Ce sunt navigațiile auto cu Android și de ce sunt mai bune decat folosirea unui telefon în mașina?

În zilele noastre, tot mai mulți oameni apelează la telefoanele lor pentru a se bucura de simplitatea călătoriilor prin GPS și pentru a asculta muzica preferată în mașină. Și de ce nu ar fi lucrurile așa? Google Maps este mult mai bun decât orice sistem invechit ce ar fi fost poate încorporat în vehiculul pe care il conduceti de atatia ani. Descoperiți Android pentru mașini: cele mai bune lucruri pe care vi le poate oferi smartphone-ul, dar încorporate în tabloul de bord al masinii!

Ce inseamna Android pentru mașină?

În cea mai simplă formă, navigațiile cu Android sunt exact ceea ce sunt și denumite: sisteme de operare Android, optimizate pentru mașină. Nu este o versiune copiată a interfeței telefonului, dar devine foarte ușor de folosit de către oricine utilizează deja Android. Are un ecran de pornire, Google Maps integrat și suport pentru o serie de aplicații audio/video. De asemenea, folosește controlul vocal pentru orice este esențial, astfel încât să vă puteți ține ochii pe drum. Vă va citi mesajele și vă va permite să răspundeți, să lansați orice aplicație, să navigați către o locație sau să redați muzică cu o simplă comandă vocală. La fel cum Android Wear este un tovarăș Android pe care îl porți la încheietura mâinii, Android Auto este un însoțitor care iti este alături în mașină.

Android Auto are trei forme – se pot cumpăra mașini care au Android Auto încorporat (unele modele din 2017 încoace), se pot achiziționa si instala unități aftermarket de navigații Android precum cele de la Autodrop.ro sau se poate folosi versiunea de aplicație de pe telefon.

Navigațiile Auto Cu Android

Prima metoda este desigur, cea mai rapidă si simplă optiune pentru a vă bucura de universul Android. Daca însă nu vă puteți cumpăra o mașină nouă, lucrul acesta nu trebuie să vă împiedice. Aici apare a doua opțiune – achiziția de sisteme multimedia aftermarket, cu sistemul de operare Android.

Citește și:  Cum obții armonia în cuplu

Toate sistemele funcționează la fel – au un ecran cu funcție tactilă care oferă acces rapid la informaâii legate de vreme, navigație, muzică. Interfața seamănă mult cu cea a unui telefon Android, cu butoane dedicate pentru Hărți, Telefon, Acasă, Muzică și Ieșire (în ecranul principal al interfeței).

Cum funcționează? Telefonul se conectează prin cablu USB, iar cele două aparate comunică cu mașina prin USB și Bluetooth (depinde de activitatea prestată). De exemplu, poate să redea muzică prin USB și să redea apeluri telefonice prin Bluetooth. Și un plus: pentru că telefonul e mereu conectat, rămâne mereu încărcat!

Ce spun posesorii?

În intreaga lume (Și chiar și în România), numărul posesorilor de autoturisme care încep să folosească navigații cu Android este în continuă creștere. Toți se bucură de eficiența navigației, de ecranul mai mare (decât cel de pe telefon), de instalarea rapidă, de posibilitatea încorporării unor accesorii suplimentare – cameră de bord, camere de marșarier etc.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: