Celulita și lucrurile incredibile care o provoacă

Celulita este favorizată nu doar de lipsa de exercițiu și de tipul de alimentație, ci și de climatul prea umed și zonele cu Wi-Fi. În afară de a avea o componentă genetică și origine hormonală, există anumite obiceiuri, atitudini și stiluri de viață care favorizează apariția celulitei.

Celulita

 1. Lipsa de somn și tulburările orare favorizează apariția celulitei. Experții susțin că, dacă dormim mai puțin, scad nivelurile naturale de melatonină din sânge, un precursor hormonal care este produs noaptea în glanda pineală și a cărui producție se oprește în zori. Se pare că cei care lucrează noaptea au tulburări hormonale mai mari, care includ lipodistrofie și celulită.
 2. Lipsa de exercițiu este fatală pentru celulită. Atât activitatea fizică, cât și masajul cresc secreția de endorfine, care la rândul său, ajută la menținerea unui nivel bun al DHEA-ului în sânge, un precursor hormonal de estrogen și testosteron, care este anticelulitic, crește libidoul și produce o stare de bine. În plus, exercițiul contribuie la creșterea celulelor stem regeneratoare și antioxidante, mobilizează grăsimea din țesutul adipos și reduce mărimea adipocitei, care este celula celulitei sau lipodistrofiei.
 3. Menținerea unei atitudini negative contribuie la creșterea nivelurilor interne de cortizol din organism, precum și a altor catecolamine, care produc inflamație corporală, precum și alte tulburări, cum ar fi scăderea libidoului, apetit compulsiv, celulită și insuficiență circulatorie. De asemenea, unii experți susțin că cei care practică meditația și yoga au mai puțină celulită.
 4. Condițiile meteorologice condiționează apariția celulitei în anumite zone, în special în locuri cu modificări de sezon. Se pare că cele mai multe climate de umiditate atmosferică promovează retenția de lichide, lipodistrofie și insuficiență circulatorie periferică, în timp ce în zonele uscate sau cu climat stabil, oamenii suferă mai puțin din cauza excesului de greutate și a celulitei.
 5. Zonele urbane și excesul de tehnologie favorizează celulita. Populația feminină din zonele urbane, în cazul în care există un mediu electrostatic mai mare(valuri, radiații, WiFi …) suferă mai des de celulită decât femeile din mediul rural.
Citește și:  Curiozități despre cărți. Ce nu știai despre ele

You may also like...

14 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Nu știam aceste lucruri. Mă încadrez perfect la unele dintre ele, din păcate.

 2. Foarte interesant. Chiar nu stiam ca si climatul si tehnologia afecteaza. Pot bifa majoritatea lucrurilor de pe lista asta, din pacate.

 3. oanaroman91 spune:

  Ce chestie. Nu aveam habar de unele dintre aceste cauze. Chiar mi se par bizare. Dar recunosc, de avut o am. Și cred de asemenea că odată instalată, nu scapi de celulita cu una cu două. Doar prin interventii cosmetice costisitoare.

 4. carmenbartshantispirit spune:

  Ca celulita e influentata de meteo si Wifi, asta e ceva cu totul nou pentru mine. Interesant!

 5. Interesant articol. Habar n-aveam de-aceste cauze. Mie mi-a apărut după sarcini. Probabil din lipsă de somn.

 6. M.C.Simon spune:

  Wow! Nu stiam decat de punctul al doilea. Restul sunt absolut noi pentru mine. Multumesc, Irina!

 7. lifestylebycata spune:

  Chiar nu stiam cauzele celulitei si mai ales ca lipsa somnului se numara printre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *