Alegerea și cumpărarea unui telefon mobil pe placul nostru poate dura multe ore, chiar zile. Însă ca telefonul mobil să cadă din mâinile noastre și să se strice durează doar câteva secunde.
Și asta nu se întâmplă pentru faptul că unii dintre noi suntem stângaci: potrivit unui sondaj realizat de compania Motorola în 2016, 50% dintre persoanele consultate la nivel mondial au spart ecranul telefonului cel puțin o dată în viață.
De aceea este esențial să alegi cea mai bună modalitate de protejare a telefonului.
Protejarea telefonului este fundamentală din două motive: pe de o parte ajută la prelungirea duratei de viață a unui obiect pe care îl folosim în fiecare zi, iar pe de altă parte evită reparațiile costisitoare.
Din acest motiv, cei din industria de accesorii și-au propus să genereze circa 107.000 milioane de dolari în 2026 , din care un mare procentaj va fi rezultatul vânzării de folii telefoane sau huse telefoane.
Ecran
Să începem cu una dintre cele mai fragile zone ale unui telefon mobil: ecranul.
De multe ori ne conving că cea mai bună modalitate de a preveni spargerea telefonului este acoperirea sa cu o husă din plastic.
Cu toate acestea, realitatea spune altfel: conform unei analize efectuate de compania iFixit, cauza principală a spargerii ecranului este lovirea telefonului mobil într-unul din colțurile sale. Așa că mulți nu îi văd utilitatea.
În plus, husele nu ajută prea mult la prevenirea zgârierii. Husa servește mai mult la prevenirea deteriorării prin frecare de diverse obiecte, cum ar fi cheile de la casă sau monedele.
Există două modalități de a proteja ecranul: cu folii de plastic și folii rigide, care sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de folii protectoare din sticlă.
Foliile din plastic sunt mai ieftine și sunt, de asemenea, ușor de montat pe dispozitiv.
Cu toate acestea, specialiștii au remarcat că materialul, fiind mai subțire decât sticla, este mai vulnerabil la zgârieturi.
Aceștia sunt de părere că, dacă trebuie să alegem o folie Iphone sau folie Samsung, de exemplu, cea mai potrivită este cea care nu permite apariția de bule sub ea.
Folia din sticla este mai rezistentă, dar telefonul mobil poate deveni mai greu.
Desigur, niciuna dintre cele trei variante nu ne va salva Iphone-ul 7 sau Iphone-ul 6 de deteriorare dacă cade pe trotuar, sunt de părere specialiștii în tehnologie.
Husă de protecție pentru telefonul mobil
Husa de protecție reprezintă elementul principal de evitare a deteriorării.
De aceea, analiștii subliniază că, dacă trebuie să alegem între folia de protecție a ecranului sau husa de protecție, este mai bine să optăm pentru aceasta din urmă, deoarece practic reușește să acopere majoritatea zonelor vulnerabile.
De exemplu, Apple, în ghidul său pentru a-și proteja fizic produsele, cum ar fi telefoanele Iphone sau tabletele, notează că carcasa sau husa folosită ar trebui să protejeze dispozitivul de o cădere de la cel puțin un metru înălțime.
23% dintre utilizatori au afirmat că au continuat să folosească telefonul mobil, chiar dacă ecranul s-a spart.
Acest lucru se datorează faptului că oamenii aleg în general huse de protecție, care nu sunt suficient de rezistente.
Recomandarea specialiștilor este să alegem un produs de protecție care se potrivește formei telefonului mobil, acoperă întregul dispozitiv și este confecționat dintr-un material rezistent.
Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a ecranului
Nu îl purta în buzunarul jachetei mult timp. Acest tip de buzunar nu este încă conceput pentru purtarea telefoanelor mobile.
Evită să scrii mesaje atunci când mergi sau urmărești ecranul.
Alege produse de cea mai bună calitate. Pentru a asta intră în magazinul online Phoneguard.
În acest magazin vei găsi o gamă variată de folii Iphone, printre altele.
Așadar, dacă vrei să-ți protejezi cum se cuvine telefonul îți recomand să nu eziți să alegi produsul de protecție potrivit pentru dispozitivul tău.