Când valiza mașinii nu este suficientă pentru a transporta ceea ce aveți nevoie, soluția o reprezintă niște bare și cutii de portbagaj. În plus, este mai sigur, deoarece acest lucru va împiedica un obiect nefixat să lovească un ocupant în cazul în care mașina se oprește brusc. Pentru a vă ajuta să alegeți cele mai potrivite produse pentru dvs., am creat acest ghid care are în vedere elemente dincolo de estetică, pentru a nu afecta aerodinamica mașinii dvs.

De ce trebuie ținut cont în alegerea cutiilor de portbagaj?

Este esențial să alegeți cutia potrivită dimensiunii și greutății pe care o suportă mașina dvs. De asemenea, este important să vă uitați la încuietori și să alegeți bare adecvate și de bună calitate.

Dimensiune:

Cutia pentru portbagaj nu trebuie să depășească parbrizul sau să împiedice deschiderea portbagajului. În mod ideal, cutia ar trebui să fie mai largă sau mai înaltă decât lungă, de aceea este necesar să începeți măsurătorile din partea de sus a mașinii și să le comparați cu cele ale cutiei de bagaje înainte de a o cumpăra.

Greutate:

Aflați capacitatea maximă de greutate permisă înainte de a alege o cutie de bagaje. Dacă o depășiți, poate fi foarte dificil să mențineți stabilitatea în timpul mersului sau la frânare în situații de urgență. Verificați manualul auto sau consultați un mecanic expert cu privire la marca mașinii.

Închidere securizată:

Verificați numărul de încuietori pe care le are cutia  de bagaje și verificați dacă mecanismul său de închidere funcționează corect.

Bare de fixare:

Sunt fundamentale, deoarece presiunea generată de cutie asupra lor le poate rupe, astfel încât acestea trebuie să fie de bună calitate.

Spațiu între cutie și acoperiș:

Când alegeți cutia, aveți grijă să existe un spațiu de cel puțin 10 cm între portbagaj și acoperișul pentru a permite aerului să treacă și să nu deterioreze aerodinamica vehiculului.

Ce tipuri de cutii de bagaje puteți găsi?

În principal, există în funcție de dimensiune și capacitate, material și siguranță:

Dimensiune și capacitate

Cea mai mică măsoară aproximativ 1 metru lungime, în timp ce cea mai mare poate atinge 2,30 metri, care sunt speciale pentru vehiculele care au mai multe locuri.

Auto Lucas, de exemplu, pune la dispoziția clienților cutii portbagaj cu prindere pe bare transversale sau cutii cu prindere pe cârlingul de remorcare.

V-ați putea alege o cutie portbagaj Thule Ocean 80 Negru Mat sau o cutie portbagaj pe carligul de remorcare Towbox V2 DOG Negru.

Cutiilor De Portbagaj

cutie portbagaj pe carligul de remorcare towbox v2 dog negru

Ce tipuri de bare există?

Barele servesc ca suport pentru cutiile de bagaje. Dacă mașina dvs. nu le are încorporate, aveți posibilitatea de a le cumpăra pe cele mai potrivite.

Material

Bare de oțel:

Sunt o alternativă dacă le veți folosi de câteva ori, deoarece acestea au, în general, un preț mai mic decât aluminiul. Majoritatea au design drept, ceea ce le face mai puțin aerodinamice și mai puternice.

Bare din aluminiu:

Sunt mai ușoare și rotunjite. Datorită materialului lor, sunt foarte rezistente și mai scumpe decât oțelul.

Bare aerodinamice din aluminiu:

Acestea elinină zgomotul din timpul deplasării vehiculului și sunt cele mai scumpe.

Grosime

Este important să vă uitați la grosime. Cele de cea mai înaltă calitate sunt de 3 mm, în timp ce cele mai ieftine sunt de numai 1 mm.

Bare transversale și longitudinale

Dacă mașina dvs. nu are bare din fabrică:

Trebuie să cumpărați bare transversale, care sunt plasate direct pe structura mașinii. În general, mașinile mici și sedanul nu au bare din fabrică, de aceea este necesar să revizuiți caracteristicile vehiculului (dimensiunea și câtă greutate suportă), pentru a le cumpăra pe cele mai potrivite.

Dacă mașina dvs. are bare longitudinale din fabrică:

Cumpărați bare transversale. Majoritatea SUV-urilor și mașinilor mai mari vin cu bare longitudinale deja încorporate.

Rețineți:

Alegerea cutiei de bagaje depinde atât de modelul vehiculului dvs., cât și de bara pe care o alegeți.

În prezent, multe mărci de mașini au bare speciale pentru fiecare model.

De asemenea, barele de calitate superioară nu au nevoie de șuruburi, ci necesită doar o simplă instalare manuală. Acest lucru nu se întâmplă cu multe dintre barele mai ieftine, care trebuie înșurubate.

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura