Acasă Recomandări Cum alegi o rochie în funcție de forma corpului

Cum alegi o rochie în funcție de forma corpului

Author

Date

Category

Mereu ne gândim la ce haine vom purta a doua zi, iar dacă vorbim despre o petrecere, un eveniment sau o întâlnire simplă și zilnică, în care vom folosi o rochie, putem avea probleme. Ei bine, există numeroase modele de rochii care variază în funcție de ocazie, iar atunci când există atât de multe tipuri, s-ar putea să nu ai nici cea mai mică idee despre ce stil să să alegi. Să alegi rochii elegante de seară din dantelă sau să alegi din gama de rochii elegante de ocazie Lungi & Scurte?

Rochie

Pur și simplu nu este vorba de îmbrăcăminte, ci de a ști cum să alegi stilul, modelul, mărimea  pentru a te îmbrăca corespunzător, iar acest lucru nu se învață de la o zi la alta. Înainte de a merge să alegi o rochie, este important să știi ce tip de corp ai pentru a putea purta rochia potrivită. Din acest motiv, vreau să-ți ofer un ghid complet pentru a ști care modele de rochii se adaptează mai bine siluetei tale.

Siluetă sub formă de pară

Femeile cu o astfel de siluetă au șolduri mai mari decât umerii, un bust mic sau mediu și, în general,  fese voluminoase. Șoldurile și fesele sunt locurile unde există cea mai mare masă și grăsime corporală.

Dacă ai acest tip de siluetă, îți recomand să porți rochii în formă de V, decolteu tip halter și fuste drepte. Evită rochiile care dau un volum mai mare șoldurilor, cum ar fi cele realizate din tul sau au pliuri, deoarece aceste rochii pur și simplu nu îți vor avantaja silueta.

Siluetă dreptunghiulară

Siluete în formă de dreptunghi au femeile cele mai slabe, iar corpul lor are formă dreaptă. Este un corp cu puține curbe și un volum foarte mic.

Pe măsură ce poți profita de acest tip de siluetă, poartă rochii strâmte în partea de sus a trunchiului, în timp ce în partea de jos, îndrăznește să alegi modele cu volum mare. Secretul unei rochii potrivite este de a compensa neajunsurile, iar lucrurile pe care femeile cu un corp dreptunghiular ar trebui sa le evite sunt rochiile drepte sau tip creion.

Siluetă rotundă

Dacă ai acest tip de siluetă, există o modalitate de a arăta grozav. Silueta cu formă rotundă iese în evidență pentru că nu are talia mare și un volum mare în zona abdomenului. Femelie cu astfel de siluetă au, de asemenea, picioare subțiri proporțional vorbind în raport cu volumul corpului lor, cu umerii ușor rotunjiți și voluminoși.

Cele mai potrivite rochii pentru acest tip de corp sunt rochiile cu croială empire, deoarece acestea tind să alungească silueta care este voluminoasă de la natură. De asemenea, evită rochiile prea strânse pe talie sau la picioare.

Siluetă triunghi inversat

Este un tip de corp în care șoldurile sunt mai înguste decât umerii, însoțite de un bust proeminent. Este o siluetă foarte frumoasă și interesantă de care poți profita.

Rochiile pe care ți le recomand sunt rochiile care au fuste largi, deoarece sunt cele mai potrivite pentru acest tip de siluetă, și care un decolteu mai accentuat. Rochiile pe care trebuie să le eviți sunt rochiile strâmte în partea de jos (pornind de la șolduri) sau rochiile cu umeri.

Siluetă clepsidră

Aceasta este forma ideală de siluetă pe care toate femeile doresc să o aibă, deoarece bustul se armonizează cu șoldurile, iar talia este bine definită. Este corpul tipic cu curbe și, în același timp, cel mai feminin.

Cele mai multe rochii se potrivesc bine cu acest tip de corp, dar încearcă să folosești piese care îți definesc talia. Evită rochiile decoltate sau cele care au o croială dreaptă, deoarece îți poți evidenția silueta fără nicio problemă.

Deci, dă-ți seama  ce tip de siluetă ai și îmbracă-te în funcție de nevoile și atributele tale. Dacă îndrăznești să faci acest lucru, intră pe Mola.ro și alege-ți rochia potrivită.

Cumpărături cu spor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog