Estetică dentară la Alba Iulia. Ce este și care sunt beneficiile sale

Estetica dentară este o subspecialitate a stomatologiei care contribuie la crearea unui zâmbet armonios și frumos. Un “zâmbet frumos”, nu se referă doar la dinți. Atunci vorbim despre acest lucru, trebuie să luăm în considerare trei componente distinctive care îl definesc: buzele, gingiile, dinții. Toate acestea trebuie analizate împreună de specialistul în estetică dentară pentru a obține un rezultat echilibrat. Un bun specialist în estetică dentară va lua în considerare toate componentele feței în ansamblu, realizând o armonie corectă a gurii cu restul elementelor care alcătuiesc fața.

Buze

Buzele sunt cadrul zâmbetului. Îmbunătățirea estetică a buzelor se realizează prin tehnici de chirurgie dentară la Alba Iulia, de exemplu. Mai exact prin chirurgie estetică facială și tratamente reversibile menite să îmbunătățească grosimea și poziția buzelor.

Indiferent dacă se crește sau se micșorează volumul buzelor sau se corectează modificările congenitale sau dobândite, există tehnici minim invazive care oferă rezultate foarte naturale și de lungă durată.

Gingii

Dimensiunea și culoarea gingiilor sunt un element cheie pentru un zâmbet frumos, prin urmare, alinierea și condiționarea sa sunt esențiale într-un design frumos și natural. Gingiile trebuie să aibă o lungime adecvată și o culoare sănătoasă, precum și o formă arcuită în perfectă aliniere cu dinții.

Există mai multe tehnici parodontale indicate pentru a menține sănătatea gingiilor, precum și pentru a acoperi rădăcinile dinților pacienților atunci când par prea lungi.

Dinți

Tratamentul dinților este cea mai delicată parte a designului zâmbetului. Este important să se analizeze forma, dimensiunea și culoarea, pentru a oferi fiecărei persoane rezultate plăcute din punct de vedere estetic și în același timp naturale.

Cele mai frecvente tratamente sunt fațetele dentare și albirea dinților. În afară de aceste proceduri, estetica dentară include și acele tehnici de reabilitare orală necesare pentru a îmbunătăți zâmbetul.

Cum ne poate ajuta estetica dentară?

Estetica dentară este foarte importantă, deoarece ne ajută să ne bucurăm de un zâmbet frumos. De fapt, obiectivul său principal este de a repara orice problemă orală sau dentară care ar putea dăuna esteticii unei persoane.

În general, medicii stomatologi studiază de obicei trăsăturile, măsurătorile și proporțiile gurii pacientului pentru a proiecta cel mai frumos zâmbet, ținând cont și de poziția, culoarea, forma și dimensiunea dinților. Această analiză determină de obicei unele dintre următoarele probleme care afectează zâmbetul la nivel oral:

  • Asimetria dentară;
  • Distanța între dinții anteriori;
  • Decolorare;
  • Carii lângă gingii;
  • Fracturi dentare.

Tratamentele cosmetice dentare ajută la rezolvarea cu succes a acestor probleme. În plus, sunt proceduri, marea majoritate, nedureroase, simple și care pot fi realizate chiar într-o singură consultație. În plus, aceste tratamente estetice dentare trebuie personalizate în funcție de problemele și caracteristicile orale ale fiecărui pacient.

Tratamente estetice dentare

Estetica dentară poate garanta dinții perfecți și sănătoși. Tratamentele dentare care sunt incluse în estetica dentară sunt:

Albirea dinților. Este un tratament estetic care vizează corectarea defectelor de culoare și a îmbătrânirii dinților. Datorită administrării anumitor medicamente sau alimente, din cauza obiceiurilor proaste sau a problemelor genetice, dinții își pot pierde culoarea sau pot lua un ton gălbui. Datorită acestui tratament, albul dinților este recuperat.

Implantologie dentară. Această parte a stomatologiei este responsabilă pentru reabilitarea dinților lipsă. Prin urmare, implanturile sunt proteze care sunt plasate în gingie pentru a înlocui dintele. În prezent, poate fi înlocuit de la rădăcină până la coroana dintelui prin plasarea unei piese fixe care se introduce în gingie. Materialul utilizat pentru implanturi este biocompatibil și de obicei nu provoacă respingere.

Citește și:  Cărți povești, fabule...copii citiți-le pe toate!

Fațetă dentară. Sunt foi de porțelan care sunt așezate pe partea vizibilă a dinților pentru a corecta defectele cosmetice. Acestea sunt destinate să corecteze problemele de pigmentare sau pierderea strălucirii. Acest tratament este foarte simplu,  trebuie doar să lipită fațeta pe dinte cu o rășină specială. Această fațetă poate fi realizată din compozit sau ceramică.

Proteză dentară. Sunt piese care vizează înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. Aceste proteze pot fi fixe sau detașabile. Pot înlocui câțiva dinți sau toți dinții. Cele fixe sunt cunoscute sub numele de implanturi și sunt fixate pe os prin intermediul șuruburilor care sunt integrate în structura osoasă. Cu toate acestea, cele detașabile, mai bine cunoscute sub denumirea de proteze dentare, sunt piese concepute astfel încât să aceeași formă ca dinții originali și sunt așezate pe gingie cu un adeziv special.

Curățare. Curățarea dentară este un tratament menit să îmbunătățească igiena dentară. Este necesar să faci periodic o vizită medicului stomatolog pentru a îndepărta tartrul care se acumulează în zonele greu accesibile.

Reconstrucție. Acestea constau în reparații ale dinții deteriorați prin intermediul implantului dentar. Este un proces mult mai complex decât plasarea unei plombe și are drept scop îmbunătățirea sănătății pacientului.

Ortodonția. Este un tratament prin care se încearcă ca dinții să se miște ușor pentru a permite eliminarea diastemei sau strugăreței (spațiului dintre dinți marcat de o escrescență a gingiei), corectarea poziției dinților sau modificarea poziției maxilarelor. Se poate beneficia de ortodonție la Alba Iulia.

Ținând cont de cele dezvăluite mai sus, dacă și voi vă doriți să vă bucurați de un zâmbet frumos, vă sfătuiesc să apelați la servicii de estetică dentară la Alba Iulia (bineînțeles, acest lucru este valabil pentru cei care locuiți aici sau în împrejurimi).

Estetică Dentară

Echipa clinicii dentare Creative Dentline din Alba Iulia a gândit totul pentru a face zâmbetele celor care le trec pragul să strălucească. Medicii stomatologi de la această clinică vă pot ajuta să găsiți soluţia problemei voastre dentare, dacă alegeți să vă lăsați pe mână lor.

Această clinică este una dintre cele mai noi și moderne clinici dentare din Alba Iulia. Dotările de ultimă generație sunt gândite astfel încât să faciliteze fiecare vizită a pacienților. Așadar, nu ezitați să apelați la serviciile de estetică dentară la Alba Iulia sau chiar de cosmetică dentară la Alba Iulia, pentru un zâmbet frumos. Sănătate multă vă doresc!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: