Statui Vivante de (ne)cuvinte vibrante

Sunt om. Sunt cuvânt printre necuvânt. Port o mască ce mă demască. Sunt chip ce reînvie într-un spectacol plin de magie.

Sunt pe-o scenă (ne)omogenă. E- o viață eterogenă, e o Noapte a Statuilor Vivante. Sunt zile de (ne)cuvinte vibrante printre statui vivante. Mă plimb prin parcul Herăstrău, prin Militari și Ferentari. Zâmbesc printre chipuri (de)mascate, (ne)mișcate de gânduri mute, ce zboară hoinare pe alei ale sufletelor imaginare. E un vis permis.

Surprind actorul printre tainice (ne)cuvinte vibrante. Să-i smulg (ne)cuvântul aș vrea, dar trupul nemișcat îmi șoptește, în tăcere, să-l las să mă poarte într-o lume fantastică a inimii ce bate și răzbate în trupul ce poartă o mască.

E masca unui suflet ce tainic vorbește și trăiește. Sunt statui și gându-mi mistuie. Sunt (ne)cuvinte care par să mă reprezinte. Le privesc și încerc să le deznod de firul de trăiri, cu nod.

Ochi în ochi ne privim. Le zâmbesc, dar nimic. Sunt statui ce trăiesc și  grăiesc despre vise surde, despre clipe deloc absurde, care trec pe lângă noi, fără să ne anunțe că vor să zburde.

E fantastic. E artistic. E un spectacol mistic. Poate fi și-un gând turistic…dacă din București…nu ești. Azi e-o zi dintr-o săptămână, dintr-o lună de Mai. Timpul zboară și doboară clipa vieții de care scriu și poeții. Eu scriu despre asta în zorii dimineții.

De nu știți, vă spun că vine clipa, clipa Nopții Statuilor Vivante. Sfârșitul lunii mai anunță un spectacol grandios în care statuile vivante vor oferi o reprezentație de (ne)cuvinte vibrante. Teatrul Masca se pregătește de zvor să ne ofere nouă, tuturor, cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Statui Vivante

Pentru prima dată statuile ne vor surprinde cu un spectacol de (ne)cuvinte vibrante, pe o perioadă de șapte zile. De pe 30 mai până pe 5 iunie. Spectacolul va începe cu Noaptea Statuilor Vivante, în data de 30 mai. Acesta va continua pe parcursul a șase zile, în 3 spații ( două parcuri din cartiere mărginașe din Militari și Ferentari, și Parcul Herăstrău). Intrarea este gratuită.  Fie că sunteți din București, fie că sunteți turiști…mergeți și vă întâlniți cu cei ce vă pot oferi o clipă de neuitat.

Citește și:  Vă doriţi o nuntă de vis?

Programul complet este următorul:

30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00

31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)

2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)

4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

În fiecare zi, de la ora 16, veți putea urmări reprezentații extraordinare ale artiștilor români și ale celor străini din Austria (Great Names din Viena), Olanda(cei conduși de Yvonn Hollander) și China. Artiștii teatrului Masca vă vor provoca să dezlegați (ne)cuvintele vibrante prin intermediul a 15 statui vivante.

Sunt om. Sunt cuvânt scris pe-o foaie, de-un gând zburat dintr-un suflet cu mască, pe care iubirea de frumos o demască. Vă invit să asistați la un spectacol ce va produce un miracol în sufletul ca un oracol.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *