Transalpina, o destinație aparte

A sosit august. Lumea se bucură din plin de vară și de concedii. După un an de muncă, este nevoie de o binemeritată vacanță. Cu toții am așteptat acest moment cu nerăbdare. Așa că, a sosit timpul să ne hotărâm unde mergem, dacă nu am făcut-o deja. Foarte mulți aleg să plece în această perioadă, în străinătate. Dar oare de ce să pleci peste hotare când ai atâtea de văzut la tine în țară?

Sunt atâtea locuri minunate în România noastră, e păcat să nu le vizităm atunci când avem posibilitatea să o facem. Ce loc putem alege în acest sezon de vară? O întrebare grea. Totul depinde de preferințe. Preferați marea sau muntele? Dacă vă doriți să respirați aer curat, să vă bucurați de peisaje care vă taie respirația, vă recomand să alegeți Transalpina.

Șoseaua Transalpina este cea mai spectaculoasă șosea din Romania, dar și cea mai înaltă. Numele său provine din  latinescul „Transalpina” (țara de dincolo de munți). Această șosea este mai veche și mai frumoasă decât Transfăgărășanul, dar cu toate acestea, este mai puțin cunoscută, deoarece până în 2009 nu a fost niciodată asfaltata.

Pentru a-și face drum spre Sarmisegetusa, armatele romane au construit această șosea, care a fost pavata cu piatră de Regele Carol al II-lea după 1930. În cel de-al doilea război mondial, nemții au reabilitat-o, dar ulterior autoritățile române au uitat de ea. Datorită faptului că a fost uitată, Transalpina a reușită să-și păstreze farmecul aparte, acea sălbăticie extrem de atrăgătoare, care se găsește în puține locuri din țară. Pe Transalpina poți atinge nori.

Transalpina

V-ați dori și voi să-i puteți atinge, nu-i așa? Ei bine, dacă da, pregătiți-vă bagajele și porniți la drum. Vă așteaptă o vacanță minunată. Cazare veți găsi. Nu vă faceți probleme. Hotelul Popasul Regelui are mereu porțile deschise pentru oaspeții nerăbdători să descopere frumusețile acestei șosele numită și Drumul Regelui.

Transalpina-Popasul Regelui

Dacă intrați pe google și scrieți cazare Transalpina, veți descoperi site-ul acestui hotel, unde veți putea face rezervare. Eu așa am făcut și nu am regretat. Am avut parte de o vacanță minunată și de servicii de cea mai bună calitate. Pe teresa hotelului ai parte în fiecare zi de aer curat și de o priveliște deosebită. La nici o 100 de metri de hotel se află lacul Tău Bistra, un lac de acumulare, care prezintă un interes deosebit pentru cei pasionați de pescuit. Cele mai căutate specii sunt păstrăvul și cleanul.

Citește și:  Cu Evambient îmi decorez casa după cum îmi place

Transalpina- Lac Tău Bistra

Trebuie să recunosc că este foarte plăcut să te trezești și să mergi chiar de la primele ore ale dimineții la pescuit. Dacă vreți să vă relaxați, să uitați de grijile cotidiene, trebuie să mergeți la pescuit. Vă spun din experiență proprie că este foarte plăcut. După o sesiune de pescuit, puteți continua relaxarea pe teresa hotelului, unde veți fi tratați regește, cu fel de fel de preparate delicioase, pregătite de maeștrii bucătari.

Când am ales ca destinație Transalpina, nu mi-am imaginat că o să am parte de o vacanță de neuitat, că o să vă bucur de peisaje de o frumusețe cu totul aparte. Sălbăticia acestor locuri este fermecătoare, încât te face să regreți că nu ai ales să te bucuri de ea mai devreme.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *