Acasă Recomandări Sfaturi pentru înmormântare și pomană

Sfaturi pentru înmormântare și pomană

Author

Date

Category

Sfaturi

Fiecare persoană, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu pierderea iremediabilă a unei persoane dragi. Într-o astfel de situație, este dificil să planifici o înmormântare și să rezolvi problemele adiacente, deoarece gândurile și emoțiile tale sunt ocupate cu durerea. Cel mai corect, într-o astfel de situație, ar fi să cauți ajutorul profesioniștilor care oferă servicii funerare, ceea ce garantează ritualuri de calitate, iar tu să te ocupi de vestimentația ta și de pregătirile pentru ceremonie. Iată câteva sfaturi despre cum ar trebui să te îmbraci la decesul unui membru de familie și cum ar trebui să te comporți în astfel de situații:
Îmbrăcăminte
Te poți concentra pe dulapul strict de afaceri, cu stiluri stricte clasice și culori închise. Nu trebuie să te îmbraci neapărat în negru, ci poți purta culori închise, cum ar fi albastru, maro, verde închis. Dar, cu siguranță nu trebuie să existe detalii strălucitoare și sfidătoare (neckline, mâneci scurte, pantaloni scurți etc). Casa funerară sfătuiește ca într-o biserică, femeile să poarte o fustă sau o rochie decentă.
Pregătirea pentru ceremonie
Comută telefoanele și alte dispozitive pe modul silențios. Dacă este posibil, ar trebui excluse chiar și vibrațiile. Sunetele străine, distribuite în momentele cele mai incomode, distrug starea de spirit a ceremoniei și provoacă disconfort. Dacă trebuie să utilizezi telefonul mobil, verifică notificările, și, cel mai bine ar fi să te îndepărtezi de mulțime sau să părăsești încăperea. De asemenea, înainte de ceremonie, este necesar să te pregătești psihologic, mai ales dacă nu ești familiarizat cu cei decedați. Pregătește-te mental pentru o situație stresantă, imaginându-ți eventualele dificultăți și opțiuni ale comportamentului tău.
Funcționare funerară
Rudele decedatului se așază în primul rând. Acest loc este destinat rudelor apropiate și prietenilor decedatului. Este indecent să se amestece cu ei prietenii, vecinii, colegii de serviciu etc., doar pentru o curiozitate banală. Dacă nu ești rudă cu decedatul, exprimă-ți condoleanțele. Este destul de posibil să faci acest lucru personal printr-o strângere de mână sau o îmbrățișare cu rudele, chiar și fără cuvinte. Este permis să spui câteva cuvinte amabile despre decedat, dar nu să treci dincolo de limitele tactului, căutând un monolog simpatic. Nu toată lumea va avea suficient timp și răbdare în această situație.
Pomană
Încearcă păstrezi liniștea fără vorbești tare. Acesta fi un fel de tribut adus decedatului. De asemenea, firește, trebuie abții de la râs . Adesea, cei adunați la pomană povestesc o varietate de povești despre cei decedați, dintre care unii vor deveni, probabil, amuzați chiar amuzanți. Nu este nimic rău în dezamorsarea situației. Dar trebuie amintit că acesta este un eveniment de doliu, și în acest caz, trebuie urmezi măsura decenței. Dacă ai neînțelegeri cu unul dintre cei prezenți, este bine le uiți. Pomana, ca și înmormântarea, nu este cel bun loc pentru a rezolva disputele. Despre cei care au părăsit lumea ar trebui se vorbească foarte pozitiv. Nu este necesar reamintești să publicului faptul că, de exemplu, îi plăcea bea. Locația la masă, depinde de gradul de rudenie, precum  și de vârstă.
Alegerea unei coroane
Mulți vânzători și producători, profitând de incompetența rudelor îndurerate, încearcă să le atragă cu coroane uriașe bogat decorate. Cu toate acestea, cel important lucru nu este dimensiunea sau valoarea produsului, ci limbajul florilor. Coroana funerată exprimă atitudinea față de cel decedat. Se recomandă să soliciți serviciile funerare, pentru alegerea corectă a coroanelor de flori. Albul simbolizează tragedia a ceea ce s-a întâmplat, precum și sinceritatea sentimentelor față de cel decedat. Pentru copii și cei foarte tineri, coroanele cu flori albe și roz sau albastru alternante sunt cele recomandate. La înmormântarea unei persoane în vârstă se duc, de obicei, coroane cu flori albe. Compozițiile cu culori strălucitoare ar trebui eliminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog