Ne aflăm în plin sezon de toamnă, un sezon al schimbărilor, în care pielea este diferită, după o vară plină de soare, de stat la plajă sau la piscină.  Din acest motiv, în principal, este necesar să avem o rutină facială diferită celei pe care am avut-o în timpul verii. Folosirea hidratantelor pentru față pe tot parcursul anului este esențială dacă nu dorim ca pielea să arate din ce în ce mai plictisitoare, cu mai multe riduri si mai puțin netedă. În sezonul de toamnă-iarnă este și mai necesară îngrijirea feței.  De ce? Deoarece frigul afectează foarte mult pieleaa, o face mai strânsă, mai uscată și puterea sa de regenerare se diminuează cu trecerea anilor. Pentru a nu se întâmpla asta, vă voi spune câteva lucruri despre rutina facială ideală pentru toamnă. Este indicată pentru pielea normală-mixtă.

Rutina facială zilnică pentru pielea normală-mixtă

rutina faciala zilnica

În rutina facială de zi cu zi, primul pas pe care trebuie să-l faceți, indiferent de tipul de piele, este să curățați bine fața. Dacă aveți pielea mixtă puteți folosi acele produse spumoase și de tip gel care produc puțin săpun în contact cu apa. De asemenea, folosi laptele de curățare, care este mai confortabil. Dacă decideți în cele din urmă să utilizați geluri sau săpunuri spumante, utilizarea este ușoară: umeziți-vă fața cu multă apă și apoi aplicați produsul pe piele, efectuând masaj circular cu degetele. De asemenea, puteți folosi un burete moale sau un produs de îndepărtare a machiajului. Insistați mai ales asupra zonei T a feței. La sfârșitul curățării pielea va fi complet curată și fără impurități.

Pentru a doua etapă hidratați și echilibrați pielea. Din acest motiv, nu trebuie să folosiți orice fel de cremă hidratantă. Trebuie să vă asigurați atunci când cumpărați produsul, că acesta este unul echilibrat sau regulator. De ce? Deoarece pielea mixtă prezintă atât zone uscate cât și grase, prin urmare, trebuie să folosiți o cremă care vă reglează ambele zone. Cremele pentru acest tip de piele sunt, de obicei, destul de proaspete și confortabile de utilizat. Este bine să folosiți una care nu conține uleiuri.

În etapa intermediară, cea dintre curățare și hidratare se recomandă utilizarea unor tonice sau apă de ovăz. Acest produs nu este esențial, dar este recomandat mai ales pentru acele femei care după curățarea feței  observă că aceasta este roșie și mai sensibilă decât în mod normal. Dacă în cele din urmă utilizați un tonic, optați pentru unul fără alcool, deoarece acesta este de obicei destul de agresiv cu epiderma, în special pentru pielea sensibilă sau alergică. Folosiți apă de trandafir, căci protejează foarte mult pielea.

La urmă,  aplicați un contur de ochi (pentru persoanele cu vârsta peste 23-25 ​​ani). Acesta vă va ajuta să preveniți apariția micilor riduri din jurul ochilor și să controlați pungile și cearcănele. Un truc, dacă doriți un efect mai puternic, în special decongestionant,  puneți-l în frigider, folosiți-l foarte rece. Temperatura rece este benefică pentru ochii umflați. Este perfect dimineața!

rutina faciala

Această rutină se va aplica în fiecare zi, atât dimineața, cât și noaptea. Seara, înainte de curățarea feței, este indicat să folosiți apă micelară pentru a îndepărta mai întâi machiajul. După îndepărtarea machiajului puteți curăța fața.

De asemenea, săptămânal, puteți folosi anumite produse, cum ar fi un exfoliant și o mască. Cu exfoliatul (aplicat o data pe saptamană) veți curăța mai profund fața. Cu masca, în funcție de nevoile voastre (o hidratare mai profundă, o curățare mai profundă, o luminozitate mai mare etc.), veți da, de asemenea, un plus de prospețime feței. Această mască trebuie utilizată săptămânal. Dacă faceți acest lucru zilnic sau săptămânal, veți avea o piele sănătoasă și îngrijită în fiecare zi a anului.  important este să fiți constante.

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura