Recomandări

3 SECRETE pentru a te bucura la maxim de sportul în aer liber

Sezonul estival ne scoate afară din casă și ne provoacă la experiențe și aventuri de neuitat. Un corp îngrijit și sănătos este, așadar, indispensabil pentru a ne putea bucura de zilele însorite petrecute la piscină, grătarele distractive cu prietenii și vacanțele prelungite pe meleaguri străine. Chiar dacă ai început din timp să-ți lucrezi corpul, pentru a fi în cea mai bună formă, nu uita să-ți păstrezi rutina de exerciții chiar și cu o agendă plină de distracție și activități.
Nu uita să ții cont și de câteva detalii importante pentru a te bucura la cote maxime de mișcarea în aer liber.

Secrete sport aer liber

1. Un control medical este întotdeauna bine venit, chiar dacă ești novice în ale sportului sau ai deja o rutină de mișcare, bine înrădăcinată. Fiind atât de agitați și plini de responsabilități, uităm adesea să acordăm atenție corpului, ignorându-i, astfel, semnalele. Așadar, dincolo de obiceiurile sănătoase de a bea apa, a face mișcare regulat și a te odihni suficient, nu omite să-ți faci, periodic, câte un control medical. Cu atât mai mult acest sfat se aplică dacă ești o persoană sedentară însă te-ai decis în sfârșit să te mobilizezi și să-ți pui corpul în mișcare. Chiar dacă nu ai niciun simptom neplăcut, efortul fizic, pe fundal de sedentarism, solicită organismul în mod considerabil.

Așadar, dacă vrei să integrezi mișcarea în viața ta, fă-o ca la carte și prezintă-te în prealabil la un control medical complet.

2. Alegerea corectă a echipamentului chiar face diferența. În special în sezonul cald, îmbrăcămintea joacă un rol foarte important în confortul și sănătatea noastră. Și în mod evident, cu atât mai mult în momentele în care depunem efort fizic. Pentru a ne putea mișca în voie și a avea energie, este indicat să purtăm echipamente sportive din materiale flexibile și aerisite pentru a evita deshidratarea și transpirația în exces, lăsând pielea să respire. La capitolul echipament, tricouri, short-uri și alte accesorii, poți să vezi colectia aici, pe site.
3. Alimentație echilibrată și hidratare. Oricât de cliseic ar fi acest sfat, e bine să fim conștienți că totul pornește de la bază, de la nevoile noastre primare și biologice. Alimentația și hidratarea sunt pietre de temelie pe care clădim o viață echilibrată, presărată cu experiențe din cele mai diverse și realizări semnificative. Uită de diete și rețete “ideale” și ascultă-ți cu atenție nevoile corpului. Antrenează-ți mintea în așa fel încât să se poată lipsi de zahărul în exces și alimentele super procesate. Mișcarea te ajută foarte mult în acest sens, însă cele două aspecte, și anume alimentația și sportul, sunt inter-dependente. Trebuie echilibrate și supervizate constant pentru a avea efectul scontat.

Așadar, cum vremea de afară este tot mai călduroasă, mișcarea în aer liber este cea mai bună idee pentru a-ți menține nivelul de energie la cote maxime și a te simți excelent în pielea ta. Nu mai sta pe gânduri și, încă de la primele ore ale dimineții, ieși la o tură de jogging, o plimbare cu bicicletă sau, pentru cei mai curajoși, un antrenament de tip calisthenics, în parcul din apropiere.

Sursa imagine: Pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: