Recomandări

TOP 3 lucruri pe care trebuie să le demonstrezi la un INTERVIU de angajare

Există o sumedenie de metode prin care poți face ca interviul tău să decurgă așa cum trebuie. Înainte de acesta, însă, trebuie să te pregătești corespunzător, pentru a putea răspunde întrebărilor intervievatorului. În plus, nu doar că va trebui să dai un răspuns clar și concis, dar, prin acesta, va trebui să demonstrezi și să spui multe despre tine. Dacă vrei să știi cum poți avea succes la un interviu și cum să îi impresionezi pe cei care îți oferă jobul, află, în cele ce urmează, despre câteva lucruri de care este necesar să dai dovadă.

Iată ce trebuie să demonstrezi la un interviu:

• Ai o gândire deschisă
Cei mai mulți dintre angajatori caută oameni care să aibă o gândire “outside the box”, pentru că situațiile dificile, cu care este posibil să te confrunți în cadrul slujbei, pot fi depășite doar de un om care gândește deschis și poate să comunice cu cei din jurul lui cu foarte mare ușurință. Un astfel de job este videochatul la studio in Bucuresti pe www.beyou-studio.ro, unde, dacă îți vei dori să te angajezi, trebuie să dai dovadă că ești o fire comunicativă și inteligență. În același timp trebuie să fii și o persoană relaxată, care empatizeaza ușor cu cei din jur, pentru că, printr-un astfel de job, vei intra în contact cu foarte multe tipuri de oameni, pe care va trebui să știi cum să îi abordezi.

Interviu• Ești bun la ceea ce faci
Indiferent de domeniul în care ai cunoștințe, este esențial să demonstrezi, încă de la interviu, că știi ceea ce faci și nu îți vei dezamăgi angajatorii. Astfel, răspunsurile la întrebările legate de abilitățile tale trebuie să fie concise, dar, totodată, extrem de cuprinzătoare, reflectând tot ceea ce poți să faci. De asemenea, există foarte multe interviuri în cadrul cărora ți se va cere să dai anumite teste, pe care trebuie să le treci cu brio. Încearcă să nu fii stresat și să ai încredere în forțele proprii, pentru că doar așa vei putea să obții un rezultat satisfăcător, ce îl va determina pe angajator să te considere potrivit pentru job.

• Ai obiective bine definite

Printre întrebările de la interviurile de angajare se numără și cele legate de obiectivele tale profesionale și personale. Răspunzând la acestea, încearcă să nu te îndepărtezi prea mult de specificul locului de muncă pentru care candidezi, pentru că îți dorești să demonstrezi că te interesează foarte mult și că i te vei dedica în totalitate. De exemplu, un răspuns foarte bun este acela de a-i spune angajatorului că vrei să crești în cadrul slujbei pe care urmează să ți-o ofere, având ca principal scop învățarea cât mai multor lucruri, ce te vor ajută atât în prezent, cât și în viitor.

Răspunsurile potrivite te vor ajuta să crești în ochii intervievatorilor tăi și te vor duce cu un pas mai aproape de succes. Pregătește-te așa cum se cuvine înainte de un interviu și efortul depus va fi răsplătit.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

2 comentarii

  • Noela

    La interviul de angajare cred ca trebuie sa mergi relaxat, in sensul ca nu trebuie sa-ti faci multe probleme cu privire la faptul ca nu vei trece pentru ca inevitabil vei fi condus de aceste emotii si nu te vei mai putea concentra.

  • Ines

    Consider ca cel mai important lucru in cadrul unui interviu este sa scoti in evidenta punctele tale forte, toate abilitatile pe care le-ai capatat de-a lungul timpului si cel mai important sa nu fii reticent in absolut nimic legat de experienta ta profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.