Viața nu este doar roz, mai capătă uneori și nuanțe cenușii

Viața nu este întotdeauna așa cum ne dorim. Realitatea ei te supune la o mulțime de provocări. Te pândește la fiecare colț. Negativitatea îți îngreunează drumul și te face să ai îndoieli despre tine însăți. Negativismul  distruge speranța și visurile tale, de aceea trebuie să fii sigură de drumul pe care dorești să îl urmezi în viață. Însă speranța nu moare. Atâta timp cât în tine bate cu putere inima, cât respiri, există speranță. 

Chiar dacă totul pare să îți meargă rău, iar speranța nu se întrezărește pe nicăieri, într-o zi, cu siguranță o vei găsi. Este important să gândești pozitiv și să încerci să te detașezi de ceea ce pare că îți apasă sufletul. De multe ori este greu, dar trebuie să încerci să alegi drumul corect. Iar pentru asta ai nevoie de o motivație puternică.

Apreciază tot ceea ce ai, tot ceea ce viața ți-a oferit

Nu poți să gândești pozitiv și să găsești motivația, dacă te concentrezi doar asupra aspectelor negative din viața ta. Dacă nu îți schimbi modul de a gândi, dacă te blochezi, nu poți merge mai departe. Dacă ceva nu te face fericită, atunci trebuie să cauți soluții pentru a schimba această situație. Concentrează-te pe aspectele pozitive ale vieții tale. Vei găsi întotdeauna motive să te trezești dimineața. Începe cu acele lucruri mici pe care le apreciezi. Savurează-ți cafeaua de dimineață, fă o plimbare, vorbește cu prietenii etc.

Viata-cafea-femeie

Apreciază prezentul și nu gândi prea departe. Viitorul este mereu nesigur și de aceea nu trebuie să-ți faci foarte multe griji cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla. Trăiește clipa. Bucură-te de ceea ce ai acum. Clipele ce îți sunt oferite sunt unice. Ia decizii în concordanță cu ceea ce simți acum. 

Citește și:  La o cafea...cu tăcerea

Răsplătește-te din când în când

Pentru a fi motivată mereu, trebuie să îți oferi mici recompense din când în când. Când viața nu îți surâde, tu trebuie să-ți bucuri sufletul cu mici recompense. Nu trebuie să fie o recompensă mare. Aceasta poate fi ceva simplu. Îți poți cumpăra un tricou frumos sau îți poți oferi un look nou. Te poți bucura de o pauză scurtă, de mirosul minunat al unei lumânări parfumate, poți ieși cu prietenii, poți citi o carte bună sau urmări unul dintre filmele tale preferate. Uneori este dificil să-ți menții motivația atunci când viața nu te mulțumește. Recompensele îți cresc stima de sine. Ele îți arată că procedezi corect. 

Schimbă-ți atitudinea

Este mult mai ușor de zis decât de făcut, dar, dacă îți schimbi atitudinea în fiecare dimineață, restul zilei se va desfășura altfel. Dacă te trezești gândindu-te că vei avea o zi proastă,  cel mai probabil așa va fi. Lucrează mai mult la atitudinea ta mentală. Acest lucru te va ajuta să găsești motivația de care ai nevoie. Privește-te în oglindă și zâmbește. Trage aer în piept și pregătește-te să înfrunți ziua care ți s-a oferit. Nu contează ceea ce se va întâmpla. Important este să trăiești. Bucură-te de fiecare clipă. Găsește motivația în orice lucru pe care îl faci. Va fi o zi bună…

You may also like...

11 Responses

 1. Viața nu este nici roz, nici gri, nici albastră. Viața este multicoloră și frumoasă.

 2. Adriana Ivan spune:

  Într-adevăr viața nu este doar roz Important este să trecem repede peste momentele cenușii.

 3. M.C.Simon spune:

  Roz, gri, alb, negru, etc… sunt doar cuvinte inventate de om pentru a reda anumite perceptii. Vizuale sau de alta natura. Perceptia noastra este cea care ne „dicteaza” ca astazi e roz si ieri a fost gri. De fapt… egoul, dar aici este o discutie ampla 🙂 . Foarte bune sfaturile tale, Irina-Cristina! Multumim pentru ele.

 4. Oana M spune:

  Multumim pentru sfaturi! Incerc si eu sa traiesc fiecare zi frumos, pentru a avea amintiri minunate si a mas simti implinita. Tot raul spre bine, pana la urma!

 5. Uneori este mai greu decat crezi ca sa schimbi o stare de spirit.Dar si mai greu cand tu esti singurul care se desteapta din starea aceea tampita dar toti cei din jurul tau sunt… indobitociti, chiar si familia, chiar si sotul/sotia…

 6. Ce bine ar fi si cat ni s-ar schimba viata daca am sti sa apreciem ceea ce avem si sa ne bucuram de lucrurile mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *