Beneficii Ale Consumului De Cafea

5 beneficii ale consumului de cafea dimineața

Cât de delicioasă este cafeaua…spun împătimiții de cafea. Eu nu am putut să spus niciodată acest lucru, fiindcă nu sunt o împătimită a cafelei și nici nu mi se pare că are un gust deosebit. Într-adevăr, mirosul cafelei proaspăt făcute este atrăgător, dar atât.

Cu toate acestea, nu pot nega faptul că această „licoare magică” are  multiple beneficii. Specialiștii sunt de părere că, dacă este consumată dimineața, beneficiile sale sunt și mai puternice, dându-le persoanelor care o consumă energie și resursele necesare pentru a începe cu brio o nouă zi. Se pare că ar trebui să profităm cu toții de beneficiile sale și, fără să depășim limita, să ne bucurăm de ea dimineața.

Beneficii Ale Consumului De Cafea

Beneficii ale consumului de cafea dimineața

Pentru mulți, o cafea bună dimineața este esențială. Deși, o cafea savurată cu mare plăcere dimineața, este cea băută la birou. Consumul unei căni de cafea în timp ce vă planificați ziua de muncă sau savurarea ei alături de colegii de serviciu poate fi un stimulent:

 • pentru a face schimb de experiențe,
 • a vă pune la curent cu ordinea de zi și
 • a râde de lucruri comune.

În plus, dacă consumați cafea aveți grijă zilnic de organismul vostru, datorită beneficiilor sale. Hmm…să încep oare să beau cafea? Mă mai gândesc…

Beneficii Ale Consumului De Cafea

 

1. Ajută la arderea grăsimilor

Accelerarea metabolismului se produce atunci când cafeaua ajunge în sânge și de acolo la creier. Aceasta generează activarea organismului și eliminarea oboselii, arderea mai rapidă a grăsimii și îmbunătățirea concentrării.

2. Aport al unor nutrienți de bază

Cafeaua conține câteva vitamine esențiale pentru organismul uman. Este bogată în vitamina B2, B3 și B5, conține și acizi benefici pentru buna funcționare a organismului.

3. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Antioxidanții, în plus, asigură buna funcționare a inimii voastre. Potrivit Heart Foundation, boabele de cafea sunt bogate în antioxidanți, care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, respiratorii, infecții, accident vascular cerebral etc.

4.  Sursă bogată în antioxidanți benefici pentru metabolismul organismului

Boabele de cafea și băutura preparată din ele conțin multe substanțe nutritive de care avem nevoie în mod regulat pentru a menține niveluri optime de antioxidanți, deoarece organismul nu le poate reține. Acesta este cazul antioxidanților care ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare.

5. Protejează creierul

Datorită nutrienților care ajung la creier în urma consumului de cafea, creierul reușește să mărească concentrarea și să funcționeze corect. În cele din urmă, consumul de cafea contribuie la menținerea sănătății mentale în cea mai bună formă. Creierul trebuie, de asemenea, să fie antrenat zilnic.

Ce părere aveți despre aceste 5 beneficii ale consumului de cafea dimineața? Pe mine mă determină să încep să consum cafea. Cred că de acum când voi simți miros de cafea îmi voi aminti cât de benefică este pentru sănătatea organismului nostru.

Zi minunată, dragilor! Sper că deja v-ați savurat cafeaua și sunteți pregătiți să începeți cu dreptul o nouă zi din viață. Nu uitați, viața este un dar prețios, trebuie să învățăm să o apreciem mai mult, chiar să o răsfățăm cu o ceașcă de cafea.

11 thoughts on “5 beneficii ale consumului de cafea dimineața

 1. Eu nu pot să beau cafea, efectiv nu este de mine.
  Deși are multe beneficii, deshidratează la greu.
  Mie ceaiurile nu prea îmi lipsesc din viața de zi cu zi, mai ales cel verde cu scorțișoară.

 2. Stiam ca aceasta bautura are efecte benefice, dar sincer nu stiam inainte despre toate punctele scrise de tine. Imi amintesc si acum, la jobul avut de mine acum 2 ani, faptul ca nu eram la capacitatea maxima daca nu reuseam sa imi beau cafeaua, haha. Eram atat de moale si de inceata, chiar daca eu nu pot sa o beau simpla desi miroase divin, ci mereu o savurez cu mult lapte.

 3. Mie personal nu mi place, nici macar mirosul nu prea il mai suport. Mama mea consuma cafea foarte des si de multe ori si de fiecare data cand bea trebuia sa isi ia tensiunea asa ca a renuntat la cafea de 5 ani si se simte mult mai bine, lucreaza si in schimb de noapte si nu are probleme. A mai ramas tata care consuma.

 4. Salutare,

  Eu inca nu stiu care este cantitatea considerata standard pentru o cafea.
  Apoi nu stiu cat inseamna cantitate moderata.
  Si la final, nu prea stiu sa refuz cafeau primita in vizite, mai ales in zilele cand am cafeaua mea bauta si bonus bauta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *