Dragelor, ați făcut vreodată ostropel de vinete? Dacă încă nu ați făcut, vă recomand să faceți. Din punctul meu de vedere, este mai bun decât decât cu carne. Se pregătește foarte rapid din doar câteva evenimente. Este o rețetă ce poate fi preparată în special vara. Spre deosebire de cel cu carne, acesta este foarte bun și rece.
Ingrediente ostropel de vinete
- 2 vinete mari
- 3 cutii de roșii în suc
- 1/2 căpățână mare de usturoi
- o ceapă mică
- sare, ulei
Preparare
Se spală vinetele, se taie felii, se dau cu puțină sare și se pun la scurs pe un fund înclinat. După ce s-au scurs bine, se dau într-o undă de ulei. Se pun la scurs pe o farfurie pe care este așezată hârtie prosop. Cât se scurg vinetele, se taie ceapa mărunt, se pune puțin la călit împreună cu usturoiul, se adaugă vinetele, apoi sucul de roșii. Se condimentează cu sare și eventual piper. Se lasă să fiarbă cam 1/2 oră la foc. După cum v-am spus, se poate servi cald sau rece. Poftă bună!