La Optisan se poate face tratament pentru ambliopie

Vederea reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri de care se poate bucura o persoana. Vederea ne dă posibilitatea să admirăm tot ceea ce ne divinitatea ne oferă zi de zi. Vederea este un lucru de mare preţ pe care trebuie să-l protejăm cât de mult putem. Nimic nu este mai frumos decât să priveşti spre lumină în timp ce mergi alături cu cei dragi sufletului tău. Nimic nu este mai frumos decât să citeşti fericirea de pe chipul celor ce-ţi fac inima să tresalte de bucurie.

Din păcate însă, nu toţi ne putem bucura pe deplin de sănătatea ochilor noştri. Există foarte mulţi copii şi adulţi care suferă de diferite afecţiuni oftalmologice. Una dintre cele mai răspândite afecţiuni în special, la copii, este ambliopia. Această afecţiune se mai numeşte şi ochiul leneş. Este o afecţiune ce apare şi la copii, şi la adulţi.  Se caracterizează printr-o performanţă mai slabă a unuia dintre ochi sau, chiar a ambilor ochi, uneori. Din punct de vedere anatomic ochiul este sănătos, însă imaginea care se formează la nivel cranian nu este una corectă.

După cum am precizat deja, vederea este un lucru foarte important. Datorită vederii, copiii se dezvoltă armonios, iau contact cu cei din jurul lor, învaţă, se orientează în spaţiu. Dacă copilul nu vede foarte bine nu se dezvoltă într-un mod armonios. El se va integra mai greu în mediul social şi şcolar.

Însă această afecţiune nu trebuie să vă sperie, dragi părinţi. Există o soluţie şi pentru această boală. Această soluţie vă este oferită de medicii oftalmologi pediatri de la Clinica de oftalmologie Optisan, care vor pune diagnostic rapid. După ce copiii voştri sunt diagnosticaţi cu ambliopie, li se va prescrie un tratament personalizat. După tratament veţi observa că vederea copiilor voştri se va îmbunătăţi.

Citește și:  De Black Friday, cărțile dorite ajung la mine acasă

Această clinică vă propune, de asemenea, un program de tratare a ambliopiei prin joc. Este vorba despre un program de calculator, foarte simplu, eficient şi accesibil. Este foarte uşor de utilizat. Practic, Amblionetul este un program prin intermediul căruia vederea este tratată prin intermediul unor exerciţii. Este vorba despre coordonarea dintre mână şi ochi. Această terapie face posibilă tratarea ochiului leneş.

Programul este format din 12 jocuri create pentru a îmbunătăţi vederea. În fiecare zi copilul va trebui să participe la 6 şase aşa zice jocuri. Prin intermediul acestor jocuri copilul va face un antrenament vizual şi, astfel, afecţiunea poate fi tratată mai rapid.  În timpul acestei terapii trebuie să vă asiguraţi ca cel mic să nu fie la mai puţin de 61 de cm de ecran.

În materialul video de mai jos puteţi asculta mărturiile unui pacient.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Sfr2v97N1K0

Dacă după ce le-aţi ascultat vreţi să aflaţi mai multe informaţie despre această terapie, vă recomand să intraţi pe site-ul clinicii Optisan. Acolo veţi găsi toate informaţiile necesare.

PS: Datele de contact ale firmei sunt: office@optisan.ro/ tel: 0260.612229 / 0746.672215.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *