Berea, o mare necunoscută. Ce nu știm despre ea
Berea continuă să fie o mare necunoscută pentru mulți consumatori. Este o băutură excelentă pentru sezonul de vară. Este minunat să stai vara pe terasă și să savurezi o bere rece. Știm cu toții că ajută la combaterea temperaturi ridicate. Este o băutură perfectă pentru diverse feluri de mâncare. De asemenea, te ajută să și socializezi ușor cu ceilalți din jurul tău. Potrivit INS, în anul 2021, un cetățean din România a consumat, în medie, 88 litri de bere.
În ciuda faptului că este de mii de ani printre noi, berea este încă o mare necunoscută pentru mulți consumatori. Și nu pentru că nu au gustat-o, ci pentru că are multe proprietăți și o istorie care îngreunează descoperirea secretelor sale.
Berea și curiozitățile sale
- Aceasta este scăzută în calorii. Faptul că ea îngrașă nu este doar un mit răspândit pe scară largă. De fapt, berea este una dintre băuturile cu puține calorii, cu o medie de 45 Kcal / 100ml, o cifră care scade la 17 Kcal / 100ml în cazul soiului fără alcool. Prin urmare, consumul moderat (2-3 pahare pentru bărbați și 1-2 pentru femei) nu ne îngrașă, ci ne ajută să profităm de multiplele sale beneficii pentru sănătate.
- Gustul este dat de hamei. Pe lângă apă și orz, hameiul este unul dintre cele trei ingrediente naturale din care se face bere. El este, de asemenea, responsabil de gust amar dar delicios. Hameiul îi dă aromă și o protejează de bacterii.
- În proporție de 95% conține apă. Cea mai mare parte dintr-un pahar este apă. De aceea, consumul moderat în zile fierbinți este ideal. Ne hidratează. În plus, conține maltodextrine, care ajută la recuperarea apei pierdute după un antrenament greu.
- Berea se consumă de peste 6000 de ani. Există multe civilizații clasice, care au inclus berea în dieta lor, dar arheologii susțin că își are orginile în Sumeria antică, acum mai bine de șase milenii.
- Aceasta ar putea reduce factorii de risc cardiovascular. Potrivit oamenilor de știință, consumul moderat de bere este bun pentru inimă. Mai exact, s-a demonstrat că un consum moderat crește nivelurile sanguine de HDL, așa-numitul „colesterol bun“, care este asociat cu un risc mai mic de boli cardiace ischemice și o mai mare protecție a organismului împotriva bolilor cardiovasculare.
- Este un izvor de tinerețe. Berea este bogată în polifenoli, antioxidanți cu mare putere de captare a radicalilor liberi, dar și în acid folic și vitamine din grupul B (B1, B2 și B12). Consumul moderat poate ajuta la protejarea organismului de oxidare și de îmbătrânire a celulelor, care ar putea preveni sau întârzia apariția bolilor degenerative.
- Fermentarea face diferența. Există atât de multe tipuri de bere de degustat, dar toate pot fi împărțite în două grupe mari, în funcție de procesul de fermentare. Cele fermentate la temperaturi scăzute fac parte din categoria lager, sunt mai ușoare și tind să fie suave și spumoase. În această familie găsim de la bere blondă la neagră. Pe de altă parte, cele care sunt supuse unor procese de fermentație cu temperaturi mai ridicate sunt numite ale, ele sunt arome mai fructate și tind sa fie mai cremoase și închise la culoare ca berea de grâu, Abbey, trapistă sau stout neagră.
Berea- utilizări casnice surprinzătoare
Berea are proprietăți nesfârșite care, pe lângă faptul că ne împrospătează și ne avantajează într-un fel organismul, ne facilitează unele dintre activitățile noastre casnice și de zi cu zi. Știi care sunt întrebuințările berii în casă? Desigur, nu trebuie să o folosești pe cea mai scumpă, exclusivistă. O marcă ieftină de bere va fi utilă pentru toate treburile casnice pe care le vom aminti mai jos.
Berea- un aliat în scoaterea petelor
Berea este ideală pentru îndepărtarea petelor, de la cele mai simple la cele mai complicate precum petele de vin. Aceasta este o utilizare populară la care puteți recurge atunci când ați epuizat toate resursele (detergenți, demachianți și așa mai departe).
Procedură
Pur și simplu freci zona pătată cu un burete înmuiat în bere și o lași să se usuce. Dacă tot nu dispare complet, repetă procedura până când obții rezultatul dorit.
Berea- un insecticid
Datorită mirosului său, experții avertizează că insectele sunt atrase de bere. Astfel, te ajută să scapi de ele, deci este o soluție practică, rapidă și utilă.
Procedură
Toarnă niște bere într-un pahar, acoperă-l cu un capac de plastic cu o gaură la mijloc, lasă-l pe o masă, pe parcursul unei zile. Cu siguranță vei găsi mai multe insecte în el.
Ce spui, cunoșteai aceste curiozități sau întrebuințări ale berii? Nu ezita să-ți spui opinia prin intermediul unui comentariu. Pe curând!
-
-
o lună
Tagged festivaluri carte, festivaluri carte in lume, festivaluri neobisnuite carte, targ carte frankfurt