilalți, au probleme de mobilitate sau pur și simplu nu mai are cine să-i ajute. Aici rolul persoane care îi îngrijește este de o importanță vitală.

În ciuda a ceea ce ar putea crede unii oameni, lucrul cu persoanele în vârstă poate deveni unul dintre cele mai satisfăcătoare locuri de muncă, din mai multe motive:

 1. Sunt recunoscătoare. Persoanele în vârstă apreciază mult mai mult tot ceea ce alte persoane fac pentru ele.
 2. Înveți. Experiența bătrânilor este o sursă imensă de înțelepciune și sfaturi. Bătrânii îți pot oferi lecții importante de viață.
 3. Râzi. La vârste înaintate, oamenii relativizează problemele mult mai mult și au un simț al umorului dezvoltat care te va „infecta”. Lucrând cu ei vei trăi situații în care de multe ori te vor face să zâmbești.
 4. Lei vei alunga singurătatea. Una dintre marile probleme ale multor oameni în vârstă este singurătatea. Compania ta va unul dintre cele mai bune cadouri pentru ei, pentru că știu că au un sprijin și o persoană cu care pot să vorbească.
 5. Te vei simți bine. Există mari diferențe între a lucra ore în șir în fața computerului și a lucra cu oamenii, cu atât mai mult dacă nu au aceleași abilități sau posibilități ca tine, în acest caz din cauza vârstei. Lucrând cu oameni care au nevoie de ajutorul tău, te vei simți bine deoarece îți vei da seama că ai putut, măcar puțin, înfrumuseța bătrânețea unei persoane.
 6. Vei învăța să prețuiești ceea ce este important. Bătrânii au trecut prin atâtea experiențe încât, în acest stadiu al vieții lor, apreciază ceea ce este cu adevărat important. Un salut, un zâmbet, o clipă ruptă din timpul tău pentru a le acorda atenție. Această atitudine este contagioasă și te va face să-ți dai seama ce merită cu adevărat prețuit și să nu mai bagi în seamă lucrurile superficiale.
 7. Afli lucruri interesante dintr-o altă perioadă. Lucrul cu persoanele în vârstă îți oferă posibilitatea de a cunoaște tipul de viață pe care l-au avut în tinerețe și de a-l compara cu stilul de viață actual.
 8. Vei fi mai pozitivă. Recunoștința și bucuria pe care o simt vârstnicii atunci când li se acordă atenție sunt contagioase și te vor face  să ai o atitudine mai pozitivă.
 9. Le vei îmbunătăți viața. Indiferent de cei vei face cât vei lucra ca îngrijitoare bătrâni în Germania, de exemplu, le vei îmbunătăți viața acestora și le vei putea aduce zâmbetul pe buze.
 10. De asemenea, fiind alături de ei, îi vei putea ajuta să interacționeze cu alte persoane. Astfel, viața lor va fi mult mai frumoasă când îi vei scoate la plimbare sau când, pur și simplu, vei conversa cu ei.

Așadar, dacă ținând cont de aceste avantaje simți că ești pregătită să lucrezi ca îngrijitoare bătrâni în Germania, îți voi spune în cele ce urmează cine îți poate oferi un astfel de loc de muncă.

Îngrijitoare bătrâni în Germania cu ajutorul Euro Personal Service

Pentru a lucra ca îngrijitoare bătrâni Germania tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu  reprezentanții companiei Euro Personal Service.

Compania dispune de toate certificatele necesare pentru furnizarea de servicii sociale de către agenția de asistență socială.

Pe toată durata șederii tale în Germania, te vei putea baza pe cooperarea nerestricționată a biroului Euro Personal România.

Vei fi angajată direct în Germania, sub rezerva contribuțiilor de asigurarea socială și, prin urmare, vei fi angajată 100% legal în Germania. În timpul activității desfășurate, șederea în Germania – transportul, cazarea și mâncarea este gratuită.
Pentru a lucra ca îngrijitoare în Germania trebuie în principal să vorbești limba germană la nivel comunicativ și să fii dispusă să aibă grijă de persoanele în vârstă.

Pentru a aplica trebuie să completezi formularul de contact de pe site-ul companiei. Vei fi contactată în cel mai scurt timp pentru a ți se crea un profil detaliat în sistemul companiei.
Pe baza acestui profil, vei primi oferte individuale de locuri de muncă care corespund cerințelor și abilităților tale.

Beneficii oferite de compania Euro Personal Service unei îngrijitoare bătrâni în Germania

În funcție de obligațiile pe care le vei avea de îndeplinit, salariul pe care îl vei primi lunar va fi  între 1250 și 1550 de euro net.

Încă din prima zi de muncă, vei beneficia de asigurări sociale și de sănătate pentru suma totală a remunerației convenite.

De asemenea, vei beneficia de:

 • Curs gratuit de limba germană,
 • Plata dublă pentru Paști, Crăciun și Anul Nou,
 • Legalitate 100% prin contract de muncă în Germania, printre altele.

Ce spui, ești pregătită să ai grijă de persoane în vârstă și să câștigi lunar bani pe care în România  i-ai câștiga mai greu?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: