Tipuri de aparate de aer conditionat

Aparate De Aer Condiționat

Pe timpul verii ai nevoie de un aparat de aer condiționat care iți ofere cele mai bune condiții de confort atât acasă cât și la birou. Alegerea unui sistem de climatizare eficient poate părea o misiune dificilă dacă nu te pricepi în domeniu sau ai mai încercat aparate ce nu s-au dovedit utile nevoilor tale.

Aparatele de aer conditionat  au început contribuie la creșterea confortului în locuință încă de acum 100 de ani. Evoluția acestora a fost semnificativă și de la an la an apar tot mai multe modele de top cu numeroase funcții ce ajută la îmbunătățirea calității vieții. Printre cele mai cunoscute tipuri de aparate de aer condiționat se numără:

Fară inverter

Aparatele de aer condiționat fară inverter sunt cunoscute ca aparate clasice pentru care un termostat pornește și oprește compresorul de răcire atunci când detectează dacă este necesar fie răcită sau încălzită încăperea pentru a ajunge la temperatura potrivită. Dezavantajul acestui tip de aparate de aer condiționat este faptul temperatura nu poate fi menținută la o valoare constantă pe o perioadă lungă de timp.

Cu inverter

Odată cu apariția unei tehnologii mai bune a crescut și eficientizarea consumului de energie al aparatelor de aer condiționat. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei cu inverter care permite funcționarea compresorului doar în momentele când simte diferență de căldură dar fară funcționeze la capacitate maximă atunci când nu este cazul. Principalul avantaj al acestui tip de climatizare este faptul poate menține o temperatură optimă pe o perioadă lungă de timp fară funcționeze incontinuu.

Cele mai răspândite aparate de aer conditionat în funcție de tipul de montaj sunt:

Unități split, dublu split sau multisplit

Sunt cele mai cunoscute aparate de aer condiționat ce se folosesc pentru răcirea locuințelor dar și a birourilor mai mici. Sunt formate dintr-o unitate exterioară și o unitate interioară. Astfel se reduce zgomotul deranjant pe care îl produce compresorul atunci când funcționează la capacitate maximă. Unitățile se leagă între ele prin intermediul unei conducte și se montează pe perete, unitatea interioară, de preferat într-un loc ferit de soare pentru a nu influența funcționarea termostatului.

Citește și:  Protecție cu folie cu bule vs protecție cu spumă de protecție

Montaj pe tavan

Acest tip de aparate de aer condiționat sunt utilizate în special pentru birourile care folosesc un tavan fals astfel încât acopere conductele de aerisire. Are avantaje numeroase pentru clădirile mari deoarece aerul rece care pătrunde la interior nu este puternic și se dispersează în țoață încăperea oferind un mediu plăcut de lucru.

Acum cele mai noi clădiri concepute special pentru a rezolva problema răcirii și încălzirii eficiente și cu un consum redus de energie folosesc o climatizare de tip duct. Aceasta permite calcularea exactă a puterii necesare de răcire ce se poate face prin pereți și tavan. Acest sistem este folosit, de regulă, pentru locuințele inteligente create cu un sistem special de regenerare a energiei și un consum cât mai redus.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *