Nimănui nu-i place să irosească mâncarea și mai ales să o arunce la gunoi. Zi de zi cheltuim foarte mulți bani pe mâncare. Pierdem foarte mulți bani pe produse alimentare pe care nu le consumăm. Din acest motiv m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult. Cu aceste trucuri vom reuși să economisim bani, iar portofelul nostru nu se va mai goli atât de repede. 🙂
Trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult
Trucuri-înveliți legumele în staniol
Pentru ca legumele să reziste mai mult este indicat să le înveliți în staniol.
Trucuri-folosiți prosoape de hârtie pentru menținerea proaspătă a salatei verzi
Salata verde se menține proaspătă dacă este acoperită cu un prosop de hârtie.
Trucuri-puneți diversele produse alimentare în borcane de sticlă
Produsele alimentare se păstrează mult mai bine în borcane de sticlă decât în cele de plastic.
Trucuri-folosiți felii de pâine pentru a menține proaspete torturile și prăjiturile
Pentru ca torturile și prăjiturile tăiate să nu se usuce puneți între ele felii de pâine.
Dați ouăle cu ulei
Ouăle se păstrează mai bine dacă sunt pulverizate cu ulei. Încercați acest truc, se pare că acesta chiar dă rezultate.
Înveliți cozile de banane cu folie transparentă
Întotdeauna mă enervez fiindcă ori de câte ori cumpăr banane, ele se coc mult prea repede, se înnegresc și sunt nevoită să le arunc. Am descoperit însă un truc foarte bun, pentru ca ele să nu se mai coacă atât de repede. Dacă învelim cozile bananelor cu folie transparentă, vom evita ca acestea să se coacă prea repede.
Înfășurați ceapa în ciorapi de damă
Vă sfătuiesc să nu mai aruncați ciorapii rupți. De ce? Fiindcă îi puteți folosi pentru a înfășura cepele în ei. Ceapa se va păstra mult mai bine dacă va fi înfășurată în ciorapi de damă. Încercați acest truc să vedeți dacă funcționează…
Nu țineți niciodată cartofii împreună cu ceapa
Dacă țineți cartofii împreună cu ceapa, deoarece riscați să putrezească. Dacă vreți să reziste mai mult, e bine să le puteți în cutii separate.
Întindeți puțin unt pe suprafața brânzei
Dacă vreți ca brânza să nu se usuce, este suficient să întindeți un strat de unt peste brânză.
Puteți ghimbirul în congelator
Ghimbirul se păstrează întotdeauna foarte bine la frig. Așadar, puneți-l în congelator.
Îndepărtați merele stricate de cele bune
Dacă ați observat un măr stricat între mere bune, îndepărtați-l pentru a nu le strica și pe celelalte.
Puneți avocado împreună cu ceapa
Avocado se conservă mai bine împreună cu ceapa. Avocado și ceapa sunt cei mai buni prieteni.
Puneți ciupercile în pungi de hârtie
Ciupercile se conservă mai bine dacă sunt puse în pungi de hârtie.
Prăjiți migdalele și puneți-le în frigider
Migdalele se conservă mult mai mult dacă sunt prăjite, puse într-un recipient de sticlă și băgate în frigider.
Puneți condimentele în congelator
Puneți condimentele în recipiente pentru făcut gheață, acoperiți-le cu ulei de măsline și puneți-le în congelator.
Fructele de pădure
Pentru a conserva mai bine fructele de pădure spălați-le cu apă și oțet.
Conservarea pătrunjelului
Conservați mai bine pătrunjelul dacă îl puneți într-o pungă de plastic pe care o prindeți cu un elastic.
Conservați nucile
Puneți nucile într-un recipient curat și ermetic închis.
Acestea fiind zise, spor la treabă! Apropo, dați un semn dacă v-au plăcut aceste trucuri. Mi-ar plăcea să aflu opinia și ce trucuri folosiți voi pentru ca alimentele să reziste. Trăim vremuri în care risipa de alimente nu este deloc recomandată. Prin urmare, ar trebui să ne străduim pe cât posibil să conservăm cât mai bine alimentele pentru ca ele să reziste cât mai mult. Pe curând!
[…] câteva sfaturi utile care sper să te ajute să nu cheltuiești foarte mulți bani pe haine. Sunt sfaturi de care îți […]