Mango și motivele consumului său
Doza de sănătate,  Sfaturi

Mango și motivele consumului său

Mango este un aliment magnific și toată lumea este conștientă cât este de bun pentru sănătatea noastră. Dacă includem un mango în dieta zilnică, ne vom putea bucura de conținutul său ridicat în vitamine și în plus, ne va ajuta să prevenim unele probleme de sănătate destul de grave. Mango te va ajuta să ne menținem în inima în formă, ficatul sănătos, pielea cu un aspect sănătos. De asemenea, ochii vor fi mai sănătoși și se va reduce riscul apariției cancerului. Toate aceste doar cu ajutorul acestui fruct gustos. Nu este dificil de incorporat acest fruct în dieta noastră, având în vedere că este un aliment sănătos și foarte bun. Dacă îl vom consuma ne vom simți minunat. 

Consumul de mango va ajuta creierul să funcționeze mai bine

Mango poate ajuta creierul să funcționeze mai bine. Îl mânca ca și fruct sau putem face suc din el, pe care să-l consumăm dimineața sau pe parcursul zilei. Acesta este bun în special pentru persoanele creative, care trebuie să-și folosească creierul la capacitate maximă. Acest fruct în plus, are multă vitamina B6, care este o vitamină importantă în funcționarea cerebrală și în formarea neurotransmițătorilor cerebrali ce asigură un somn liniștit și o stare de bine. De asemenea, este o sursă mare de glutamină care ajută la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.

Mango face pielea incredibilă

Acest fruct exotic este plin de antioxidanți puternici, de minerale și vitaminele A, C și E, care sunt bune pentru piele. Când nu ne este foame, ci sete, putem bea suc din acest fruct sau îl putem amesteca seara cu iaurt. Acest amestec îl putem nu doar mânca, ci aplica pe piele. Îl săsăm să acționeze 15 minute, apoi ne clătim cu apă caldă. De asemenea, se poate face și cu bucăți de mango, dar trebuie să fie matur.

Citește și:  Aronia- sănătate într-un fruct de pădure

consumul de mango

Ne putem îmbunătăți sănătatea

Fiind o mare sursă de vitamine, acest fruct ne protejează corpul de radicalii liberi și astfel, consumându-l, ne vom îmbunătăți sistemul imunitar. Ne putem îmbunătăți sănătatea bând un shake de fructe cu mango sau punându-l în salată. Astfel, putem evita răcelile sau infecțiile, și nu vom mai fi nevoiți să apelăm la medicamente. Consumându-l ca aperitiv, putem fi mai energici.

suc de mango

Sistemul nostru digestiv ne va mulțumi

Consumând mango zilnic vom reuși să obținem 20% din aportul necesar de fibre, pentru evitarea intrării toxinelor în corp. Astfel, le vom putea elimina din corp. În plus, vom preveni deficiența de potasiu, ceea ce poate cauza constipație și un dezechilibru de lichide din corp.

mango si digestia

 

Ochii noștri vor mai sănătoși

Un mango are 72% din cantitatea necesară recomandată de vitamina A, de aceea este un fruct esențial pentru ochii noștri. Dacă îl consumăm, vederea noastră se poate îmbunătăți, ceea ce este foarte important. Aveți nevoie sau știți mai multe motive pentru care ar trebui să consumăm acest fruct?

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: